خرم آباد - خبرگزاری مهر: نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران با اشاره به افزایش قیمت همه نهاده های بخش تولید کشور گفت: در حال حاضر سود تولید در ایران تک رقمی است.

خداداد غیاثوند در حاشیه جلسه کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات پیش روی تولید اظهار داشت: هر کدام از مشکلات موجود در این بخش می تواند یک بنگاه اقتصادی را از پای دربیاورد.

وی با بیان اینکه سود تولید در ایران تک رقمی است، عنوان کرد: حتی در مورد بنگاه های اقتصادی که در بورس پذیرفته شده اند نیز نرخ سود سالانه کمتر از 10 درصد است.

نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران در ادامه سخنان خود به مشکلات بانکها برای واحدهای تولیدی اشاره کرد و بیان داشت: اینکه از یک واحد تولیدی که تنها یکسال از فعالیت آن طی شده است سود 25 درصد برای تسهیلات می خواهیم موضوعی غیرمنصفانه است.

غیاثوند ادامه داد: در حالی سود تسهیلات پرداختی به تولیدکنندگان به همراه سودمرکب 25 درصد است که سود واقعی بخش تولید زیر 10 درصد است و با این روند بسیاری از تولیدکنندگان نمی توانند در این فضا دوام بیاورند.

وی همچنین به رکود موجود در فضای اقتصادی کشور اشاره کرد و بیان داشت: ما در کشور پس از اجرای طرح بنگاه های زودبازده اقتصادی شاهد ایجاد رونق در فضای کسب و کار بودیم ولی بعد از آن به مشکل تحریم و مسائل اقتصادی برخورد کردیم که این امر منجر به رکود تورمی در فضای اقتصادی شد به طوری که در مدت زمان کوتاهی از نقطه حداکثری رونق به نقطه حداقلی رسیدیم و این اتفاق در اقتصاد ما افتاده است.

نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران با بیان اینکه فضای کسب و کار و اقتصاد ما فضای مناسبی نیست افزود: این امر به خاطر این است که ما به جای "مدیریت بر نفت" تاکنون "با نفت" مدیریت کرده ایم.

غیاثوند ادامه داد: این امر موجب شده که با کاهش دلارهای نفتی ورودی به کشور چالشهای اقتصادی خود را بیشتر از قبل نشان دهد.

وی با اشاره به افزایش مطالبات واحدهای تولیدی در کشور افزود: در حال حاضر میلیونها تومان چک برگشتی در این بخش وجود دارد به طوری که ما فعال اقتصادی داریم که به خاطر 50 میلیون تومان تسهیلات در زندان است ولی 500 میلیون تومان مطالبات دارد.

نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران ادامه داد: این روند در حالیست که سیستم بانکی به جای همکاری با فعالان اقتصادی اگر یک روز دیرکرد پرداخت تسهیلات را داشته باشیم نسبت به جریمه اقدام می کند.

غیاثوند با بیان اینکه در حال حاضر قیمت همه نهاده های بخش تولید افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: انرژی، حمل و نقل و حقوق و دستمزد و ... همه از جمله موارد مرتبط با تولید هستند که با افزایش قیمت آنها حاشیه سود تولید کاهش و حتی برخی واحدهای تولیدی وارد ضرر شده اند.

وی همچنین به عدم ثبات اقتصادی در کشور اشاره کرد و بیان داشت: این امر موجب شده است که یک بنگاه اقتصادی حتی نتواند یک هفته بعد را پیش بینی کند و این امر آسیب زا است.

نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران با تاکید بر اینکه عدم ثبات در قیمت ها و سیاستهای اقتصادی تولید را با چالش جدی مواجه کرده است، تصریح کرد: با توجه به تشکیل کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری در لرستان امید می رود دادگستری با نگاه مثبت تری نسبت به موضوعات مربوط به تولیدکنندگان برخورد کند.

وی به مشکلات پیش آمده در صنعت سنگ با توجه به شرایط موجود اشاره کرد و بیان داشت: این مشکلات موجب شده است که بیش از 15 هزار نفر نیرو در این صنعت تعدیل شود و این روند نگران کننده است.