به گزارش خبرگزاری مهر، علی اسماعیلی در جلسه ای با حضور اعضاء اتحادیه صنعت چاپ و تعاونی ناشران خراسان رضوی در مشهد اظهار کرد: پیشکسوتان و نخبگان صنعت چاپ و نشر باید به این حوزه ورود پیدا کنند و وضعیت فعلی چاپ و نشر را احصاء و مشکلات و مسائل را دسته بندی و اولویت بندی کنند.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ممکن است که ما نتوانیم همه مشکلات را حل کنیم اما اگر حتی دو مشکل را حل کنیم نفر بعدی هم که بیاید با توجه به احصاء مشکلات همین راه را ادامه خواهد داد ما تا وقتی از وضعیت خودمان خبر دار نباشیم نمی دانیم به کجا می رویم.
اسماعیلی با بیان این که وضعیت صنعت چاپ دو نشر وضعیت مناسبی نیست گفت: خانواده چاپ خانواده ای نزدیک به 27 هزار نفر است که حدود 87 درصد نیروی انسانی شاغل در این حوزه دیپلم و زیر دیپلم هستند.
وی افزود: در دنیا صنعت چاپ یا صنعت اول یا دوم است 800 میلیارد دلار گردش مالی در دنیا دارد اما سهم کشور ما بسیار ناچیز است همین وضعیت هم در حوزه نشر وجود دارد، 70هزار عنوان کتاب با تیراژ 250 میلیون نسخه چاپ و عرضه می شود در منطقه دارای رتبه اول و در جهان رتبه دهم را داریم اما تیراژهای این کتب حداکثر به سه هزار جلد می رسد اما در دنیا می بینیم که یک کتاب در چاپ اول تا بیستم تیراژ یک میلیونی دارد عناوین ما زیاد است اما شمارگان آن زیاد نیست.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: تمام زندگی ما بستر صنعت چاپ است به هر چیزی که نگاه می کنید به شکلی به صنعت چاپ وصل می شود نشر هم خوراک معنوی جامعه است ما این همه فروشگاههای زنجیره ای در کشور داریم اما در هیچ کجا فروشگاه های زنجیره ای نشر و کتاب نداریم.
اسماعیلی افزود: علیرغم قدمت دویست ساله ای که این صنعت در کشور ما دارد اما خیلی رشد نداشته است.
وی با اشاره به تشکیل شورای سیاستگذاری چاپ و شورای سیاستگذاری نشر در وزارت ارشاد گفت: پیشکوتان این صنعت باید وزارت ارشاد را در سیاستگذاری کمک کنند اگر در حوزه سیاستگذاری یک ریل گذاری درست ایجاد کردیم قطار خوش می رود تا زمانی که سیاستگذاری درست تدوین نشود و نقشه راه کشیده نشود مشکلات هم حل نمی شود.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: زیر ساختها باید درست شود همین مالیات کتابفروشها که با دستور رئیس جمهور حل شد ده سال مانده بود و انجام نشد این ارزشش بیشتر از حمایت صد یا 50 میلیونی است.
اسماعیلی از پیگیری راه اندازی و ایجاد کتابفروشی در مناطق مسکونی خبر داد و اظهار کرد: در حال پیگیری هستیم که در فضای مسکونی و مجتمع ها اجازه احداث کتابفروشی بدهیم شورای شهر نیز این را مصوب کرده است این یک کار جدی است.
وی افزود: از کارهایی که در حال پیگیری هستیم بیمه صنعت نشر است اگر کتابی چاپ شد بیمه اش کنیم این بهتر از خرید چند نسخه از کتاب است و با این بیمه اگر کسی کتابی چاپ کرد و روی دستش ماند ضرر نخواهد کرد.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پیگیری راه اندازی هنرستان چاپ و اخذ مجوز موسسه آموزش عالی صنعت چاپ خبر داد و گفت: نگاه ما به بحث آموزش جدی است هر استانی که ظرفیت دارد و بستر لازم را ایجاد کند ما دانشگاه یا هنرستان چاپ را راه اندازی می کنیم.
اسماعیلی بیان کرد: اگر مسائل و مشکلات دسته بندی و درست احصاء شود می شود در چارچوب قانون این مشکلات را حل کرد.
وی با اشاره به مشکلات مالی عنوان شده از سوی اعضای جلسه گفت: هر چند به قولی ما در وضعیت خشکسالی مالی هستیم اما اگر تعهد مکتوبی در حوزه ارشاد انجام شده یا تفاهم نامه ای امضاء شده ما به این تعهدات و تفاهم نامه ها پایبندیم.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص چاپ کتب درسی در استان خراسان رضوی گفت: این مربوط به آموزش و پرورش است اما از آنجایی که این استان ظرفیت چاپ این کتب را دارد و هدف ما تمرکز زدایی است سعی می کنیم این را پیگیری کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۲
مشهد - خبرگزاری مهر: سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای ارتقای صنعت چاپ و نشر باید بسته های حمایتی تعریف و تدوین شود.