محمد شریفی مقدم در ارتباط با خبری به نقل از رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور مبنی بر تامین کمبود نیروی انسانی در بیمارستانها از طریق جذب دانشجویان سال آخر پرستاری، به خبرنگار مهر گفت: از نظر قانون، فرد تا زمانی که فارغ التحصیل نشده باشد اجازه کار ندارد و دچار تخلف شده است.
وی با اعلام اینکه وزارت بهداشت به عنوان متولی تامین نیروی انسانی در بیمارستانها اجازه ندارد چنین اقدامی را انجام دهد، افزود: از چند سال قبل پیش بینی می کردیم که بیمارستانهای کشور برای تامین نیروی پرستاری دچار مشکل شوند.
شریفی مقدم از پرستاری به عنوان یک شغل ویژه نام برد و گفت: باید به این حرفه به صورت ویژه نگاه شود. مثل سایر کشورهای پیشرفته دنیا که منزلت اجتماعی، حقوقی و رفاه و جذابیتهای این شغل تعریف شده است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: متاسفانه در کشور ما فکر می کنند که مشکل پرستاری فقط از نظر کمی است و از همین رو، ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری در دانشکده های پرستاری دولتی و آزاد را تا حدود 2 برابر افزایش داده اند. به طوریکه از 4 هزار پذیرش به 7 تا 8 هزار نفر افزایش یافته است.
وی با تاکید بر مشکلات حرفه پرستاری و دشواریهایی که این شغل به دنبال دارد، افزود: نباید از دانشجو به عنوان یک ابزار استفاده شود. اگر قرار است او را جذب کار کنند، باید حقوق او معادل سایر پرستاران باشد تا بتواند ایجاد انگیزه کند. چون چنین طرحی در دهه 70 اتفاق افتاد ولی ناموفق بود.
شریفی مقدم اظهارداشت: جذب دانشجوی پرستاری از نظر قانون تخلف است و وزارت بهداشت هم این موضوع را خوب می داند.