عباس عبدی از پایان تالیف چهارمین رمان نوجوانانه خود با عنوان «هنگام لاک‌پشت‌ها» خبر داد و گفت: داستان این رمان مانند سایر کارهایم در فضای جنوب ایران می‌گذرد و در واقع این من هستم که این جغرافیای داستانی را رها نمی‌کنم.

عباس عبدی در گفتگو با خبرنگار مهر از پایان تالیف اثر تازه‌ای از خود با عنوان «هنگام لاک‌پشت‌ها» خبر داد و گفت: این داستان همانطور که از اسم آن برمی‌آید، ماجرایش در جزیره هنگام رخ می‌دهد و رویکردی زیست محیطی و اجتماعی را در خود برای مخاطبان نوجوان به همراه دارد.

وی افزود: داستان این کتاب در حدود سال‌های 1336 و 37 می‌گذرد و ماجرای اعزام تعدادی تبعیدی سیاسی به جزیره هنگام را بیان می‌کند. این افراد در مدت چند ماهی که در آن جزیره هستند و در مواجهه با چند نوجوان ماجراهایی را پشت سر می‌گذارند و بر آنها تاثیراتی می‌گذارند؛ به طوری که در پایان و زمانی که تبعیدی‌ها را برای گذراندن بقیه دوران محکومیتشان به جزیره خارک منتقل می‌شوند، این نوجوانان نگاه تازه‌ای به اطراف و جزیره و مسائل آن پیدا می‌کنند.

عبدی همچنین گفت: هم‌اکنون مشغول ویرایش نخست کتاب هستم و امیدوارم در هفته‌های آتی بتوانم آن را برای ناشر بفرستم. پیش از این هم فصلی از کتاب را در جمع نویسندگان طرح رمان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوانده بودم و گمان می‌کنم این اثر در این مجموعه برای انتشار پذیرفته شود.

نویسنده مجموعه داستان «قلعه پرتغالی‌» در ادامه با اشاره به استمرار خلق داستان در فضای جنوب ایران گفت: به نظرم فضای جنوب مثل سایر فضاهای کشور ما هنوز که هنوز است برای خلق موقعیت‌های داستانی جای کار بسیار دارد. به گمان من هرکس باید درباره جایی و در فضاهایی بنویسد که خوب می‌شناسد. من اگر جنوب را تا اندازه‌ای هم شناخته باشم، مدیون‌اش هستم و باید درباره‌اش و در فضایش بنویسم. به نظرم این من هستم که این جغرافیا را رها نمی‌کنم و امیدوارم بتوانم همچنان به آن خدمت کنم.

عبدی با اشاره به تجربه نوشتن برای نوجوانان نیز گفت: این چهارمین کاری ‌است که برای این گروه سنی می‌نویسم، بد یا خوب، قوی یا ضعیف، کاری است که انجامش داده‌ام و امیدوارم در آینده بهتر از پس آن بربیایم، اما شاید هم تا مدتی این کار را بگذارم کنار و برگردم به کار برای بزرگسال. طرح رمانی برای این گروه سنی دارم که شاید بتوانم شروعش کنم. اگر چنین باشد و چنین شود، من از آن دسته نویسندگانی خواهم بود که با افتخار بگویم هم برای بزرگسال می‌نویسم و هم برای نوجوانان.

وی تاکید کرد: درجای جای این رمان، مرز بین نوجوان و بزرگسال در ذهنم شکسته شده و با همان احساس و همان نگاهی که برای مخاطب بزرگسال دارم به وادی نوجوان پا گذاشته‌ام و با آرزوهایی که الان دارم به دنیای آنها نگاه کرده‌ام و به آنها دلبسته شده‌ام در واقع می‌خواهم بگویم نوشتن برای این گروه سنی کاری است که همه‌اش هم در اراده و تصمیم من نیست، کاری است دلی و دل من هم در حال حاضر این را طلبیده و من هم گردن گذاشته‌ام.