به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج این تحقیقات در مجله تغییرات جوی نیچر منتشر شده و اولین بررسی جامع از مزایای کاهش گازهای گلخانه ای به منظور ارائه راهکارهایی برای توقف افزایش جهانی دما تا 2 درجه سانتیگراد تا سال 2100 محسوب می شود.
براساس اظهارات دانشمندان، اگر دمای زمین تا سال 2100 تنها دو درجه سانتیگراد افزایش یابد، می توان از وخیم ترین نتایج تغییرات جوی اجتناب کرد.
تحقیقات نشان می دهدکه 20 تا 65 درصد از تأثیرات زیان آور تا پایان این قرن قابل پیشگیری است.
نایحل آرنل مدیر موسسه واکر از دانشگاه ریدینگ به عنوان رئیس این گروه تحقیقاتی گفت: تحقیقات ما به طور واضح مزایای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را نشان می دهد، این مزایا شامل کاهش تأثیرات شدید سیل و تأثیرات ایجاد شده روی محصولات کشاورزی است.
در سال 2010 دولتها برای کاهش انتشار این گازها توافق کردند تا دمای هوا افزایشی بیشتر از دو درجه سانتیگراد نداشته باشد اما با وضعیت کنونی کاهش کنونی گازهای گلخانه ای، دمای هوا تا سال 2100 ، 4 درجه یا بیشتر بالا خواهد رفت.
بانک جهانی نسبت به شکل گیری وضعیتهای شدید آب و هوایی و تبدیل شدن این وضعیت به یک شرایط عادی جدید هشدار داده است. این هشدار در صورتی عملی می شود که دمای هوا تا 4 درجه نسبت به شرایط کنونی افزایش یابد.
موجهای گرمای شدید می تواند بخشهایی از خاورمیانه تا ایالات متحده را تخریب کند، این درحالی است که افزایش سطح دریا تا 91 سانتیمتر می تواند موجب وقوع سیل در کشورهایی چون ویتنام و بنگلادش بشود.
این تحقیقات توسط نهادهای های بریتانیایی از جمله دانشگاه ریدینگ و دفتر هواشناسی بریتانیا و مرکز تایندال برای تغییرات جوی و همچنین موسسه پستدام برای تحقیقات تأثیرات جوی انجام شده است.
محققان برای انجام این تحقیقات سناریوهای کاهش گازهای گلخانه ای و تأثیرات آنها را روی عواملی چون سیل، خشکسالی، دسترسی به آب و تولید محصولات کشاورزی بررسی کرده اند. سختگیرانه ترین سناریو توقف دمای جهانی هوا تا 2 درجه و کاهش دمای هوا تا 5 درجه در سال تا سال 2050 است.