به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید شهاب الدین صدر بعد از ظهر دوشنبه دراولین جلسه شورای عالی سیاستگذاری همایش ملی سلامت، بیمه و بانک که در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد، اظهار داشت: سلامت نباید در جایگاه فعلی قرار داشته باشد بلکه باید جزو سه اولویت نخست و حداکثر 5 اولویت مهم باشد
رئیس همایش ملی سلامت، بیمه و بانک از اقتصاد درمان به عنوان یکی از موضوعات مهم و اثر گذار نام برد و گفت: اگر به این مقوله توجه جدی نداشته باشیم جامعه دچار اختلال می شود.
وی با تاکید براین که همه دولتها و وزرای بهداشت در بعد از پیروزی انقلاب زحمات زیادی برای ارتقای سلامت جامعه کشیده اند، گفت: ارتقاء شاخص های سلامت در دستور کار همه وزرای بهداشت بوده و این غیر منصفانه است که گروهی که روی کار می آیند عملکرد گروه قبلی را زیر سوال ببرد.
صدر با عنوان این مطلب که گردش اقتصادی از اهمیت بالایی در اقتصاد سلامت برخوردار است، افزود: هر طرح خوبی که ارائه می شود باید منابع مالی آن تامین شود سلامت نباید به عنوان یک مقوله خدماتی صرف و هزینه بر نگاه شود.
وی با عنوان این مطلب که اگر تامین منابع در حوزه سلامت به درستی تقسیم نشود مشکلاتی برای مردم ایجاد می شود، تاکید کرد: در حال حاضر بیش از 60 درصد هزینه های سلامت بر دوش مردم است که این سهم باید به زیر 30 درصد برسد.
وی ادامه داد: سهم پرداختی مردم در سال گذشه 54 درصد بود که به دنبال بروز چالش هایی که در کشور رخ داد این سهم به 60 درصد افزایش یافت.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی پرداخت این سهم هزینه های درمان از جیب مردم را برای آحاد جامعه غیر قابل تحمل دانست و گفت: کشورها به این سمت رفته اند که بالای 70 درصد این سهم را دولتها تامین کنند. اگر بر اساس اصول قانون اساسی هم حرف بزنیم بایستی ارتباط لازم در حوزه سلامت به اندازه کافی دیده شود وباید یک سیاست گذاری درستی در تامین منابع صورت بگیرد.
وی درادامه با ناکارآمد دانستن بیمه ها در کشور اظهار داشت: اگر بیمه ها کارآمد باشند می توانند بخش عمده ای از فشاری که بر دوش مردم قرار دارد را بردارند. ولی متاسفانه بیمه ها هم دچار مشکلات اقتصادی هستند.
صدر از صنعت بیمه به عنوان یکی از شاخصه های پیشرفته دردنیا نام برد و گفت: سرانه بیمه در ایران 50 دلار است درحالی که در دنیا به طور میانگین 608 دلار است.
وی با بیان این مطلب که امروزه سلامت با حوزه های دیگر گره خورده است، افزود: چالش وزیر سابق بهداشت با بانک مرکزی نشان می دهد حوزه سلامت یک حوزه درون بخشی نیست که مشکلات آن به تنهایی حل شود.
وی ادامه داد: وقتی ارز دارو در زمان مناسب داده نشود قطعا آثار آن بعد از چند ماه در حوزه سلامت تاثیر خواهد گذاشت.
وی در پایان از رشد شاخص های سلامت در بعد از انقلاب خبر داد ولی درعین حال از نبود عدالت در سلامت انتقاد کرد و گفت: درحال حاضر سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی حدود 5.6 درصد است که این سهم می بایست در پایان برنامه چهارم به 7 درصد می رسید که متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده است.