فرامرز حاج منوچهري، دبير و مولف دانشنامه فقه اسلامي، در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" درباره نحوه تدوين دانشنامه فقه گفت : دانشنامه فقه اسلامي در نظر دارد با نگاهي تاريخي، سير موضوعات، انديشه ها و مكاتب فقهي مختلف را مورد مطالعه قرار دهد و تاثير رجال برجسته اين دانش را در تحولات آن بازنمايد.
وي افزود : لزوم بررسي جزء نگرانه در اين عرصه و به انجام نرسيدن كاري مشابه در جهان اسلام و تحقيقات مستشرقان، انگيزه بخش پي گيرندگان اين برنامه است.
حاج منوچهري با تاكيد بر اين مطلب كه اين دانشنامه افزون بر نگاه تاريخي به مسائل با برخي رويكردهاي ميان رشته اي ديگر چون فلسفه فقه و جامعه شناسي به آنها نگريسته مي شود و پاره اي از مسائل عصر حاضر نيز به بوته مطالعه نهاده خواهد شد.
وي در ادامه تصريح كرد : اين دانشنامه قصد ندارد وارد چالشهاي عقيدتي شود بلكه رويكري تحليلي به موضوعات فقهي دارد و نگاه ما در اين دانشنامه تحليلي - تاريخي است. در دوره هاي اخير دانشنامه هاي مختلفي تهيه شده كه رويكردهاي متفاوتي داشته اند و بعضا نگاهي معنايي و مفهومي داشته اند اما هدف اين دانشنامه تبيين تحليلي - تاريخي مطالب فقهي است.
حاج منوچهري در پايان افزود : بسيار خرسند خواهيم شد كساني كه آمادگي علمي و روش شناختي براي اين نوع كار پژوهشي دارند با اين دانشنامه همكاري داشته باشند.
گفتني است اين دانشنامه از دستاوردهاي دايرةالمعارف بزرگ اسلامي است كه در گروه دايرةالمعارفهاي تخصصي به سرپرستي دكتر احمد پاكتچي تدوين مي شود. اين دانشنامه در 2230 مدخل و پنج جلد تهيه خواهد شد و اكنون مدخلهاي جلد يك در دست تاليف و ويرايش است.