گرگان - خبرگزاری مهر: عضو شورای شهر تهران گفت: توجه به ایجاد شهر اسلامی باید در اولویت شوراهای اسلامی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی طلایی صبح پنجشنبه در سی امین مجمع مشورتی رؤسای کمیسون های فرهنگی اجتماعی کلان شهر ها ومراکز استانها در گرگان اظهار کرد: اگر شوراها را به سمتی رهنمون کنیم که ابتدا شورای محل سپس شورای منطقه و در نهایت شورای اسلامی به وجود آید آنگاه شاهد شورایی برخاسته از متن مردم خواهیم بود که می تواند بسیاری از مشکلات را مرتفع کند.

وی گفت: ما در دوره سوم شوراها مدل توسعه فرهنگی اجتماعی را به عنوان مدل متعالی برای خودمان هدف گذاری کرده ایم و درمسیر توسعه متوازن فرهنگی اجتماعی به عنوان هدف متعالی نگاه می کنیم.

طلایی با بیان اینکه این عملیات فرهنگی باید دارای خاصیت ناظر بر نیازهای جامعه باشد گفت: ما در این مسیر سعی کردیم از نگاه آموزشی به این مقوله غافل نباشیم و دنبال مشارکت عموم مردم نیز باشم و آموزش را به عنوان یک رکن در نظر بگیریم.

وی تصریح کرد: نگاه ما مشارکت بیشتر مردم است و مشارکت شهروندان هم برای ما هدف و هم وسیله است که باید این مهم مورد توجه قراربگیرد تا بتوانیم رشد وتوسعه شهرها را بهبود ببخشیم.

طلایی اظهارداشت: در دوره بعد این اجلاس باید موضوع اقتصاد فرهنگ هرچه بیشتر در دستور کار ما قرار گیرد و به تامین منابع ملی فرهنگ از داخل فرهنگ توجه داشته باشیم.

شکل گیری شوراهای اسلامی ناقص است 

وی با بیان اینکه، بسیار خرسندیم که شوراهای اسلامی در چرخه اداره امور کشور جایگاه خود را پیدا کرده و نهادینه شده است تصریح کرد: شکل گیری شوراهای اسلامی ناقص است.

وی تصریح کرد: شوراهای اسلامی بعد از گذشت 14 سال فعالیت توانسته‎اند در اداره امور کشور ایفای نقش کنند اما نکته بااهمیت در این راستا این است که متاسفانه در قانون اساسی کشور خلاء حضور شوراها از پایین به بالا محسوس است.

طلایی متذکر شد: معتقدیم این چرخه خدمت باید توسط مردم و واگذاری کار به آنها که به عنوان یکی از رویکردهای نظام و منویات امام راحل و مقام معظم رهبری است مورد توجه قرار بگیرد.

طلایی با تاکید بر اینکه شکل گیری شوراها ناقص است عنوان کرد: تشکیل شوراها به عنوان خواسته و نیاز جامعه مطرح است و باید به سمتی پیش برویم که این نهاد مردمی به سکل درست و مناسبی در جامعه شکل بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: از مجلس شورای اسلامی این انتظار وجود دارد که چرخه تشکیل شوراها از شورای محل تا بالادست همه را با هم فعال کنند.

طلایی با بیان اینکه باید برای شورای اسلامی دوره شکل گیری شوراهای پایین دست فراهم شود متذکر شد: باید تلاش شود تا در دوره چهارم این نهاد مردمی و خدمتگذار به طور جامع در کشور رشد، بلوغ و تکامل پیدا کند چراکه این رویکرد می تواند در کوچک سازی دولت و برون سپاری کارها بسیار کارساز باشد.

وی با بیان اینکه کارهای فرهنگی و اجتماعی باید در متن جامعه قرار بگیرند یادآور شد: این فعالیت ها از طریق بهره‎گیری از ظرفیت مردمی می تواند در پیشبرد اهداف موثر واقع شود.

وی اظهار کرد: 31 امین جلسه شورای مشورتی، سوم اسفندماه در استان قم برگزار می شود که آخرین جلسه در سال جاری خواهد بود.