به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رسول ابراهیمیان پیش از ظهر پنج شنبه در گردهمایی اعضای هیئت امنای واحدهای حوزوی خواهران استان سمنان، در محل استانداری ضمن اشاره به توسعه مدرسه و حوزه های علمیه خواهران در سطح کشور اظهار داشت: 15 سال پیش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران وجود نداشت اما امروز تمام مدارس ساماندهی شده و کتاب های درسی آنها نیز مشخص شده است.
تحصیل 40 هزار طلبه در حوزه های علمیه کشور ویژه خواهران
وی از تحصیل 40 هزار طلبه خواهر در 346 مدرسه علمیه در کشور خبر داد و گفت: این تعداد طلبه در سطح دو و سه تحصیل می کنند که با تعداد محصلین حوزه های علمیه برادران برابری می کند.
ابراهیمیان با بیان اینکه هم اکنون 160 مدرسه علمیه برای خواهران در حال ساخت است، اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده، تا سه سال آینده تعداد این مدارس به 544 باب خواهد رسید.
ضرورت آشنایی طلاب علوم دینی با علوم روز دنیا
معاون شهرستان های حوزه علمیه خواهران کشور ضمن تاکید بر ضرورت آشنایی طلاب علوم دینی با علوم روز دنیا، گفت: خواهران طلبه پس از دریافت دیپلم دوره متوسطه جذب حوزه های علمیه می شوند و تا حدودی آشنایی لازم با مسائل روز را دارند و برای آشنایی بیشتر مباحثی نیز به درس های گذشته اضافه شده است.
به گفته وی مدرسه های علمیه خواهران به صورت هیئت امنایی اداره می شود و منابع مالی آن ها از کمک های مردمی تامین و دولت نیز در تامین زیرساخت ها مشارکت دارد.
ابراهیمیان نیاز هر منطقه به مدرسه علمیه و شرایط لازم برای صدور موافقت اصولی تاسیس مدارس علمیه خواهران و واجد شرایط بودن متقاضی را لازمه تاسیس اینگونه مدارس دانست و افزود: در صورت احراز این شرایط موافقت اصولی تاسیس صادر میشود تا متقاضی شرایط آییننامه و توسعه مدارس علمیه را فراهم کند که در این صورت مجوز موقت فعالیت دو ساله صادر میشود و در غیر این صورت موافقت اصولی باطل میشود.
اختصاص 25 درصد از اعتبارات برنامه ریزی شده دولت برای حوزه های علمیه خواهران
قائم مقام معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور با بیان اینکه در دولت نهم و دهم، مسکن و شهرسازی استان ها موظف به ارائه زمین به قیمت تمام شده به حوزه های علیمه خواهران شدند، افزود: زمین برای حوزه های علمیه به مبلغ ناچیزی واگذار می شود.
محسن خلج بر توسعه مدرسه های علمیه خواهران در کشور با کمک دولت در تامین زیرساخت های جدید تاکید کرد و گفت: 25 درصد از اعتبارات برنامه ریزی شده دولت در سالجاری برای حوزه های علمیه خواهران تخصیص یافت.
وی به سرانه طلبه های خواهر در کشور اشاره کرد و گفت: برای هر یک هزار نفر باید هشت طلبه خواهر در کشور وجود داشته باشد که در این صورت نیاز به تربیت طلبه های بیشتری داریم.
تعامل حوزههای علمیه خواهران با سازمانهای گوناگون از جمله آموزش و پرورش
قائم مقام معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور تعامل حوزههای علمیه خواهران با سازمانهای گوناگون از جمله آموزش و پرورش را در حد بالا توصیف و اضافه کرد: بانوان طلبه در برخی استانها سابقه تبلیغی بسیاری دارند.
وی با اشاره به فعالیتهای دفتر مطالعات و تحقیقات زنان و خانواده مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران افزود: این دفتر با حضور بانوان فعال و تحصیلکرده در حوزه بینالملل فعال شده است.
ضرورت تبدیل نظام حافظه محور به نظام پژوهش محور در نظام آموزشی حوزههای علمیه خواهران
نماینده ولی فقیه در استان سمنان نیز در این گردهمایی تربیت انسانها را مسؤلیتی سنگین برای طلاب و توفیقی بسیار ارزشمند از جانب خداوند متعال دانست و افزود: این تربیت انسانها به صورت باقیات صالحات برای انسان است.
آیت الله سید محمد شاهچراغی با بیان اینکه انسان باید تفقه در دین داشته باشد، اضافه کرد: این همان پژوهش برای فهم دقیق دین است.
نقش مهم حوزه های علمیه خواهران در اصلاح مسائل اجتماعی
وی فعالیت و توسعه حوزه های علمیه خواهران را در اصلاح مسائل اجتماعی مهم توصیف کرد و گفت: تربیت خواهران در حوزه های علمیه، تربیت خانواده است که به اصلاح اجتماعی می انجامد.
امام جمعه سمنان خواستار ارتقای سطح علمی حوزه های علمیه خواهران شد و اظهار داشت: این حوزه ها احیاء کننده امر ولایت و امامت هستند.
شاهچراغی با بیان اینکه دانشگاه ها پس از انقلاب توسعه زیادی داشته اند، خاطرنشان کرد: آموزش علوم خاندان پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) کار حوزه ها و مدرسه های علمیه است.
حوزه های علمیه خواهران جای کار بسیار دارد
نماینده ولی فقیه در استان سمنان آثار حضور خواهران طلبه در اجتماع را مثبت ارزیابی کرد و افزود: تاثیر گذاری خوب حوزه های علمیه خواهران در سطح کشور مشهود است لکن راه طولانی و وظایف طلاب هم سنگین است پس باید تلاش و کوشش را افزون کرد تا انشاءالله این حضور در عالم اسلام نمود پیدا کند.
وی افزود: در رابطه با حوزه های علمیه خواهران هرچه کار انجام بدهیم هنوز جای کار باقی است.
تعامل مرکز مدیریت حوزه های علمیه با نهادهای بودجه ریزی برای دریافت اعتبار
استاندار سمنان نیز در این جلسه خواستار تعامل مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور با نهادهای بودجه ریزی برای دریافت اعتبار در بودجه های سالیانه شد.
عباس رهی ایجاد بنیاد خیریه برای تمرکز کمک های مالی به حوزه های علمیه خواهران در کشور را خواستار شد و گفت: ایجاد این بنیاد خیریه همراه با اطلاع رسانی می تواند کمک های مالی خیرین را به سوی مدرسه های علیمه خواهران سوق دهد.
وی با بیان اینکه درصد قابل توجهی از مدارس کشور توسط خیرین احداث می شود، اظهار داشت: خیرین با آشنایی با نقش حوزه های علمیه خواهران در اصلاح جامعه به این مدرسه ها کمک می کنند.
حضور پررنگ بانوان در عرصه فراگیری علوم دینی یکی از برکات انقلاب اسلامی
رهی گفت: یکی از برکات انقلاب اسلامی حضور پررنگ بانوان در عرصه فراگیری علوم دینی است که تا پیش از آن امکان آن به این گستردگی فراهم نبود، گفت: از نظر تاثیرگذاری خواهران طلبه دایره تاثیرات و میزان اثرگذاریشان از حوزههای علمیه برادران کمتر نیست.
وی افزود: در حال حاضر اثرگذاری برنامههای تبلیغی بانوان طلبه در حوزههای علمیه خواهران در تربیت جامعه اسلامی بسیار زیاد است و این اثر گذاری را در خروجی برنامههای این مرکز شاهد هستیم.
تحصیل 1230 خواهر طلبه در حوزه های علمیه استان سمنان
مدیر حوزه علمیه خواهران استان سمنان نیز در این گردهمایی از تحصیل یک هزار و 230 خواهر طلبه در حوزه های علمیه این استان خبر داد و گفت: در حوزه علمیه سمنان 201 نفر در سطح دو و 38 نفر در سطح سه حوزوی تحصیل می کنند.
حجت الاسلام علیرضا صابریان با اشاره به تحصیل 80 نفر در سطح دو و 281 نفر در سطح سه حوزه علمیه خواهران دامغان افزود: در شاهرود نیز 320 نفر در سطح دو و 47 نفر در سطح سه مشغول به تحصیل هستند.
وی همچنین تعداد محصلین طلبه خواهر در حوزه علمیه های گرمسار را 83 نفر، بسطام 96 نفر و محصلین مدرسه علمیه حضرت معصومه (س) شاهرود که از دوره راهنمایی طلبه جذب می کند را 84 نفر ذکر کرد.
آمادگی حوزه علمیه خواهران استان سمنان جهت تربیت طلبه های ایرانی و غیرایرانی
صابریان با بیان اینکه مدرسه حوزه علمیه خواهران در بسطام به بهره برداری رسیده است، خاطرنشان کرد: ساختمان حوزه های علمیه خواهران در شهرهای گرمسار، سمنان، شاهرود و دامغان نیز با پیشرفت فیزیکی مطلوب در حال ساخت است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان سمنان از تصویب احداث مدرسه علمیه خواهران در سرخه خبر داد و گفت: ایجاد این مدرسه در مهدیشهر در حال پیگیری و در مرحله موافقت اصولی و ایجاد مدرسه علمیه خواهران در میامی و دیباج نیز در حال رایزنی است.
وی از آمادگی حوزه علمیه خواهران استان سمنان برای ایجاد دو پردیس برای تربیت طلبه های خواهر ایرانی و غیرایرانی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به تعامل مطلوب حوزه علمیه خواهران این استان با استادان دانشگاه و تکمیل فضا و نبود شرایط برای تربیت طلبه های خواهر غیرایرانی در قم، استان سمنان آمادگی دارد طلبه های خواهر را به زبان های عربی و انگلیسی آموزش دهد.
هدف از گردهمایی اعضای هیئت امنای واحدهای حوزوی خواهران استان سمنان هم گرایی موسسین، مدیران، استادان و اعضا، توسعه مشارکت های مردمی در احداث حوزه ها، تبیین وظایف ابلاغی هیئت امنا، بررسی راهکارهای افزایش جذب طلبه، زمینه سازی برای حضور طلبه های خواهر در جامعه و ... بیان شد.
در این گردهمایی استاندار، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه، ائمه جمعه استان سمنان، قائم مقام معاون اداری مالی و معاون شهرستان های حوزه علمیه خواهران مرکز قم حضور داشتند.