گرگان - خبرگزاری مهر: پالایش 1.1 میلیون پرونده، تشکیل کمیته اتقان آرا، اجرای طرح امید در زندانها و تشکیل حلقه های گروهی برای التیام آسیبها در نشست مسئولان قضایی و زندانهای گلستان مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل زندان های استان گلستان صبح شنبه در نشست با مسئولان قضایی استان، با استقبال از پیشنهاد طرح امید در زندانها، آمادگی همه جانبه زندان های استان را برای اجرای طرح امید اعلام کرد.

محمود امینی افزود: در این طرح زندانیان مسائل و مشکلات خود را شناسایی و با استفاده از داشته های درونی خود برای حل آن اقدام می کنند.

وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از نبود درمانگر در زندان های استان گفت: اجرای طرح امید می تواند با تشکیل حلقه های گروهی به التیام آسیب ها و مشکلات افراد کمک می کند.
  
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان گلستان نیز نشست با مسئولان زندان های استان با بیان این که، طرح امید به منظور آموزش مهارت های زندگی در کانون های آسیب پذیر استان اجرا می شود گفت : در این طرح افراد در قالب گروه های 10 تا 18 نفره با محوریت یک مربی آموزش دیده به صورت کارگاهی و عملی ، به طرح مشکلات خود می پردازند.

حسین شعبانی افزود:  افراد  در این نشست ها راهکارهای پیشنهادی خود را نیز برای حل مشکلات ارائه و با راهنمایی مربیان ، راه حل های مناسب را جمع بندی می کنند.
 
 وی تصریح کرد: طرح امید ابتدا در زندان ها، اردوگاه های ترک اعتیاد و مساجد برخی محله های آسیب پذیر گرگان اجر ا و به تدریج در همه نقاط استان به اجرا در خواهد آمد.
 
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گفت : طرح امید تلاش می کند مهارت های زندگی و جلوگیری از آسیب های اجتماعی را بر اساس الگوهای  اسلامی ، ایرانی به افراد ارائه کند.
 
شعبانی افزود: هم اکنون بسیاری از مهارت های زندگی از کتاب های غربی گرفته می شود که در بسیاری از نقاط آن با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد.

به گفته شعبانی، هم اکنون 42 مربی برای اجرای این طرح در استان آموزش دیده اند.
 
معاون برنامه ریزی و توسعه قضایی دادگستری کل استان گلستان نیز گفت: آرای رسیده از حوزه های قضایی استان پس از ورود به دبیرخانه کمیته اتقان آرا ، توسط قضات مجرب و بر اساس 10 شاخص تببین شده در آیین نامه اجرایی بررسی می شود.
 
فیض محمد خورشیدی با بیان این کمیته اتقان آرا از سال 90 در استان تشکیل شده است افزود : آرای شاخص پس از بررسی و انتخاب  برای استفاده سایر قضات و کارشناسان حقوقی چاپ خواهد شد.
 
وی در ادامه سخنان خود ، با تشریح عملکرد واحد آرشیو الکترونیکی گفت: تا کنون بیش از  یک میلیون و 189  هزار فقره پرونده از یک میلیون و 600 هزار پرونده موجود در بایگانی های راکد دادگستری های استان پالایش و ثبت سیستم شده است.
 
خورشیدی تعداد پرونده های باقی مانده در بایگانی راکد استان را بیش از 410 هزار فقره اعلام  و ابراز امیدواری کرد:  تا پایان سال 91 همه پرونده های مربوط به آیین نامه اجرایی بند الف ماده 131 قانون برنامه چهارم توسعه و اصلاحیه آن ، در سیستم الکترونیکی ثبت و اسکن شود.

وی همچنین از مسئولان امر خواست برای تسریع در روند این طرح ،  اعتبار مورد نیاز را تخصیص دهند.