به گزارش خبرنگار مهر، سید مجید موسوی بعد از ظهر شنبه در اولین کارگاه تخصصی بهبود و ارتقا با موضوع ارزیابی سیستم های آبیاری تحت فشار استان سمنان در محل سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای سامانه های نوین آبیاری در بیش از یک هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان، افزود: فرصت جذب مانده اعتبار بلاعوض دولتی سال 90 برای اجرای سیستم های تحت فشار تا پایان سال جاری است.
وی با بیان اینکه این طرح ها تا پایان سال به اتمام می رسد گفت: 110 میلیارد ریال اعتبارات بلاعوض دولتی مربوط به سال گذشته در قالب این طرحها جذب می شود.
موسوی افزایش قیمت های لوله و اتصالات، بالا رفتن هزینه ها و افزایش سهم آورده کشاورزان را از جمله مشکلات مهم اجرا شدن سیستم های تحت فشار بیان کرد و افزود: برای جبران این مشکل و حمایت از متقاضیان اجرای سیستم های نوین آبیاری علاوه بر اختصاص 35 میلیون ریال اعتبار بلاعوض برای هر هکتار، هزینه ما به التفاوت قیمت لوله های پلی اتیلن نیز تا حدود 10 میلیون ریال به صورت بلاعوض در هر هکتار پرداخت خواهد شد.
رئیس اداره کل جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: ضمناً کشاورزان برای مابقی هزینه ها (سهم آورده) نیز می توانند از تسهیلات با بهره هفت درصد و بلند مدت 10 ساله استفاده کنند.
وی افزایش راندمان آبیاری تا 95 درصد در روش های قطره ای، تیپ و زیر سطحی، اجرای آبیاری موضعی و قطره ای در اراضی شیب دار بدون نیاز به تسطیح، کاهش هزینه های کارگری، افزایش سطح زیر کشت با صرفه جویی در مصرف آب و افزایش تولید در واحد سطح را از مزایای آبیاری تحت فشار نسبت به آبیاری سنتی عنوان کرد.
موسوی در خاتمه افزود: با اجرای آبیاری تحت فشار حدود یک هزار و 300 متر مکعب آب در هر هکتار صرفه جویی خواهد شد که صرف جبران کمبود آب و کم آبیاری، بهبود کشت و افزایش سطح زیرکشت خواهد شد.
حسین شاهینی مدیر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این جلسه گفت: یکی از اهداف ارزیابی، بهبود روند اجرای پروژه ها، پیگیری نتایج ارزیابی طرح ها، بهره برداری از تجارب، نظرات و پیشنهادات متخصصین است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این جلسه گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی، افزایش مصرف و اجرای راهکار مناسب برای حفظ و توسعه بخش کشاورزی باید بهره وری از آب و راندمان آبیاری افزایش یابد.
حسین علیپوران با بیان اینکه تاکنون در استان سمنان 16 هزار و 400 هکتار از مزارع و باغ ها به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شده است افزود: از محل اعتبارات بلاعوض سال 90 تاکنون 60 میلیارد ریال جذب شده است.
در این کارگاه آموزشی در خصوص ارزیابی عملکرد طرح های آبیاری تحت فشار از دیدگاه فنی، اقتصادی، اجتماعی و خطراتی که در نتیجه از بین رفتن منابع زیر زمینی در آینده استان سمنان را تهدید می کند بحث و تبادل نظر شد و مسائل و مشکلات توسعه آبیاری تحت فشار در استان سمنان مورد بررسی قرار گرفت.