به گزارش خبرگزاری مهر، فرماندار شهرستان بستک گفت: تفکیک پسماند در مبدا موجب صرفه جویی کلان اقتصادی می شود.
محمد مشتاق زاده در کارگروه مدیریت پسماند شهرستان بستک اظهار داشت: یکی از مهمترین نیازمندیهای اعضای یک جامعه پس از تامین امنیت ، فراهم آوردن محیطی سالم و عاری از هرگونه آسیب های زیست محیطی است، که چنانچه پسماندهای محیط انسانی مدیریت نشود ، بروز بسیاری از بیماریهای واگیر دار و غیر واگیر را بدنبال داشته و سلامت و تندرستی انسانها به خطر خواهد افتاد.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان اقتصادی پسماند را طلای کثیف می نامند، گفت: هم اکنون بسیاری از کشور های جهان، با مدیریت صحیح به تفکیک و بازیافت پسماند می پردازند و از آن به عنوان یک منبع در آمد زایی اقتصادی استفاده می کنند.
فرماندار شهرستان بستک با بیان اینکه ارتقای فرهنگ مدیریت صحیح پسماند در شهرستان ضروری است، گفت: تفکیک پسماند در مبدا موجب صرفهجویی کلان اقتصادی میشود.
مشتاق زاده با اشاره به اهمیت کارگروه مدیریت پسماند افزود: با تفکیک پسماندها در مبدا علاوه بر صرفهجوییهای کلان اقتصادی میتوان بسترهای لازم را به منظور ترویج فرهنگ مشارکت و همکاری مردم فراهم کرد.
فرماندار شهرستان بستک در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت امر آموزش، مردم باید آگاه شوند که چگونه میتوانند با مدیریت صحیح در منزل، محل کار و غیره برخوردهای مناسب با نوع زباله و پسماند تولیدی داشته باشند تا اثرات سوء زیست محیطی کاهش یافته و محیط زیست سالمتری داشته باشیم.
وی بر مدیریت پسماند در این شهرستان تأکید کرد و گفت: توجه به مدیریت صحیح پسماند و استفاده از روشهای علمی و نوین در این زمینه یکی از امور زیربنایی برای توسعه هر منطقه است.
رئیس کارگروه مدیریت پسماند شهرستان بستک افزود : با همکاری و کمک گرفتن از بخش خصوصی، آموزش، اطلاعرسانی و فرهنگسازی، بهبود ساختارهای مدیریتی، توجه به فرهنگ عمومی و در نهایت استفاده از برنامههای اجرایی ارزیابی شده میتوان در اجرای سریعتر و صحیحتر موضوع کمک کرد.
مشتاق زاده همت همهجانبه دستگاهها و نهادهای مربوطه را در ارتباط با ساماندهی و مدیریت پسماند و ارتقای بهداشت سلامت در شهرستان خواستار شد.
برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در بستک
فرماندار شهرستان بستک به همراه جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی از نمایشگاه عرضه مستقیم کالا بازدید کرد.
محمد مشتاق زاده در حاشیه بازدید از نمایشگاه عرضه مستقیم کالا با اشاره به مفید و موثربودن برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: تمام تلاش مجموعه دولت خدمتگزار در راستای تامین آسایش و بهبود وضعیت معیشت مردم است.
وی تصریح کرد: شهروندان بستک شایسته ارائه بهترین کالا و خدمات هستند و تلاش مجموعه فرمانداری شهرستان و تمام دستگاههای متولی در راستای تأمین کالاهای مرغوب و ارائه اجناس با کیفیت برای شهروندان عزیز بستک است.
نماینده عالی دولت در شهرستان بستک بیان داشت: در این نمایشگاه 83 غرفه عرضه انواع کالاهای مورد نیاز مردم از قبیل مواد غذایی، مواد پروتئینی، پوشاک، کیف، کفش و مواد بهداشتی مشغول فعالیت هستند.
مشتاق زاده افزود: مردم با مراجعه به این نمایشگاه می توانند اجناس مورد نیاز خود را با 20 تا 40درصد پایین تر از قیمت بازار تهیه کنند.
فرماندار بستک هدف از افتتاح این نمایشگاه را تنظیم بازار، خرید آسان شهروندان و حمایت از تولید کننده داخلی عنوان کرد.
وی در پایان از تلاشهای اداره صنعت، معدن و تجارت، مجمع امور صنفی، شهرداری، شورای شهر و
اداره ورزش و جوانان برای برپایی این نمایشگاه در شهرستان تشکر کرد.
ارزیابی عملکرد دهیاری های بخش مرکزی بستک
بخشدار مرکزی بستک از ارزیابی عملکرد 23 دهیاری این بخش خبر داد و گفت: نظام نامه ارزیابی عملکرد دهیاری ها مشتمل بر 65 شاخص از سوی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به استان ها، شهرستان ها و بخش ها ابلاغ شده است که براساس این نظام نامه عملکرد 22دهیاری این بخش در پنج محور و شاخص شامل برنامه ریزی، اداری و مالی، تعاملات اجتماعی و امور فرهنگی، خدماتی و امور عمرانی مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: وظیفه بخشدار در ارزیابی عملکرد دهیاران این است که تلاش کند ارزیابی ها به شکل واقع بینانه و برپایه مستندات صورت گیرد و میزان عملکرد و فعالیت آن ها را متناسب با حجم امکانات و اعتبارات تخصیص یافته مورد سنجش و ارزشیابی قرار دهد.
عبدالرسول قنبری با تاکید بر ارسال پروژه های قابل افتتاح روستایی در ایام دهه فجر تصریح کرد: دهیاران هیچ پروژه ای را قبل از هماهنگی با بخشداری ها شروع نکنند و از ساخت و سازهای غیر مجاز در روستاها به طور جدی جلوگیری کنند.
نماینده عالی دولت در بخش افزود:بر اساس نظام ارزیابی عملکرد دهیاری ها ،عملکرد دهیاری هادر هر شاخص به صورت کمی با تقسیم بندی پنج گانه ای مورد ارزیابی قرار می گیرد.چنانچه نتیجه ارزیابی بین صفر تا 20 باشد عملکرد بسیار ضعیف ، بین 21 تا 40 ضعیف ، بین 41 تا 60 متوسط ، بین 61 تا 85 خوب و بین 86 تا 100 بسیار خوب است.
قنبری تصریح کرد از مجموع 23 دهیاری بخش مرکزی که مورد ارزیابی قرار گرفت یک دهیاری امتیاز بسیار خوب، دو دهیاری امتیازخوب، 19دهیاری امتیازمتوسط و یک دهیاری به علت نداشتن دهیار مورد ارزیابی قرار نگرفت لکن نتایج نهایی پس از تایید فرمانداری و استانداری اعلام می شود .
بخشدار مرکزی بستک نتایج حاصل ازاجرای این ارزیابی را شناسایی نقاط قوت و ضعف دهیاری ها،آسیب شناسی و برنامه ریزی در جهت رفع مشکلات و اصلاح رویه ها،تشکیل بانک اطلاعات عملکرد دهیاری ها در حوزه های مختلف ، ایجاد انگیزه خدمات رسانی و ایجاد فضای رقابت سالم در سطح دهیاری ها و شناسایی دهیاری های برتر در سطح بخش عنوان کرد.
وی در پایان از فعال سازی اتاق فکر مدیریت امور دهیاری ها در بخش نیز خبر داد و گفت: دهیار روستای کوهیج به عنوان نماینده سایر دهیاران مسئولیت اتاق فکر مدیریت امور دهیاری ها را عهده دار خواهند شد واز این بعد امور مربوط به دهیاری ها در سطح بخش و شهرستان را دنبال خواهد کرد.