مراسم تشییع پیکر همایون خرم نوازنده ویولن و آهنگساز موسیقی ایران صبح امروز با حضور اهالی موسیقی و علاقمندان به این استاد موسیقی در فضای باز تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که صبح امروز یکشنبه اول بهمن‌ماه توسط سید عباس سجادی مدیریت شد، جمعیت بسیاری از دوستداران این هنرمند حضور داشتند. در ابتدای این مراسم داوود گنجه‌ای عضو شورای عالی و هیات مدیره خانه موسیقی پشت تریبون آمد و گفت: من از جانب خودم و خانه موسیقی ضایعه بزرگ در عرصه موسیقی را تسلیت می‌گویم. خوشحالم که آدمی مثل همایون خرم در این روز به خصوص که راهی خانه ابدی می‌شود اینگونه دلهای عاشق را کنار هم جمع کرده است. او یک هنرمند و مسلمان واقعی بود.

در ادامه این مراسم، فرهاد فخرالدینی آهنگساز و دوست قدیمی همایون خرم گفت: باورم نمی‌شود که همایون در بین ما نیست؛ چراکه فقط جسم او در بین ما نیست اما روح و نوع نگاهی که به زندگی داشت در بین ما جاری، استوار و پایدار است .هنرمندان با آثار ارزشمندی که در کارنامه کاری خود به جا می‌گذارند عمر جاودانه پیدا می‌کنند.

وی در ادامه افزود: هنر موسیقی در ایران زمین همواره جایگاه ویژه‌ای داشته است و اگر نگاه درستی به وقایع این هنر داشته باشیم متوجه خواهیم شد در طول سال‌های متمادی با فراز و نشیب های بسیاری روبرو بوده است. سرزمین ما در طول سالهای دور باربد و نکیسا در دوره ساسانی را به خود دیده است و پس از آن فارابی، صفی الدین ارموی، عراقی و غیره را داشته است که انصافا پایه‌های موسیقی اصیل ایرانی را پایه‌گذاری کردند.

رهبر پیشین ارکستر موسیقی ملی در ادامه افزود: در یک دوره تاریخی از زمان صفویه به بعد توجه به علم موسیقی بسیار اندک شد اما در همان دوران علی اکبر فراهانی و دیگر اساتید آن زمان ردیف موسیقی ایران را تدوین کردند و به موسیقی علمی آنگونه که باید توجه شد. پس از آن درویش‌خان تلفیق درستی بین موسیقی سنتی و علمی برقرار کرد و پس از آن علی نقی خان وزیری موسیقی آکادمیک را در روح هنر موسیقی جاری کرد.

فرهاد فخرالدینی در ادامه افزود: علی نقی خان وزیری هم شاگردانی چون ابوالحسن خان صبا، روح الله خالقی و جواد معروفی را تربیت کرد و همایون خرم هم آموزش دیده مکتب صبا بود. پس از آن در دهه 30 تا 50 آثار درخشانی با عشق به وجود آمد که پرچمداران تفکر موسیقایی معاصر همایون خرم، علی و تجویدی و دیگر هنرمندان بودند.اما خوب از دهه 50 به بعد این ارتباط گسسته شد و البته برخی از موسیقیدان ها هم در پوشاندن چهره واقعی موسیقی دخیل بودند.

فخرالدینی در پایان افزود: همایون خرم مرد شریفی بود.آشنایی من با همایون خرم به سالهای بسیار دور برمی گردد زمانی که با شجریان در ارکستر برنامه گلها برنامه داشتیم با او آشنا شدم و دوستی ما ادامه کرد و در موقعیت های مختلف با یکدیگر همکاری کردیم. با همه این اوصاف می دانم که آثار این هنرمند همیشه زمزمه مردم خواهد بود چون بر از دل خرم برخواست و لاجرم بر دل مردم نشیند.

گزارش کامل این مراسم متعاقبا منتشر خواهد شد.