به گزارش خبرنگار مهر، این مجلد از این کتاب پس از پنج جلد گذشته این مجموعه که با عناوین «معرفت و محبت»، «خلقت تا بعثت»، «بعثت تا رحلت»، «معراج» و «وحی، تجربه نبوی و خاتمیت» منتشر شده با موضوع «سلوک فردی» نوشته شده است.
حسینی در مقدمه کتاب خود با اشاره به این موضوع و با تاکید بر اینکه در بیان موضوع مد نظر کتاب به دلیل رعایت اختصار برخی ویژگیهای رسول اکرم (ص) به صورت جزیی مورد بحث قرار نگرفته است، مینویسد: در این دفتر بنا بر این بوده است که به دلیل اختلافهای کوچک در گزارشها و روایات، به قدر مشترک آنها اشاره شود، حتی بدون قضاوت درباره اینکه آنچه اینجا آمده است، به حقیقت نزدیکتر است.
این کتاب در نخستین فصل خود پس از بررسی مقامات الهی پیامبر اکرم (ص) به موضوع حالات ایشان در هنگام نمازگزاری اشاره دارد و در ادامه موضوع روزه، حج، ذکر و استغفار را نیز مورد توجه قرار میدهد.
بخش دوم این کتاب به برنامهها و رفتارهای ادواری پیامبر خاتم توجه نشان داده است؛ موضوعاتی مانند آداب سفر، وارستگی و زهد، حب و بغض، تغذیه، بهداشت، پوشاک، وسائل شخصی، مکارم اخلاق و خوانش ادعیه.
این نویسنده و اسلام پژوه در بخش پایانی این کتاب نیز برخی از رفتارها و سلوک فردی پیامبر اکرم (ص) مانند قربانی کردن، سفره اندازی، لباس پوشیدن، حفظ قرآن و ... را مورد توجه قرار داده است.
حسینی در بخشی از این کتاب درباره آداب پیامبر درباره ادای نماز شب مینویسد: طبق آیات سوره مزمل، نماز شب بر پیامبر (ص) واجب بود، ایشان پس از هر نماز عشاء کمی میخوابیدند؛ در حالی که مسواک را نزد خود میگذاردند. سپس بیدار میشدند و مسواک میزدند، وضو میگرفتند و به آسمان نگاه میکردند و آیات 190 تا 194 سوره آل عمران را تلاوت میکردند و سپس چهار رکعت نماز شب میخواندند، رکوع و سجودشان به اندازه قرائتشان بود. سپس میرفتند و به اندازه نمازشان میخوابیدند و دوباره بیدار میشدند. مثل قبل مسواک و نگاه به آسمان و تلاوت آیات مورد اشاره را انجام میدادند و چهار رکعت نماز به اندازه خوابیدنشان میخواندند. سپس به استراحت میپرداختند و برمیخاستند و مثل دو بار گذشته به آسمان مینگریستند و آن آیات را تلاوت میکردند و نماز شفع و وتر میخواندند و آماده برای نماز صبح میشدند.
ششمین مجلد از مجموعه کتاب «پیامبرشناسی» از سوی موسسه انتشارات کتاب نیستان برای دریافت مجوز انتشار به اداره کتاب ارسال شده و به زودی منتشر خواهد شد.
سیدمجتبی حسینی، تحصیلات حوزوی خود را از سال دوم راهنمایی آغاز کرد و در سن 30 سالگی به درجه اجتهاد رسید. وی همچنین به طور همزمان کارشناسی مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تهران، و پس از آن کارشناسی ارشد معماری و کارشناسیارشد فلسفه علم را دریافت کرد.
از حسینی تاکنون بیش از 20 تألیف در حوزه دینپژوهی منتشر شده که از جمله عناوین آنها میتوان به بازگشت (نگاهی به مبحث رجعت)، با حسین تا مهدی (عج)، مقامات اولیاء ، مرگ، نگاه به زن، در ولایت مهدی (عج)، شکوفایی شخصیت و روشهای آن، انسان در پویه تاریخ، حضرت سکینه (س)، اسطوره ادب وعرفان و موعود غدیر اشاره کرد.