کارگردان مجموعه مستند "خاطراتی برای تمام فصول" با اشاره به اینکه جهان بر موضوع جانبازان شیمایی سرپوش گذاشته از حذف این مستند جنگی از بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر با وجود چهار رأی مثبت گله کرد.

مصطفی رزاق‌کریمی کارگردان مجموعه مستند "خاطراتی برای تمام فصول" درباره حذف این اثر از بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر به خبرنگار مهر گفت: این امر حاصل یک کم‌لطفی است. هیأت پنج نفره‌ای بودند که چهار نفر به کار رأی مثبت دادند اما با حرف یکی از آنها که مستند را در تلویزیون دیده است، آن را از بخش مسابقه حذف کردند.

وی تاکید کرد: در حالی که اثر موفقی چون "آخرین روزهای زمستان" که آن هم از تلویزیون پخش شده بود نیز در جشنواره حضور دارد. 

یک مجروح شیمیایی در مراسم رونمایی از "خاطراتی برای تمام فصول"

وی افزود: درست نیست که فردی 10 دقیقه از یک اثر را ببیند و دیگران را وادار به حذف آن از جشنواره کند. گرچه این موضوع برای من هیچ مسئله‌ای نیست و در 28 سالی که کارگردانی می‌کنم هیچ‌وقت در صنوف و اتحادیه‌ها نبوده‌ام.

رزاق کریمی با بیان اینکه تمام دنیا روی موضوع مجروحان شیمیایی سرپوش گذاشته و نمی‌گذارد مردم از آن مطلع شوند، تصریح کرد: این مستند در ایران و خارج از کشور فیلمبرداری شده و من با سابقه 20 سال زندگی در اتریش آن را ساخته‌ام. جای افسوس دارد که با این اقدام جشنواره، امکان تماشای اثر توسط افراد بسیاری سلب شد.

"خاطراتی برای تمام فصول" یک مانیفست معنوی است

این مستندساز ادامه داد: اتریش 28 سال قبل که بخشی از این مستند را در آن دوران فیلمبرداری کردم، جبهه دومی برای مجروحین جنگی بود. شب اول فیلمبرداری را در وین انجام دادم. گرچه فیلم‌های مستند زیادی کار کرده‌ام اما "خاطراتی برای تمام فصول" برای من یک مانیفست معنوی بود. موضوع‌محوری این فیلم مجروحان جنگ است و من برای ساختن آن حتی پزشکانی را که از آن دوران زنده مانده بودند، پیدا کردم.

وی با اشاره به اینکه کم لطفی خوب نیست و داور بودن ویژگی‌های خاصی می‌طلبد، اظهار کرد: گروه حماسه و دفاع شبکه یک می‌داند من چشمداشت مادی نداشتم. هر کسی هم به پروژه آمد با دل آمد. من حتی برخی از مستندها درباره مجروحان شیمیایی را از تلویزیون اتریش خریدم و ساخت این کار یک سال و نیم طول کشید. بنابراین رفتار خوبی با آن نشده است.

رزاق کریمی اعلام کرد نسخه در حال پخش از تلویزیون پنج قسمت دارد و افزود: ما یک قسمت متفاوت و مجزا به عنوان فیلم بلند برای جشنواره ساختیم تا پیامی برای نتایج استفاده از بمب‌های شیمیایی باشد. اتفاقات غریبی در وین افتاد؛ در جنگ از 1800 تن خردل و 140 تن گاز بوتان استفاده شد و فجایعی به وقوع پیوست.

این مستندساز گفت: در این جریان جشنواره بیشتر از ما ضربه دیده است.

وی درباره بازتاب‌های پخش "خاطراتی برای تمام فصول" از تلویزیون یادآور شد: از اقصی نقاط ایران مجروحان شیمیایی و جانبازان از مجموعه تشکر می‌کنند و می‌گویند از اینکه فراموش نشده‌اند شاد هستند. ما نه فیلم شعاری ساخته‌ایم نه سیاسی. بلکه محور کارمان انسانی است و ابعاد رسانه را در اروپا نشان می‌دهد.