اراک- خبرگزاری مهر: افزایش تورم و کاهش خرید مردم این روزها با طرح اخباری مبنی بر اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها، با قرار گرفتن در آستانه سال نو، گذران آسان روزگار را به رویایی دست نیافتنی برای اکثر خانواده های تبدیل کرده است.

 به گزارش خبرنگار مهر، هرچند که زمزمه های اجرای فاز دوم این طرح هنوز به گوش می رسد، اما باید دید جدای از مخالفت مجلس و کارشناسان اقتصاد کشور، مردم بعنوان جامعه هدف این طرح  از اجرای این طرح چه بهره هایی برده اند.
 
اکنون این موضوع در میان مردم مطرح است آیا 40 هزار تومان و اندی که اکنون برای هر فرد اختصاص می یابد اکنون پاسخگوی گرانی افسار گسیخته کنونی هست و آیا با این شرایط اجرای فاز دوم که با آزاد سازی قیمت های در همه بخش ها و اقلام و کالاها خواهد بود، می توان هزنیه های زندگی را تامین کرد.
 
گرچه اجرای هدفمندسازی یارانه ها اقدامی اقتصادی و کارشناسی شده برای اصلاح اقتصاد کشور بود ولی با اجرای نامناسب آن اکنون به معضلی تبدیل شده است.
 
خرید ماهانه به خرید روزانه تبدیل شده است
 
سلمان یاری شهروند 32 ساله اراکی با اعلام مخالفت با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها  با خبرنگار مهرگفت: به نظر من ادامه هدفمندی یارانه ها آسیب جدی به قشر متوسط خواهد زد.
 
وی بی ثباتی بازار را پیامد منفی هدفمندی یارانه عنوان و افزود: هر روز که به بازار می روی قیمت مواد غذایی تغییر کرده است  و دیگر توان خرید ماهانه به خرید روزانه تبدیل شده است.
 
یارانه های واریزی کفاف هزینه ها را نمی دهد
 
یاری ادامه داد: با گرانی های امروز، یارانه واریزی کفاف هزینه ها را نمی دهد ویک خانواده هر چقدر هم صرفه جویی کند باز هم یارانه ای که دریافت می کند دردی را درمان نمی کند.
 
این شهروند جوان اراکی ادامه داد: مثلا من و همسر و فرزندم به طور متوسط ماهیانه بین 100 تا 150 هزینه  خرید نانمان است ، در حالی که که تاقبل از هدفمندی این هزینه یک سوم بود.

قدرت خرید کاهش یافته است
 
محمد افشاریان کارمند 41 ساله اراکی هم در گفتگو با خبرنگار مهر معتقد است: بیشترین آسیب در هدفمندی یارانه ها به قشر کارمند و متوسط جامعه رسیده است زیرا تورم باعث شده که اقشار آسیب پذیر قدرت خریدشان را از دست بدهند.
 
وی افزود: آنهایی که دم از لزوم اجرای فاز دوم هدفمندسازی را می دهند و آن را برای اصلاح اقتصاد می دانند وضعیت موجود را ببینند و بعد سخن از اجرای فاز دوم بزنند.
 
قسط های وام عقب می ماند

عباس هاشم نژاد که کارگر 50 ساله یک کارخانه است نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به نظر من با این وضعیت تمامی اقشار آسیب خواند دید.
 
وی افزود: با توجه به بالا رفتن قیمت و اضافه نشدن حقوق ها دیگر دخل و خرج ها با هم نمی خواند.
 
هاشم نژاد ادامه داد: با ادامه این وضعیت  قسط های وام ها عقب خواهد ماند که البته در بیشتر موارد قابل مشاهده است، قدرت خرید پایین می آید، فروشنده نمی تواند مالیات بدهد و اقتصاد نابود خواهد شد.
 
کاش اوضاع مثل قبل شود
 
خانم فراهانی که زنی 34 ساله و خانه دار است نیز گفت: همسر من بالای یک میلیون تومان حقوق دارد و خود من نیز گاه به آرایشگری برای کمک به هزینه ها می پردازم، اما با وجود دو بچه و بالا بودن هزینه ها باز کم می آوریم. 
 
وی ادامه داد: در ابتدا هدفمندی یارانه ها خوب به نطر می آمد ولی وقتی دیدیم که علاوه بر یارانه ها باید پولی نیز گذاشت تا  هزینه های آب و برق و گاز پرداخت شود؛ متوجه وخامت اوضاع شدیم.
 
فراهانی افزود: کاش اوضاع مثل قبل می شد و این طرح همین جا متوقف می شد. 
 
کوتاهی در اجرای فاز اول هدفمندسازی
 
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی هم می گوید: طرح هدفمندی یارانه ها از طرحهای خوب کشور بود اما کوتاهی های دولت در اجرا باعث شد مرحله دوم شرایط اجرایی پیدا نکند.

عباس صلاحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در اجرای هدفمندی یارانه ها باید زمینه ان آماده شود و با این وضعیت اعتباری و اقتصادی مانع از این می شود که مجلس اجرای مرحله دوم را تصویب کند.
 
وی با تاکید بر اینکه با وجود تمام این مشکلات حتی صحبت کردن در مورد اجرا شدن و یا نشدن مرحله دوم به صلاح نیست اظهارداشت: مرحله اول از سوی مجلس تصویب و از سوی دولت اجرا شد اما دولت در اجرای این مصوبات کوتاهی کرد.
 
صلاحی ادامه داد: دولت متعهد بود درآمدهای حاصل را در بخش بهداشت و درمان، صنعت و کشاورزی هزینه کند اما این مصوبات اجرایی نشد.
 
توان رقابتی تولیدات داخل کم شد
 
رئیس کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس هم با بیان اینکه در مرحله اول هدفمندی یارانه ها بسیاری ازمحصولات کشاورزی توان رقابتی خود را از دست دادند، تصریح کرد: در پی اجرای مرحله اول و خشکسالی های پی در پی تولید غلات، حبوبات و برخی صیفی جات و چغند قندر کاهش نسبی داشتیم و اگر مرحله دوم اجرا شود آسیبهای آن قابل جبران نیست.

عباس رجایی در گفتگو با خبرنگار مهر می افزاید: مجلس برای امسال به دلیل نداشتن شرایط مطلوب در کشور اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را متوقف کرده است و در سال بعد نیز به دلیل ادامه همین نداشتن شرایط لازم اقتصادی  و تعمیم بودجه ای  اجرای مرحله دوم اجرای ان نیز مقدور نیست.
 
 
هنوز نتوانستیم اثرات منفی مرحله اول هدفمندی را در بخش کشاورزی جبران کنیم
 
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه ما هنوز نتوانستیم اثرات و ضررهای مرحله اول هدفمندی را در بخش کشاورزی جبران کنیم تصریح کرد: در کشاورزی حاملهای انرژی قیمتهای ترجیحی داشتند و باز هنوز این شرایط برای بخش کشاورزی هموار نشد.
 
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس اضافه کرد: در صورتیکه فاز دوم هدهفمندی اجرا شود یا باید در بخش کشاورزی باید قیمتهای ترجیحی داسته باشند و یا به طور کلی کشاورزی نابود شود.
 
ضرر چندین برابری به بخش های کشاورزی
 
وی تصریح کرد: در فاز اول بخشهای کشاورزی صرفه اقتصادی برای تولید نداشت و همین امر باعث شد تولید محصول کشاورزی آثار خوبی نداشته باشد و اگر نرخ ارز افزایش پیدا نمی کرد ضرر به بخش کشاورزی چندین برابر می شد.
 
رجایی با تاکید بر اینکه اجرای مرحله دوم به تولید بخش کشاورزی آسیب می زند وبه نفع کشور نیست اظهارداشت: در مرحله اول در حوزه تولید در بخشهایی مثل صنعت  بسته های حمایتی دولت به این بخشها تزریق نشد و در حال حاضر کارخانجات با کمبود شدید نقدینگی مواجه هستند.
 
صنعت استان مرکزی روبه جلوست، اما...
 
استان مرکزی استانی صنعتی است صنعتگران این استان یافتن راه پیشرفت و ترقی را در کوره راهها آموختند و در وضعیت هایی چون جنگ هشت ساله توانستند کلیم خود را از آن بیرون بکشند.
 
با اجرای ناقص هدفمندسازی یارانه هاصنایع استان راه خود را ادامه دادند و به قله های بلندی در توسعه یافتند و اجرای ناقص این برنامه ی اقتصادی به قانون تبدیل شده، تنها توانست هزینه های تولید را بالا ببرد.
 
صنایع کشور تنها با 30 درصد توان خود فعالیت می کنند
 
نماینده مردم اراک در مجلس در این باره به مهر می گوید: دولت می باست قبل از هدفمندی یارانه ها اصلاحات ساختاری در بخش صنعت بوجود می آورد تا بتوانیم از قیمت ارز و مرحله اول هدفمندی یارانه ها به سلامت عبور می کردیم اما این اتفاق نیفتاد و هم اکنون صنایع کشور تنها با 30 درصد توان خود فعالیت می کنند و در صورت اجرای مرحله دوم این وضعیت به مراتب وخیم تر می شود.
 
رجایی با بیان اینکه در مرحله اول هدفمندی یارانه ها در بخش کشاورزی نیز بسیاری ازمحصولات کشاورزی توان رقابتی خود را از دست دادند تصریح کرد: در پی اجرای مرحله اول و خشکسالی های پی در پی تولید غلات، حبوبات و برخی صیفی جات  و چغند قندر کاهش نسبی داشتیم و اگر مرحله دوم اجرا شود آسیبهای آن قابل جبران نیست.
 
سمیه انصاری فر