بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: در صورتیکه اعتبار تضمین خرید آب از سرمایه گذاران آب شیرینکن ها تامین نشود این بخش با مشکل مواجه می شود.

حسین خادمی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد پیشنهادات ارائه شده به اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان داشت: یکی از موضوعات مهم بحث تخصیص اعتبار تظمین خرید آب از سرمایه گذاران است، در حال حاضر 30 هزار متر مکعب آب شرب مورد نیاز استان از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی در ایجاد آب شیرین کن ها تامین می شود.

وی عنوان کرد: اگر اعتبار خرید تظمینی آب از سرمایه گذاران تامین نشود و آبفا به تعهداتش نسبت به سرمایه گذاران عمل نکند این بخش در هرمزگان با مشکلات بسیاری مواجه می شود.

مدیرعامل شرکت آبفا هرمزگان در تشریح وضعیت شبکه های انتقال آب تصریح کرد: 50 درصد شبکه آب شرب شهرهای استان فرسوده است در حالی که نرم کشوری تنها 20 درصد است، همچنین بیش از 20 درصد خطوط انتقال آب در استان فرسوده است اما نرم متوسط کشوری پنج درصد است.

وی بیان داشت: نرم متوسط کشوری در فرسودی مخازن پنج درصد اما در هرمزگان 30 درصد مخازن فرسوده است.

خادمی با اشاره به وضعیت فاضلاب شهری در شهرهای هرمزگان افزود: بیش از 30 درصد شهرهای کشور از فاضلاب بهره مند هستند ولی در هرمزگان کمتر از 20 درصد و هیج شهری در استان هرمزگان نداریم که از شبکه فاضلاب به طور کامل بهره مند باشد.

وی با اظهار اینکه 70 درصد شهر بندرعباس از شبکه فاضلاب بهره مند است و سایر شهرها نیمه تمام است، اظهارداشت: در هرمزگان دفع فاضلاب به صورت سنتی امکان پذیر نیست و تنها راهی که در محلات انجام می شود رها سازی فاضلاب در کوچه ها، خورها و دریا است در حالی که شاید در شهرهای مانند اصفهان، یزد و کرمان با ایجاد چاه های جذبی امکان جذب و دفع فاضلاب شهری باشد.