اعلمي كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در ديدار با جمعي از دانشجويان دانشگاههاي شهيد بهشتي و علم و صنعت تهران با بيان اينكه مهمترين مولفه اقتدار ملي، حمايت ملت از دولت و حاكميت بوده است، گفت: همچنانكه مشاركت و حمايت گسترده مردم، سبب ساز انقلاب و در واقع علت موجبه نظام بوده است، بقاء و دوام آن نيز در گرو حمايت ملت است.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، اكبر اعلمي گفت: ميان حمايت ملت و تهديدات عليه امنيت و منافع ملي يك رابطه معكوس وجود دارد، به اين اعتبار لازم است دغدغه و هنر مسوولان نظام معطوف به ايجاد انگيزش در مردم جهت حضور در صحنه هاي مختلف سياسي، اجتماعي و اقتصادي باشد.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي افزود: تهديداتي كه امروز مصالح ملي ما را آماج هدف خود قرار داده است، نتيجه بي تفاوتي مردم و مشاركت آنان در تعيين سرنوشتشان است ، اگر امروز كشورهاي قدرتمند هسته اي برخلاف قوانين و هنجارهاي بين المللي، اهتمام خود را مصروف وادار كردن ايران به چشم پوشي از حقوق هسته اي خود كرده اند به اين دليل است كه احساس مي كنند مردم ، بي تفاوت شده اند . در واقع مسبب اصلي اين وضعيت كساني هستند كه ايران را ملك طلق خود پنداشته و با رفتار و گفتار خويش ، زمينه نارضايتي مردم را فراهم ساخته اند.

وي تصريح كرد: در كشورهاي توسعه يافته به انتخابات به عنوان يك "دماسنج اجتماعي" نگاه مي شود كه يكي از مسووليت هاي آن اندازه گيري ميزان التهاب جامعه نسبت به عملكردها و برنامه هاست و لذا سيگنال هاي دريافتي، از نتيجه انتخابات، اثر مستقيم بر روي برنامه ريزيها، ساختارها و اشخاص حاكم خواهد داشت.

اكبر اعلمي همچنين با اشاره به تحولات و رويدادهاي سالهاي اخير در دانشگاهها، فرصت سوزي در قبال موقعيت هاي پيش آمده در فضاي سياسي دوم خرداد و عدم تمهيد شرايط مناسب جهت بهره گيري هر چه بيشتر از جنبش دانشجويي در متن اصلاحات و نقد قدرت را اصلي ترين عامل يخبندان سياسي موجود دانست.

عضو سابق شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علامه طباطبايي افزود: جنبش دانشجويي با اتكاء به آرمانهايي چون استقلال طلبي، مبارزه با تهديدكنندگان مطالبات و نقد مستمر قدرت، با تكيه بر فرصتي كه در سال 76 پيش آمد، مي توانست به اهداف خود نزديك تر شود، ليكن از يك سو به لحاظ عدم اقتدار و شجاعت و صراحت كساني كه دانشجويان به آنها دل بسته بودند و از سوي ديگر به واسطه برخي مصلحت سنجي ها، توجيه ها و استفاده هاي ابزاري از دانشجويان ، اين امر ميسر نگرديد.

اعلمي در پايان سخنان خود، علت اين وضعيت را ناشي از نگرش غلطي دانست كه دانشجو را برگ راي و پياده نظام خود مي كند.