به گزارش خبرنگار ، با ترویج بکارگیری کودهای طبیعی و ارگانیک و فرهنگسازی برای مصرف و حمایت از تولیدکنندگان امید آن می رود که کم کم کود شیمیایی از مزارع استان رخت بربندد.
مضرات استفاده از کودهای شیمایی، از بین رفتن بافت خاک و تولید محصولاتی آلوده به سموم، ضرورت حمایت از تولیدکودهای ارگانیک و طبیعی را در گلستان ضروری می سازد.
در حال حاضر سالانه بیش از 72 نوع انواع محصولات کشاورزی در سطح 650 هزار هکتار از مزارع استان گلستان تولید می شود.
" ورمی کمپوست" از جمله کودهای طبیعی و ارگانیک بوده که تولید آن در گلستان رواج یافته و علی آبادکتول نیز در تولید این نهاده سهمی بخود اختصاص داده است.
برای اولین بار شهرداری فاضل آباد بصورت مشارکتی اقدام به تولید کود ورمی کمپوست کرده است.
شهردار فاضل آباد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: کودهای ارگانیک ورمی کمپوست از نوع کرم خاکی تولید می شود که به مصرف باغداری، کشاورزی، گلخانه ای و گلهای تزیینی و خانگی می رسد.
سید علی اصغر موسوی گفت: مصرف کودهای شیمیایی باعث سفت شدن و شل شدن بافت و فضای خاک می شود و ضرورت دارد تولید کودهای طبیعی ترویج یابد.
وی اظهار داشت: یکی از انواع کودهای طبیعی، کود ورمی کمپوست است که دوره تولید آن بستگی به حجم تولید کرم بستگی دارد.
موسوی بیان داشت: شهرداری فاضل آباد بصورت مشارکتی در فضایی به وسعت چهار هزار متر مربع اقدام به تولید کود ورمی کمپوست کرده است که باعث ایجاد اشتغال برای 10 نفر شده است.
وی عنوان کرد: جایگزین کردن کودهایی طبیعی بجای کودهای شیمیایی علاوه بر صرفه جویی اقتصادی موجب پیشگیری از آلودگی طبیعت نیز می شود.
وی عنوان کرد: این کودها از نظر اقتصادی برای کشاورزان بسیار به صرفه بوده و از طرفی به دلیل سلامت، محصولات تولید ارگانیک قیمت بیشتری دارند.
احمد سردار زاده مدیرعامل سازمان پسماند شهرداریهای گلستان در این زمینه می گوید: ارتقای کیفیت محصولات تولیدی (کود درشت و کود نرم ) از اهداف کیفی این سازمان بوده که در این راستا، بهینه سازی و تکمیل تجهیزات مربوط به آزمایشگاه، شناسائی روشهای نوین، انجام آزمایشات، افزایش خطوط تولید کود، بهینه سازی تجهیزات و ماشین آلات تولید کو ،از فعالیتهای انجام شده در این زمینه است.