به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با بررسی الگوهای کاهش مو در حدود 10 هزار مرد دریافتند آنهایی که عقب رفتن خطوط مو را در اوایل جوانی تجربه میکنند احتمالا آنکه بعدها به سرطان مبتلا شوند بیشتر است.
این یافتهها که توسط گروهی از پژوهشگران استرالیایی به دست آمده است از یافتههای پیشین حمایت میکند که طاسی را با سرطان پروستات مرتبط کرده بود.
دلیل این امر میتواند افزایش میزان تستوسترون باشد؛ هورمونی که میتواند از سویی رشد سلولهای سرطانی را هدف قرار داده و از سوی دیگر مانع از رشد موی سر شود.
در طاسی گفته میشود میزان زیاد تستوسترون تاثیر معکوسی بر فولیکولهای مو دارد و بر روی گیرندههای هورمون اثر میکند تا تولید مو را کاهش دهند.
متخصصان شورای سرطان ویکتوریا در استرالیا 9 هزار و 448 مرد را مورد بررسی قرار دادند.
این مردان در ابتدای تحقیقات در اوایل دهه 1990، بین 40 تا 69 ساله بودند. از آنها در مورد میزان از دست دادن مو در سن 20 سالگی و در سن 40 سالگی پرسیده شد.
محققان آنها را تحت نظر گرفتند تا ببینند چه تعداد از آنها بعدها به سرطان پروستات مبتلا میشوند و در چه سنی.
این نتایج نشان میدهد مردانی که در سن 40 سالگی طاس شدند به طور چشمگیری به سرطان مبتلا شدند در حالی که برای بقیه ابتلا به سرطان پروستات در 50 یا 60 سالگی روی داد.
این یافتهها از مطالعه دیگری پشتیبانی میکند که سال گذشته انجام شد و در آن دانشمندان مردانی که مشکوک به سرطان بودند و تحت نمونه برداری پروستات قرار داشتند بررسی کردند. آنها دریافتند احتمال وجود تومور در افراد طاس بیشتر از دیگران است.
تحقیقات دیگر نیز نشان داده بود که خطر ابتلا به دیگر بیماری پروستات موسوم به BPH در مردان طاس بیشتر است .
نتایج این تحقیقات درنشریه Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention منتشر شده است.