اصفهان – خبرگزاری مهر: رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هنوز طرح جایگزینی ادوات فرسوده به دولت ارائه نشده، گفت: طرح تولید برنج بر اساس بانک نشاء در خصوص برنج نتایج خوبی داشته و قرار است در سال آینده آن را برای صیفی و سبزی جات به اجرا در آوریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد سنابادی ظهر چهارشنبه گفت: طی دو سال گذشته 600 میلیارد تومان اعتبار به تجهیز شرکت های شبکه مکانیزاسیون اختصاص یافت که تا کنون 95 درصد از این اعتبار جذب شده است.

وی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی اصفهان با تأکید بر اهمیت سرمایه گذاری در تولید ماشین آلات و تجهیزات بخش کشاورزی اظهار داشت: این اعتبار از محل کمک های فنی- حرفه ای و طرح های توسعه بخش کشاورزی تأمین می شود و حرکت ویژه ای در توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی است.

وی اعلام داشت: از این مبلغ 450 میلیارد تومان جذب بخش نیرو محرکه ( تأمین تراکتور و کمباین) شده و150 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات و ادوات صرف شده است.

سنابادی با اذعان به این که در تأمین نیرو محرکه کمی بیش از اندازه وسواس به خرج می دهیم، افزود: علی رغم مشکلات تحریم طی دو سال گذشته، کشور در خصوص تولید تجهیزات کشاورزی با مشکل روبرو نبوده و اگرچه کمی با رکود گذرا مواجه شده اما توقف نداشته است و این امر بسیار رضایت بخش است چرا که تولید این تجهیزات به طور مستقیم با امنیت غذایی کشور و سفره های مردم ارتباط دارد.

وی اضافه کرد: به همین دلیل نیاز و ظرفیت کشور در حوزه سرمایه گذاری در این بخش بسیار زیاد است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این که هنوز طرح جایگزینی ادوات فرسوده به دولت ارایه نشده است، گفت: طرح تولید برنج بر اساس بانک نشاء در خصوص برنج نتایج خوبی داشته و قرار است در سال آینده آن را برای صیفی و سبزی جات به اجرا در آوریم.

وی تأکید کرد: امید است با تصویب الگوی مناسب، نیاز به تولید، توزیع و تنوع ماشین آلات کشاورزی کشور مشخص شود تا بر اساس دسته بندی بدانیم در سال آینده به چه میزان ماشین آلات، با چه تنوع و با چه توزیعی نیاز داریم.

رویکرد مدیریت استان ترویج تولید محصولات کشاورزی سالم است

استاندار اصفهان گفت: هر چه بتوان محصول سالم تری را به مردم ارایه داد، نیاز به افزایش تعداد بیمارستان ها و تولید دارو کمتر می شود و نمایشگاه کشاورزی اصفهان نیز در همین راستا برگزار شده و رویکرد مدیریت استان نیز توسعه و ترویج تولید این محصولات است.

به گزارش مهر، علیرضا ذاکر اصفهانی در مراسم گشایش یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت کشاورزی، ماشین آلات و خدمات وابسته با اشاره به این که برپایی بزرگ ترین نمایشگاه کشاورزی ایران در اصفهان با هدف بستر سازی در حوزه ارتقاء کشاورزی ایران و استان پهناور اصفهان، مایه خرسندی است، خطاب به مهمانان خارجی این نمایشگاه گفت: ظرفیت ها و گونه های خاص حیوانی و گیاهی که در شهرستان های شمال، غرب، جنوب و شرق استان وجود دارد و نیز تنوع آب و هوایی و کثرت گونه های گیاهی اصفهان، نمونه ای از پتانسیل های توسعه کشاورزی ایران است و در این راستا باید با استفاده از توانمندی های بالقوه مادی و معنوی زمینه مناسب برای تعامل بیشتر با سایر کشورها و اقوام فراهم شود.

وی وجود دانشگاه ها و مراکز علمی مهم کشور در استان اصفهان را بستری مناسب برای ارتباط با دیگر کشورها در حوزه کشاورزی دانست و اظهار داشت: سرمایه بخش خصوصی امتیازی بزرگ برای این استان است و شاید بتوان گفت که این استان قطب اول اقتصاد کشور را تشکیل می دهد.

استاندار اصفهان زیر ساخت های علمی و فنی استان و کشور را باعث رشد در بخش های نانو تکنولوژی و نئو تکنولوژی دانست و بیان داشت: موضوع انرژی هسته ای نیز به منظور استفاده در بخش های مختلف مانند صنعت کشاورزی و با هدف استفاده از دانش برای ارتقاء سطح کیفی تولیدات مد نظر است.

وی اعلام داشت: تولیدات باغی استان، انار اصفهان و سیب سمیرم از جمله محصولاتی است که به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر می شود و از شهرت جهانی برخوردار است که باید در راستای گسترش بازار صادراتی این محصولات تلاش های بیشتری کرد.

نمایشگاه اگروت هر ساله چشم اندازهای وسیع تری را برای خود ترسیم کرده است

مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان نیز گفت: همه استان های ایران در نوع خود، نصف جهانی از توانمندی و دستاورد ایرانی اند و امروز در جامع ترین نمایشگاه کشاورزی کشور می توان اذعان کرد که چنان چه بستر مناسب برای تولیدکننده این سرزمین مهیا شود، فتح دروازه های اقتصاد کار دشواری نیست.

رسول محققیان با تأکید بر این که امروزه میزان قدرت کشورها به درصد حضور و تأثیر جهانی آنان بستگی دارد، اظهار داشت: اکنون دیگر زمان محدود کردن خود به مرزهای جغرافیایی گذشته است و دستاوردهای کوچکترین روستاهای دور افتاده نیز می تواند بر ریل خلاقیت، کارآفرینی، تولید ملی و خودکفایی سوار شده و به جریان اقتصاد جهانی بپیوندد.

وی اضافه کرد: نمایشگاه کشاورزی اصفهان با برند اگروت، از ابتدا با نگاه کارشناسانه وارد عمل شد و رشد کمی و کیفی نمایشگاه طی سال های اخیر مؤید این امر است که هر ساله بازدیدکنندگان متخصص و مخاطبان بیشتری جذب شده و نمایشگاه توانسته است هر ساله چشم اندازهای وسیع تری را برای خود ترسیم کند.

مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان ادامه داد: این نمایشگاه در ابتدا به همراه نمایشگاه تخصصی دام و طیور، دامپزشکی و آبزیان برگزار می شد اما پس از آن که به هویت ویژه خود دست یافت، به عنوانی مستقل در تقویم نمایشگاه های استان بدل شد و ادامه مسیر را با دیدگاه تبدیل شدن به برندی ملی، منطقه ای و سپس جهانی در پیش گرفت. ارتقاء و تعالی این نمایشگاه به حدی بوده است که طی سه سال اخیر، مشارکت کنندگان برای حضور در این نمایشگاه به رقابت پرداخته و متخصصان مانند سبک و سیاق نمایشگاه ها در همه جای جهان، برپایی این رخداد را انتظار می کشند.

وی با اعلام این که خوشبختانه امروز این نمایشگاه به رخدادی قدرتمند در سطح کشور تبدیل شده است، اظهار داشت: شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان با برگزاری سالانه بیش از 45 عنوان نمایشگاه تخصصی، داعیه دار و پایه گذار برخی عناوین معتبر نمایشگاهی در کشور است.

محصول مزرعه غیرت ایرانی، تحریم و خشکسالی نمی شناسد

محققیان در بخش دیگری از سخنرانی خود بیان داشت: طی چند روز نمایشگاه که حضور 64 مهمان و بازدیدکننده از 22 کشور جهان را در دیار سپاهان شاهدیم، بنا داریم در کنار نمایش دستاوردهای 190 مشارکت کننده داخلی در حوزه صنعت کشاورزی، غنای فرهنگی و تاریخی کشور را نیز به این مهمانان منتقل کرده و امید داریم دستاوردهای این رویداد بین المللی، صنعت کشاورزی کشور را به جایگاه واقعی خود و به سهم شایسته اش از بازارهای بین الملل برساند.

وی تصریح کرد: این نمایشگاه، جدا از آن که محصول، ماشین آلات، دستگاه ها و ادوات را به نمایش می گذارد، محصول مزرعه غیرت ایرانی، عشق به کار شرافتمندانه، سخت کوشی، عزت به نفس و عدم اتکا به غیر را نیز در قاب دیدگان قرار می دهد که این ثمره ای به مراتب جهانی تر است و با فرسایش خاک و مرتع، خشکسالی و یا تحریم از میان نمی رود.