به گزارش خبرنگار مهر، امیر مظاهری سیف، شامگاه چهارشنبه در اولین سمینار تخصصی راهکارهای شناسایی و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری اظهار کرد: یک کارآفرین به حمایت و سرمایه نیاز ندارد زیرا می تواند چالش های یک فعالیت اقتصادی را با در نظر گرفتن منافع جامعه مدیریت کند.
وی با بیان اینکه امروز در دنیا افراد به دو بخش ثروت آفرین و ثروت جو تقسیم می شوند، افزود: آمارهای رسمی نشان می دهد که حتی در کشورهای جهان اول بیش از 95 درصد ثروت جو هستند.
وی تصریح کرد: افراد ثروت آفرین می توانند ثروتی پایدار و مستمر را در جامعه ایجاد کنند اما این امر در حالی است که این افراد در تمامی جوامع دنیا محدود هستند.
اتکا به ثروت آفرینان از شاخصه های کشورهای پیشرفته است
کارآفرین برترعنوان کرد: یکی از شاخصه های کشورهای پیشرفته و صنعتی اتکا به ثروت آفرینان است زیرا آنان با کسب و کارهای کوچک به توسعه اقتصادی و ثروت پایدار کمک می کنند.
وی با تاکید بر اینکه افراد ثروت آفرین در دنیا به دنبال مدیریت پول و افراد ثروت جو درپی پول هستند، افزود: یکی از بزرگ ترین مشکلات افراد ثروت آفرین در ایران مدیریت منابع مالی و حفظ و توسعه درآمدها است.
وی عنوان کرد: در ایران پول خوب بدست می آید اما هیچ کدام از مردم این سرزمین قادر به حفظ سرمایه و پول خود نیستند.
وی سپس با تاکید براینکه مطابق آمارها بیش از 98 درصد مراجعین به نمایندگان به دنبال دریافت کمک بلاعوض، وام، اشتغال و کمک هزینه درمان هستند، گفت: درخواست های مراجعین برای دریافت وام و کمک بلاعوض از نماینده مجلس نباید صورت بگیرد زیرا یک نماینده باید برای بودجه و مسائل مهمتری تفکر کند و این امر نشان می دهد که مردم ایران به دنیال آفرینش ثروت نیستند.
مدل کارآفرینی
وی با اشاره به مدل های کسب درآمد گفت: کارمندی، کارآفرینی، خویش فرمایی و سرمایه گذاری از مدل های کسب درآمد محسوب می شود.
وی تصریح کرد: سیستم آموزشی ما متعلق به ابتدای صنعتی شدن است و این امر امروز سبب شده تا یک کارمند بی انگیزه شود و مدام ترس از دست دادن شغل خویش را داشته باشد.
این مدرس دانشگاه در زمینه مدل خویش فرمایی، عنوان کرد: الویت این مدل در ابتدا استقلال است اما بیشتر این افراد به دلیل نداشتن آموزش های کافی در میانه راه با شکست در بخش تولید و کسب و کار خویش مواجه می شوند.
مظاهری ادامه داد: سالی 55 هزار شرکت در ایران ورشکسته می شوند که این موضوع نشان می دهد شرکت هایی که در قالب خویش فرمایی در مسیر استقلال حرکت می کنند آموزشهای لازم را نمی بینند.