نماینده ولی فقیه در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور با اشاره به رشته دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در برخی کشورهای آسیایی گفت: عمده دانشجویان ایرانی حوزه آسیا و اقیانوسیه در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند.

حجت الاسلام محمدعلی نظام زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به عدم بازگشت برخی دانشجویان بورسیه مشغول به تحصیل در آسیا و اقیانوسیه اظهار داشت: دانشجویانی که با هزینه دولت تحصیل می کنند، تعهد برگشت دارند گرچه متاسفانه در برخی موارد دانشجویان به تعهدات خود عمل نمی کنند و به کشور باز نمی گردند.

بی توجهی به ضبط تعهدات

وی گفت: این قبیل دانشجویان پس از اتمام تحصیلاتشان، در کشورهای دیگر ماندگار و مشغول به کار می شوند و حتی اگر به قیمت ضبط کردن تضمینهایشان هم منجر شود باز هم حاضر نیستند به ایران بازگردند.

بی اهمیت بودن اعتبار مدارک دانشگاهی از سوی برخی ایرانیان

این مقام مسئول، درباره اعتبار مدارک دانشگاههایی که بورسیه ها و غیربورسیه ها در آن تحصیل می کنند، با بیان اینکه برخی دانشجویان توجهی به اعتبار مدارک دانشگاه میزبان از سوی وزارتخانه های علوم و بهداشت ندارند، اظهار داشت: عمده دانشجویانی که توجهی به اعتبار این مدارک ندارند خواهان بازگشت به کشور هم نیستند.

اسامی رشته های تحصیلی  دانشجویان ایرانی کشورهای آسیایی

حجت الاسلام نظام زاده در بخش دیگر گفتگوی خود به آمار دانشجویان ایرانی و رشته های تحصیلی آنان در حوزه آسیا و اقیانوسیه اشاره کرد و گفت: در کشور فیلیپین بالای 3 هزار دانشجوی ایرانی حضور دارند که قریب به اتفاقشان در رشته دندانپزشکی و برخی از آنان در سایر رشته های پزشکی که اعتبار مدارکشان تاییده شده، تحصیل می کنند.

به گفته وی، در قبرس و ترکیه بیشتر دانشجویان ایرانی رشته های معماری و فنی و در هند به لحاظ گستردگی، دانشجویان ایرانی در همه رشته ها و در سایر شهرهای هند دانشجویان ایرانی کارشناسی هم مشغول به تحصیل‌اند.

نماینده ولی فقیه در امور دانشجویان ایرانی آسیا و اقیانوسیه با بیان اینکه عمده دانشجویان ایرانی در مقاطع تحصیلات تکمیلی درس می خوانند، به تعداد و رشته های این دانشجویان در سنگاپور هم اشاره و خاطرنشان کرد: عمده دانشجویان ایرانی حوزه آسیا و اقیانوسیه در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند، به عنوان مثال در سنگاپور 500 دانشجوی ایرانی حضور دارند که 400 نفرشان در مقطع دکتری تحصیل می کنند یا در میسور هند 600 دانشجوی ایرانی مقطع دکتری داریم که متاهل هم هستند.

حجت الاسلام نظام زاده خاطرنشان کرد که در حوزه آسیا و اقیانوسیه معمولاً دانشجوی ایرانی مقطع کاردانی وجود ندارد، مگر دانشجویانی که در همان کشور و در یک خانواده ایرانی متولد شده باشند.