به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسن طریقت منفرد روز شنبه در جشنواره حاکمیت بالینی در مرکز همایشهای رازی، از دستاندرکاران حوزه سلامت به عنوان سرمایههای ملی برای ارائه خدمات به مردم نام برد و گفت: در سال 89 گفته شد نزدیک به 30 هزار میلیارد تومان گردش مالی حوزه بهداشت و درمان بوده که از این مقدار 10 هزار و 500 میلیارد تومان را بودجههای عمومی و بیمهها ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: طبق قانون 30 درصد هزینه درمانی را هم باید مردم میپرداختند اما 15 هزار میلیارد تومان نیز از جیب مردم پرداخت شده که البته این رقم غیر از میزان مشارکتی است که قبلا مردم برای بیمه پرداختهاند.
طریقت منفرد با انتقاد از عملکرد بیمارستانهای دولتی در جذب بودجههای عمومی گفت: با اینکه 80 درصد امکانات سلامت مربوط به بخش دولتی است اما بیمارستانهای دولتی تنها 2500 میلیارد تومان یعنی 10 درصد هزینهها را جذب کردهاند.
سرپرست وزارت بهداشت تصریح کرد: از اعتبارات بیمهای که در سال گذشته جمعاً حدود 4 هزار و 700 میلیارد تومان بوده و امکانات دولتی باید اکثر اعتبارات را جذب میکردیم در حالی که فقط 2 هزار و 560 میلیارد تومان را جذب کردهایم به علاوه هزار میلیارد تومانی که به عناوین مختلف توسط بیمههای تکمیلی هزینه میشود.
طریقت منفرد ادامه داد: ما به هیچ وجه مخالف وجود بخش خصوصی نیستیم بلکه موظفیم آن را تقویت کنیم و اکنون نزدیک به 20 درصد امکانات درمانی در اختیار بخش خصوصی است و افرادی در کشور هستند که بدون هیچ دغدغهای از این امکانات استفاده کرده و هزینهاش را میپردازند اما دغدغه ما 80 درصد جامعه است که باید فواید مالی آنها را در نظر بگیریم و خدمات سلامت را به خوبی به آنها ارائه کنیم.
سرپرست وزارت بهداشت یکی از دلایل موفق نبودن ارائه خدمات سلامت در بخش دولتی را کمبود امکانات مالی عنوان کرد و افزود: این کمبود میتواند با جذب اکثریت اعتبارات عمومی تأمین شود و اگر 3 هزار میلیارد تومان اعتبار عمومی به منابع ما تزریق میشد، این مشکلات را نداشتیم.
طریقت منفرد در ادامه به میزان سرانه سلامت مردم اشاره کرد و گفت: میزان سرانه ما در مقایسه با کشورهای پیشرفته پایین است و سرانه ما 500 دلار آمریکاست که این رقم در کشورهای اروپایی 2 تا 3 هزار دلار و در آمریکا بیش از 8 تا 9 هزار دلار است.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی در کشور نهادینه شده گفت: بخش بهداشت و درمان باید توسط مردم اداره شود و بخش دولتی تنها سیاستگذاری، تأمین اعتبار و حاکمیت را در اختیار دارد چرا که با این روند ایجاد انگیزه میکنیم.
طریقت منفرد گفت: با توجه به قوانین مصوب این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه به جای قیمومیت وزارت بهداشت به خدمتگزار تبدیل شویم و هدفمان صرفاً پشتیبانی دستاندرکاران در راستای ارائه خدمات هر چه بیشتر به مردم باشد.
سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طرح واگذاری مدیریت بخشها به دستاندرکاران در حال تدوین است افزود: تصمیم نداریم این طرح را دستوری و اجباری اجرا کنیم بلکه هدف ما همکاری داوطلبانه است تا اختیارات را به مقدمترین خط ارائه خدمت در بخشهای بیمارستانی بسپاریم و روشی که قوانینش به طور جدی وجود دارد بعید است که موفق نشود.