کرمان - خبرگزاری مهر: تولید بسته عاشورایی شور عطش، برگزاری نشست نقد کتاب و معرفی هیئت داوران سومین جشنواره‌ فیلم‌نامه‌نویسی کرمان از جمله خبرهای حوزه هنری کرمان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، هجدهمین جلسه‌ این کارگاه آموزشی با حضور اعضای کارگاه در محل کارگاه‌های حوزه هنری کرمان برگزار شد.

مبحثی که در این جلسه توسط مسئول کارگاه مطرح شد «چگونگی خلق یک اثر باورپذیر در ژانرهای مختلف» بود.
 
«محمدعلی ملازاده» مسئول کارگاه داستان واحد آفرینش‌های ادبی، ضمن طرح مباحثی در این زمینه، با آوردن چند نمونه، موضوع یادشده را به تبادل نظر گذاشت.
 
هم‌چنین داستان‌خوانی از دیگر بخش‌های جلسه‌ هجدهم بود.
 
گفتنی است؛ «کارگاه داستان» حوزه هنری استان کرمان، دوشنبه‌ی هر هفته از ساعت 16 تا 30/17 در محل کارگاه‌های این حوزه هنری کرمان برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیش‌تر با این مرکز تماس بگیرند.
 
شور عطش(2) تولید شد
 
بسته عاشورایی شور عطش(2) شامل 110 دقیقه تصویر از عزاداری اربعین حسینی در شهرستان انار تولید شد.
 
در ادامه تولید آثار تصویری از عزاداری پرشور عاشوراییان و مردم ولایی استان کرمان، مراسم عزاداری و  ابراز ارادت به خامس آل عبا امام حسین (ع) مصادف با اربعین حسینی در شهرستان انار، به همت واحد هنرهای تصویری حوزه هنری کرمان با همکاری شبکه کرمان در قالب DVD تصویری تولید و در شمارگان هزار  بسته منتشر شد.
 
شایان ذکر است که بسته تصویری در قالب چهار دی وی دی 360 دقیقه ای از مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی در شهرستان دارالصابرین بم، تحت عنوان شور عطش (1) تولید شده و در شمارگان 4300 بسته در آذر ماه امسال منتشر شده است.
 
چهارمین «نشست نقد کتاب» در کرمان برگزار شد

چهارمین «نشست نقد کتاب» برای نقد و بررسی مجموعه‌شعر «سلول‌هایم انفرادی است» اثر «اکبر خدادادی» از شاعران استان، با حضور شاعر، «سیدعلی میرافضلی» و «رضا شمسی» به عنوان منتقد و جمعی از اهالی ادبیات، در محل اتاق هم‌اندیشی این حوزه برگزار شد.
 
در آغاز این نشست، «اکبر خدادادی» چند شعر از مجموعه‌شعر «سلول‌هایم انفرادی است» را برای حاضران خواند.
 
در ادامه، «سیدعلی میرافضلی»، شاعر و پژوهشگر استان، با اشاره به نسلی که «خدادادی» یکی از اعضای آن در رفسنجان به شمار می‌رود، گفت: این نسل در اوایل دهه‌ هشتاد حضور خودش را در عرصه‌ شعر اعلام کرد؛ حضوری که به‌تدریج پررنگ و امیدآفرین شد.
 
وی ادامه داد: این نسل در رفسنجان، پس از 4-3 سال تلاش‌های قابل توجه، دچار نوعی خمودگی و رکود شد که باید علل آن را بررسی کرد.
 
میرافضلی افزود: بخشی از مجموعه‌شعر «سلول‌هایم انفرادی است» محصول همان دوران قابل توجه و حاصل تجربه‌گری‌های شاعر است.
 
این پژوهشگر ادبیات اظهار داشت: این کتاب، ترکیبی از تجربه‌های متفاوت است که عمدتاً در قالب غزل شکل گرفته‌اند و البته قالب‌ها و فرم‌های دیگری از جمله غزل‌مثنوی، شعر سپید، رباعی و حتی شعر کوتاه در آن دیده می‌شود.
 
15 تابلوی خوش‌نویسی با موضوع غدیر تولید شد

خوش‌نویسی 15 اثر با موضوع غدیر که شامل احادیث، آیات و روایات مرتبط با واقعه غدیرخم می باشد و خوش‌نویسی آثار هم زمان با عید سعید غدیر آغاز شده بود توسط خوش‌نویس برجسته کرمانی استاد محمدحسین محسنی‌راد به پایان رسید.
 
شایان ذکر است آثار یادشده در شمارگان هزار بسته در سال 1392 منتشر خواهد شد.
 
حوزه هنری استان کرمان فعالیت در عرصه خوش‌نویسی را از سال 1382 آغاز کرده و تاکنون 7 دوره جشنواره خوش‌نویسی آیات قرآنی را برگزار کرده و تولید بیش از 200 تابلوی خوش‌نویسی را در کارنامه خود دارد.
 
استاد محمدحسین محسنی‌راد رتبه برگزیده جشنواره فرهنگی، هنری نماز سال 1380، تدریس در آموزشگاه «امید گلستانه»، و  آموزشکده‌ها و مراکز مختلف فرهنگی و هنری کرمان، حضور در بیش از 10 جشنواره و همایش مختلف کشوری و استانی، شرکت در همایش بزرگ نگارش قرآن کریم در یک‌روز سال 1379 تهران/ سالن کنفرانس کشورهای اسلامی، اخذ لوح سپاس و یادبود جشنواره خوشنویسی رضوی یزد سال 1383، اخذ مقام اول کشوری «دیپلم افتخار» در رشته نستعلیق سال 1383، برگزیده هفتمین جشنواره خوشنویسی آیات قرآنی ونام زیبای حضرت محمد (ص) حوزه هنری کرمان- سال 1390، برپایی 2 نمایشگاه انفرادی و شرکت در 40نمایشگاه گروهی در کرمان و شهرستان‌ها از سال 1377تا 1390، داوری بخش خوشنویسی  جشنواره سراسری آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای کشور سال 1383، تحریر کامل دیوان «فواد کرمانی»  در دو قطع رحلی/وزیری سال 1385، کتابت «مقامات ‌العارفین» خواجه‌عبدالله‌انصاری سال 1385، تحریر مقدمه‌ چاپ سوم دیوان گزیده غزلیات خواجوی کرمانی به خط استاد امیرخانی سال 1386 و کتابت «باب برزویه‌ی طبیب» برگرفته از ترجمه‌ کلیله‌‌و‌دمنه به انشای ابوالمعالی نصرالله منشی را در کارنامه خود دارد.
 
لیکوهای رودباری منتشر شدند
 
کتاب لیکوها مجموعه‌ای از لیکوهای رودبارجنوب، به‌عنوان کوتاه‌ترین سروده‌های شفاهی ایران به تازگی منتشر شده است.
، این کتاب دربرگیرنده‌ گزیده‌ای از لیکوهای جنوب استان کرمان است که با پژوهش، گزینش و ترجمه‌ منصور علی‌مرادی راهی بازار کتاب شده است.
 
در مقدمه‌ این کتاب درباره‌ لیکوها آمده است: لیکوها یکی از اشکال مهم آوازی و گونه‌ای بی‌بدیل از  ادب شفاهی دو منطقه‌ رودبار و بلوچستان به حساب می‌آیند، به‌طور قاطع نمی‌توان گفت که زادگاه لیکوها در بلوچستان بوده یا در رودبار زمین؛ لیکوها در هر دو حوزه، انواع بسیاری دارند که این تقسیم‌بندی تنها با شیوه‌های آوازی و موسیقیایی است که مشخص می‌شود و خود اشعار بر همان منوال همیشگی، هیچ تغییری در وزن، محتوا و مضمون پیدا نمی‌کنند.
 
هم‌چنین در پشت جلد این کتاب درباره‌ لیکوهای رودباری می‌خوانیم: لیکوی رودباری، تک‌بیتی است پنج‌هجایی، معمولا چهار واژه‌ای و موزون و مقفا، ساده و روان و بی‌تکلف و در عین حال غریب و عمیق؛ آیینه‌ تمام‌نمای زندگی مردم «رودبار زمین» در گذشته و حال؛ سیاه‌چادری و اشتری و رمه‌ای، کپری ساده در حاشیه‌ پشته‌ای سیاه و براق در ظل آفتاب... لیکو تبلور نهانگاه غریب جان انسان واحه‌نشین است.

رونمایی از قرآن کتابت شده خوشنویسان کرمانی در شهرک مس سرچشمه
 
مراسم رونمایی از قران کتابت شده خوشنویسان کرمانی 10 بهمن ماه در شهرک مس سرچشمه برگزار می شود.
 
همزمان با سالروز خجسته میلاد پیامبر اعظم(ص) و میلاد امام جعفر صادق(ع) آیین رونمایی از قران کتابت شده خوشنویسان کرمانی با حضور اساتید برجسته و طراز اول کشور مجتبی ملک زاده، سیدرضا بنی رضی، رضا رینه‌ای با همکاری روابط عمومی سازمان ملی صنایع مس ایران در شهرک مس سرچشمه برگزار می شود.
 
شایان ذکر است کتابت قران کریم توسط 30 خوشنویس برجسته استان کرمانی از 25 مهرماه آغاز و در 30 دی‌ماه سال جاری به پایان رسیده است.

هیات داوران سومین جشنواره‌ فیلم‌نامه‌نویسی کرمان معرفی شد
 
براساس اعلام دبیرخانه سومین جشنواره‌ فیلم‌نامه‌نویسی کرمان، آقایان محمد رضا میر حبیبی، مهدی بوستانی و عباس بلوچی داوری 20 اثر راه یافته مرحله نهائی این دوره از جشنواره را به عهده دارند.
 
76 اثر توسط نویسندگان استان به دبیرخانه جشنواره ارسال و 20 اثر به مرحله نهایی راه یافته اند.
 
شایان ذکر است اختتامیه جشنواره‌ی فیلم‌نامه‌نویسی استان کرمان، روز چهارشنبه 18 بهمن‌ماه هم‌زمان با ایام الله دهه فجر برگزار می‌شود.