به گزارش خبرنگار مهر، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در این جشنواره با برنامه های مختلفی همچون دعوت از سفرای و رایزنان فرهنگی کشورهای مختلف، قهرمانان المپیک در رشته های مختلف ورزشی و هنرمندان عرصه های مختلف هنری سعی بر آن داشت تا در این دوره از جشنواره ظرفیتهای گردشگری استان همدان را بهتر و بیشتر به معرض نمایش بگذارد.
هرچند در خصوص برگزاری ششمین جشنواره زمستانی از ابتدا این پرسش مطرح بوده که در این جشنواره برای شهروندان همدانی چه تمهیداتی اندیشیده شده که بتوانند در این جشنواره سهیم شوند و در آستانه جشن های پیروزی انقلاب اسلامی با شادی و نشاط، جامعه و محیط پیرامون خود را در برابر ناهنجاری های اجتماعی مختلف واکسینه کنند.
سرنوشت نامعلوم برخی برنامه های جشنواره زمستانی
پیرامون همین مبحث و حضور مردم در ششمین جشنواره زمستانی استان همدان، برنامه هایی مانند صعود به قله کمر لرزان، مسابقه دوچرخه سواری، برگزاری کنسرت موسیقی و جشن های شادی و برگزاری نمایشگاه صنایع دستی 12 استان زاگرس نشین در دست اجرا قرار گرفت و البته برخی موارد نیز مانند برگزاری کنسرت موسیقی سنتی با سرانجامی نا مشخص هنوز به انجام نرسیده و مسابقات اسکی و یخ نوردی هم به علت شرایط آب و هوایی لغو شد.
نمایشگاه آثار صنایع دستی 12 استان زاگرس نشین نیز به بهانه ششمین جشنواره زمستانی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی همدان در حال برگزاری است و همه روزه تعدادی قابل توجهی از شهروندان استان از این نمایشگاه بازدید می کنند.
اسدآباد تنها شهرستان غایب در نمایشگاه
در این نمایشگاه آنچه حائز اهمیت است حضور شهرستان های مختلف استان است که در غرفه های متعدد آثار صنایع دستی و قابلیتهای گردشگری خود را به نمایش گذاشته اند و تنها شهرستان اسدآباد در این نمایشگاه فراموش شده بود و با وجود صنایع دستی مختلف و آثار باستانی و تاریخی و فرهنگی، گویا مسئولان شهرستان حضور در این نمایشگاه را مهم ندانسته اند و بی خیال از کنار این موضوع گذشته اند.
غرفه های غذاهای محلی نیز در این نمایشگاه از جمله غرفه هایی بود که با استقبال قابل توجه بازدیدکنندگان همراه بود و نکته جالب در این غرفه ها وجود غذاهایی مانند سمبوسه و فلافل بود که گویا غذای محلی همدان بوده و اشتباها سر از خوزستان در آورده است.
در نمایشگاه آثار صنایع دستی 12 استان زاگرس نشین، استانهای چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، فارس و زنجان صنایع دستی و قابلیتهای خود را در حوزه گردشگری به بازدید کنندگان عرضه می کردند.
غرفه های انجمن دوستی ایران و ارمنستان، ایران و قزاقستان و انجمن دوستی ایران و برزیل نیز از غرفه هایی بودند که خلوت بودند و گویا هنوز اینگونه تشکل های مردم نهاد برای مردم شناخته شده نیست.
هماهنگی برای حضور در جشنواره دیر انجام شد
نماینده انجمن دوستی ایران و ارمنستان در غرفه این انجمن به گرمی پذیرای حضور ما شده و در گفتگویی کاملا صمیمانه درباره انجمن دوستی ایران و ارمنستان در ششمین جشنواره زمستانی همدان گفت: این انجمن نهادی کاملا مردم نهاد است و از سال 1386 فعالیت خود را آغاز کرده است و با حضور اشخاص حقیقی و حقوقی اداره می شود و در حال حاضر سید محمد رضا دماوندی مدیر عامل انجمن دوستی ایران و ارمنستان است.
جمال نجاتی پیرامون فعالیتها و اهداف این انجمن بیان کرد: اصلی ترین هدف انجمن دوستی ایران و ارمنستان شناساندن فرهنگ دوکشور به یکدیگر بوده و اینکه ما بتوانیم ظرفیتها و پتانسیل های جمهوری اسلامی ایران را به ارمنستان معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه انجمن دوستی ایران و ارمنستان برای اولین بار است که در نمایشگاه همدان حضور می یابد، عنوان کرد: هماهنگی برای حضور انجمن دوستی ایران و ارمنستان در جشنواره زمستانی همدان دیر انجام شد و اگر می دانستیم که جشنواره ای به این شکل در حال برگزاری است با ارامنه استان همدان هماهنگ می کردیم و از آنها دعوت می کردیم که با معرفی ظرفیتهای گردشگری استان همدان باعث شوند که استان همدان در جذب گردشگر از ارمنستان موفق عمل کند.
انتقاد از وضعیت تبلیغات جشنواره زمستانی
نماینده انجمن دوستی ایران و ارمنستان با انتقاد از وضعیت اطلاع رسانی و تبلیغات ششمین جشنواره زمستانی همدان تاکید کرد: وقتی که عدد ششمین برای این جشنواره بکار می رود یقینا انتظارات بیشتر است و با نهایت تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اما دیگر نهادها و سازمان ها نیز باید در این جشنواره برای معرفی استان خود نهایت تلاششان را بکار می گرفتند.
نجاتی با اشاره به ورودی های شهر همدان و نبود تبلیغات مناسب گفت: برای جشنواره ای به این گستردگی مسئولان می توانستند در ورودی شهر که زیاد هم نیست تیم هایی را آماده کنند و با ارائه بورشورها و بسته های مختلف معرفی گردشگری استان همدان تبلیغ بسیار مناسبی برای جشنواره زمستانی انجام دهند.
وی تبلیغات ششمین جشنواره گردشگری استان همدان را در شهر همدان در خور توجه ندانست و افزود: شهرداری همدان و سازمان تاکسیرانی می توانستند با درج پوسترهای جشنواره بر روی تاکسی ها و حتی مغازه ها و بسیاری از معابر و اماکن عمومی در ابتدا بمب تبلیغاتی جشنواره را منفجر می کردند و در مرحله بعد نوبت به برگزاری جشنواره می رسید.
پایتخت تاریخ و تمدن شهری خموده و مهجور
نجاتی درباره ظرفیتها و پتانسیل های گردشگری همدان گفت: همدان در کشور با نام پایتخت تاریخ و تمدن شناخته می شود اما متاسفانه خیلی مهجور مانده است و نکته قابل توجه این است که در همدان خمودگی و رخوت دیده می شود و نشاط و شادابی ندارد.
نماینده انجمن دوستی ایران و ارمنستان ادامه داد: در حدود بسیت سال پیش به همدان آمدم و امروز بعد از این همه مدت همدان همان خمودگی را دارد و این در حالی است که همدان با ظرفیتها و پتانسیل های خاصش می تواند همطراز اصفهان قرار بگیرد و این امر با برنامه ریزی های بلند مدت حاصل می شود.
این فعال عرصه فرهنگ با اشاره به اینکه برای برگزاری ششمین جشنواره زمستانی همدان خیلی هزینه و تلاش صورت گرفته است، بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی نباید در برگزاری این جشنواره تنها بماند.
نجاتی برنامه ریزی در زمینه های مختلف رابرای برگزاری موفق جشنواره زمستانی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: هماهنگی ادارات و نهادها نباید موجب تاخیر در برنامه ها شود و یا سبب شود که مهمانان جشنواره پشت در بمانند.
آداب پذیرایی از مهمانان خارجی باید به نیروها آموزش داده شود
نماینده انجمن دوستی ایران و ارمنستان ادامه داد: آداب پذیرایی از مهمانان خارجی نیز باید به نیروهای این بخش ها آموزش داده شود و استان همدان برای برگزاری موفق تر اینگونه جشنواره ها به هتل های مناسب با ستاره های واقعی نیاز دارد.
مسئول غرفه انجمن دوستی ایران و برزیل نیز با انتقاد از روند تبلیغات جشنواره در سطح شهر همدان و در سطح کشور معتقد است: نهادهای متولی جشنواره با راهکارهای بسیاری می توانستند تبلیغات قابل توجهی برای جشنواره زمستانی انجام دهند.
کامبیز گیتی با اشاره به بازدید از برخی اماکن دیدنی همدان اظهار داشت: همدان قابلیتها و پتانسیل های بسیاری دارد که مسئولان باید برنامه ریزی های بلند مدتی برای معرفی و شناساندن این ظرفیتها در داخل و خارج کشور داشته باشند و جشنواره ای در این سطح نیاز به تبلیغات حرفه داشت که متاسفانه این امر صورت نگرفته است و در سطح شهر در تاکسی وقتی ما از شهروندان سوال می کردیم، کسی از برگزاری جشنواره زمستانی و برگزاری نمایشگاه اطلاعی نداشت.
ششمین جشنواره زمستانی همدان با نهایت تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در حال برگزاری است و صد البته که شناخت ضعف ها و آسیب شناسی های امروز می تواند نقطه قوت برگزاری جشنواره های فردا باشد و انتظار می رود که متولی برگزاری جشنواره زمستانی با برگزاری جلسات مختلف با اهالی فن و آسیب شناسی جشنواره، چشم اندازی مناسب برای برگزاری هفتمین جشنواره زمستانی ترسیم نماید.