به گزارش خبرنگار مهر، در روز هشتم این رویداد در برج میلاد، دو فیلم اولی به همراه اثری از علیرضا داوودنژاد روی پرده میروند. همچنین در سانس سوم این جشنواره فیلمی از محمد هادی کرمی به نمایش در می آید.
کلاس هنرپیشگی هجدهمین فیلم علیرضا داوودنژاد است که مانند کارهای قبلی این کارگردان در آن خانواده وی نیز حضور دارند و به ایفای نقش میپردازند. این فیلم هم در سکوت خبری ساخته و اخبار کمی از آن در زمان فیلمبرداری منتشر شد. به گفته کارگردان، این فیلم به همه فیلمهایش شبیه است و رنگ و بویی از همه فیلمهای او دارد ولی شبیه هیچکدام از آنها نیست.
در فیلم "کلاس هنرپیشگی" بازیگرانی چون رضا داوودنژاد، محمدرضا داوودنژاد، زهرا داوودنژاد، علی داودنژاد، مهرداد کیشمهر، احترامالسادات حبیبیان، عباس حبیبیان، مسعود میری، کیارش داوودنژاد، یلدا محمودی، انوش محمودی، کبری حسنزاده، اقدس سعادت رضایی، زهرا حبیبیان، مهرانگیز عدالت ایفای نقش میکنند.
این فیلم ساعت 10 صبح در برج میلاد به نمایش در میآید.
تاج محل از تولیدات حوزه هنری است و در بخش نگاه نو جشنواره روی پرده میرود. دانش اقباشاوی کارگردان جوان این اثر تا کنون دستیار فیلمسازانی چون ابراهیم حاتمی کیا، احمدرضا درویش، عبدالرضا کاهانی و... بوده است و این فیلم اولین کار بلند سینمایی وی محسوب میشود.
فیلم "تاج محل" با توجه به فرهنگ بومی خوزستان و با محوریت خانواده، داستان مرد 60 سالهای را که در آبادان زندگی میکند، تصویر میکند. این مرد انسان مذهبی و متدینی است و کارهایی انجام میدهد که تاثیر خوبی بر شاکله کلی خانواده میگذارد.
تمام فیلمبرداری این فیلم در جنوب کشور انجام شده و تنها بازیگر چهره این فیلم پریوش نظریه است و مابقی بازیگران از همان منطقه جنوب هستند.
بشارت به یک شهروند هزاره سوم چهارمین فیلم محمدهادی کریمی است که پیش از این به عنوان فیلمنامهنویس با کارگردانان متعددی در سینمای ایران همکاری داشته است. "بشارت به یک شهروند هزاره سوم" یکی فیلم پربازیگر محسوب میشود.
"برف روی شیروانی داغ" فیلم قبلی کریمی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش در آمد و با استقبال خوبی هم از طرف منتقدان روبرو شد. نیکی کریمی، هنگامه قاضیانی، حمید فرخ نژاد، امیر حسین آرمان، مهدی احمدی، بیتا فرهی، شهرزاد کمالی نژاد، احمد ساعتچیان، فرهاد بشارتی و شیما نیکپور از بازیگران این فیلم هستند. همچنین کریمی چهره های جدیدی را با این فیلم به سینما معرفی کرده است.
استرداد فیلمی از علی غفاری است که به تهیهکنندگی محسن علی اکبری و بیناد سینمایی فارابی ساخته شده است. سومین فیلم غفاری با حاشیههای زیادی روبرو شد. در ابتدا ابراهیم حاتمی کیا مشاور کارگردان این پروژه بود اما پس از مدتی به دلیل برخی اختلافات حاتمیکیا از ادامه کار با این پروژه منصرف شد.
همچنین در مراحل فنی نیز فیلم با مشکلات مالی روبرو شد. اما پس از مدتی برای حضور در جشنواره دوباره این بخش از کار از سر گرفته شد. همچنین پس از اینکه محصول نهایی توسط بنیاد فارابی دیده شد با توجه به نظرات مسئولان این مرکز، فیلم دوباره تدوین مجدد شد.
استرداد یکی از پروژههای فاخر و میلیاردی این دوره از جشنواره به شمار میرود که افراد زیادی تمایل دارند نتیجه چنین هزنیههایی را روی پرده ببینند. قطعا جلسه مطبوعاتی این فیلم نیز در جشنواره خالی از حاشیه نیست.
فیلمبرداری این فیلم در مسکو، تهران و شمال کشور انجام شد. همچنین به دلیل اینکه پروژه تاریخی و سنگینی نیز در سینمای ایران محسوب میشود، فیلمبرداری آن زمان زیادی طول کشید. این فیلم برای اولینبار به بازخوانی برهه حساسی از تاریخ معاصر کشورمان میپردازد. حساسیتهای فراوان تاریخی درباره روایتهای گوناگون مورخان و همچنین خاطرات به جای مانده از آن سالها پیرامون درگیری ناخواسته ایران در جنگجهانی دوم با وجود اعلام بیطرفی، سبب شد زمان طولانیای برای بازنویسیهای چندباره فیلمنامه صرف شود.