خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: مفتی کل جمهوری عربی سوریه با اشاره به نقش مخرب برخی کشورهای عربی و حمایت آنها از گروههای مسلح در سوریه درباره تبعات خطرناک این اقدامات هشدار داد.

خبرگزاری مهر : جناب آقای شیخ بدرالدین حسون مفتی کل جمهوری عربی سوریه در ابتدا برای ما توضیح دهید که اوضاع سوریه را در حال حاضر چگونه ارزیابی می کنید؟

مفتی کل سوریه : اوضاع در سوریه رو به بهبودی است. سوریه در معرض هجمه بین المللی قرار گرفته است. توطئه علیه سوریه در راستای آنچه بهار عربی نامیده می شود، طراحی شده است.

آنچه بهار عربی نامیده می شود تونس، مصر و لیبی و یمن را در برگرفت که هدف ظاهری آن نابودی دیکتاتوری و برقراری دموکراسی بود، اما بعدها مشخص شد که هدف از آن، از بین بردن دیکتاتوری و برقراری دموکراسی نبوده است.

طرحهایی را علیه سوریه تدارک دیده اند. مردم سوریه حقیقتا خواستار تغییرات در سوریه هستند، اما تغییری که به دست مردم سوریه ایجاد شود نه اینکه از سوی خارج دیکته شود و عامل خارجی در آن دخیل باشد و بر مردم سوریه تحمیل شود. مردم سوریه خواستار تغییرات مشابه آنچه در لیبی، تونس، مصر و دیگر کشورها گذشت، نیستند.

در لیبی ناوها و هواپیماها برای تغییرات به کار گرفته شدند، در تونس نیز وضع به این گونه بود. تغییر در تونس رخ داد، اما نوعی خلاء ایجاد شد، در مصر تغییر منجر به هرج و مرج شد.

در یمن، عبدالله صالح و در تونس زین العابدین بن علی رفتند و حسنی مبارک در مصر به زندان افتاد. اکنون بهار عربی به هرج و مرج در سطح بین المللی وعربی منتهی شده است.

اکثریت ملت سوریه مخالف بهار عربی هستند. درست است اشتباهاتی رخ داده است، اما رفع آنها نیاز به ائتلاف بین المللی ندارد.

دهها کشور علیه سوریه موضع گرفتند و ضمن قطع روابط دیپلماتیک و تحریم اقتصادی علیه سوریه به بهانه بهار عربی موضع گرفتند، اما ملت سوریه با این موضوع مخالفت کردند و ماهیت واقعی این تحرکات برای آنها روشن شد.

پس از این آنها شروع به اعزام گروههای مسلح از اقصی  نقاط دنیا به سوریه کردند و جنگجویانی از یمن، افغانستان و حتی چین به سوریه آمدند.

آنها این گونه وانمود کردند که سوریه کشوری است که باید آزاد شود، اما از دست چه کسی آزاد شود؟ درست است که اشتباهاتی رخ داده است، اما ملت سوریه با هجمه بین المللی و انقلابی که رسانه ها بر آن تحمیل کرده اند، مخالف هستند.

این گونه وانمود کرده اند که سوریه در حال نابودی است، اما این گونه نیست سوریه از نظر سیاسی کاملا قوی است و اخضر الابراهیمی (نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه) چند روز قبل به صراحت نظام سوریه را قوی توصیف کرد، اما سوریه از تحریمها و تروریستهایی که از اقصی نقاط دنیا به سوریه آمده اند، آسیب دیده است.

گروههای مسلح زیر ساختهای سوریه از جمله پالایشگاه، مراکز نظامی و حتی کارخانه های تولید نان و آرد را هدف قرار داده اند.

این چه دموکراسی است که یک کشور را به خاطر برقراری دموکراسی ویران کنند؟ ملت سوریه خواستار تغییرات بدون دخالت خارجی و با دیکته های خارجی مخالف هستند.

همانطور که می دانید ما همانند مصر با رژیم صهیونیستی معاهده ای به امضا نرسانده ایم، اما به اعتقاد من آنها به دنبال تحمیل معاهداتی میان ما و رژیم صهیونیستی در آینده هستند.

خبرگزاری مهر : درباره نقش تخریبی برخی کشورهای منطقه همانند عربستان، قطر و ترکیه چه دیدگاهی دارید؟

- مشکل این است که برخی کشورها تصمیم گیرنده نیستند و در واقع دیگران از خارج برای آنها تصمیم گیری می کنند. برادران سعودی هدفشان تغییر نظام در سوریه نیست، بلکه ویرانی سوریه است.

اگر سوریه نابود شود همه منطقه از امارات، عربستان و ترکیه دستخوش تغییر می شود، اما درباره ترکیه، دیدگاه ملت سوریه با نظام ترکیه تفاوت دارد.

ملت ترکیه از مواضع حزب عدالت و توسعه راضی نیستند و تظاهرات گسترده ای علیه حزب عدالت برگزار شده است. مشکل، عضویت ترکیه در پیمان ناتو است و ناتو همواره حامی رژیم صهیونیستی است و این موضوعی طبیعی است که نظام ترکیه حامی گروههای مسلح سوری باشد و نقش زیادی در سازماندهی و اعزام گروههای مسلح به سوریه دارد.

ما به طور قاطع می گوییم اگر ترکیه فقط برای دو هفته مرزهای خود (همانطور که بشار اسد رئیس جمهوری سوریه گفت) ببندد بحران سوریه به پایان می رسد.

هزاران تروریست از تمام نقاط دنیا به سوریه آمده اند وجالب این است که آنها می گویند بر این باورند که برای آزادی فلسطین در سوریه هستند حتی برخی می گویند ما در فلسطین هستیم و ما به آنها می گوییم شما در سوریه هستید نه در فلسطین.

باید به سیاستهای خصمانه قطر علیه سوریه اشاره کنم . من درباره حیف و میل اموال مردم قطر که صرف تخریب دیگر کشورها می شود، متاسف هستم. قبلا این اموال در لیبی به کار گرفته شده است و هم اکنون در سوریه به کار گرفته می شود.

مشکل با رژیمهاست نه مردم. مردم ترکیه، قطر، عربستان و اردن از وقایع سوریه متالم هستند، اما متوجه نیستند که بحران دامان خود آنها را خواهد گرفت. ما و بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بارها گفته ایم که بحران سوریه محدود به داخل نخواهد شد و جهان عرب، اسلامی و انسانها را در بر می گیرد.

تروریسم مرز نمی شناسد و دیگر کشورها را گرفتار می کند.آنها فکر می کنند ما آنها را با این جملات تهدید می کنیم ولی این گونه نیست و تروریسم دامنگیر همه خواهد شد.

همانطور که در افغانستان این گونه شد و آمریکا طالبان را علیه شوری سابق به وجود آورد، اما طالبان به واشنگتن و نیویورک رفت و دست به تخریب زد و این موضوعی است که آمریکایی ها به آن اعتراف می کنند.

ما در سوریه ارتش قوی و مردم روشنفکر داریم. از دو سال قبل جنگ رسانه ای گسترده ای علیه سوریه وجود دارد و صدها شبکه عربی و بین المللی علیه سوریه توطئه می کنند، اما ملت سوریه مخالف دخالت خارجی است و همه گروهها بر حل مشکلات سوریه به دست خود سوری ها و نه دخالت خارجی تاکید دارند.

ادامه دارد...