خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: مقصود اصلی از سنجه‏ها و نشان‏گرها، فراهم‏سازی اطلاعات درست برای اشخاص مرتبط، در زمان مورد نظر، با استفاده از رسانه مناسب و به روشی سودمند است.

امروزه، شرکت‏ها تلاش می‎کنند تا کیفیت، ارزش و وفاداری را با یکدیگر مرتبط کنند. این نوع ابتکارات، که بسیاری از افراد آنها را ابتکارات مدیریت ارزش مشتری می‎نامند، ابتدا به عنوان ابتکارات کسب و کار پدیدار شد و خیلی پیش‏تر از ابتکارات مدیریت پروژه، توسط نیروی انسانی واحد ارزیابی و فروش صورت گرفت. با این وجود، امروزه، مدیران پروژه به آهستگی در تصمیم‏های کسب و کار بیشتر درگیر می‏شوند و ارزش نیز به شدت مهم شده است.

اگر شرکت بخواهد مزیت رقابتی به دست آورد، ابتکارات کیفیت و ارزش مشتری بخشی از فعالیت‏های مدیریت ارزش مشتری و در واقع یک ضرورت است. مزیت رقابتی در مدیریت پروژه تنها ناشی از خاتمه به موقع و مطابق بودجه پروژه‎ها نیست. پیشنهاد آن چیزی که رقبا پیشنهاد نمی‏کنند، می‎تواند کمک کننده باشد. با این وجود، مزیت رقابتی واقعی زمانی پدید می‏آید که تلاش‏های شما به طور مستقیم به ابتکارات ارزش مشتری مرتبط شوند و با هر ابزاری که شما بتوانید این موضوع را ابراز کنید، شما را در رقابت یک گام بالا می‏برد. مدیران پروژه می‏بایست راهبردهای خلق ارزش را گسترش دهند.

آنچه آمد «رابطه بین مدیریت پروژه و ارزش»  یکی از موضوعات کتاب «سنجه‏ها، شاخص‏های کلیدی عملکرد و نشان گرهای مدیریت پروژه» نوشته پروفسور هارولد کرزنر با ترجمه علی بیاتی، مهدی ابراهیمی و فرشید ادهمی است که انتشارات آریانا قلم با اهتمام مرکز تحقیقات و توسعه مدیریت پروژه وابسته به شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی برای نوبت اول آن را در سال 91 منتشر کرده است.

مقصود اصلی از سنجه‏ها و نشان‏گرها، فراهم‏سازی اطلاعات درست برای اشخاص مرتبط، در زمان مورد نظر، با استفاده از رسانه مناسب و به روشی سودمند است. با گسترش فن‏آوری رایانه، اطلاعات به روشی آسان‏تر تولید می‏شوند و به مدیران و ذی نفعان ارائه می‏گردند. معمولاً در پروژه‏ها، تعداد بسیاری گزارش تولید می‏شوند که خواندن همه آنها به آسانی امکان پذیر نبوده و خواننده را با حجم زیادی از اطلاعات، که بسیاری از آنها نامرتبط هستند، مواجه می‏کنند. این امر به سادگی ما را از دستیابی به اطلاعات با ارزش باز می‏دارد.

جریان اطلاعات و ارتباطات سنتی همیشه بر اساس جداول، نمودارها و پیوست‏هایی بوده‏اند که در بهترین حالت، توسط یک طراح سازماندهی می‏شدند، امروزه، اطلاعات یا داده‏های تصویری با نقاط، خطوط، نمودارها، نشانه‏ها، تصاویر، واژه‎ها، اعداد و ترکیب مناسبی از رنگ‏ها در هم می‏آمیزند که برای انتقال پیام دقیق، ضروری هستند. باید به خاطر داشت که این سنجه‏ها و نشان‏گرها باید همواره بهبود یافته و پیوسته به روز شوند.

چشم انداز تغییر مدیریت پروژه، نیروهای محرک برای سنجه‏های بهتر، سنجه‏ها، شاخص کلیدی عملکرد، سنجه‏های ارزش محور مدیریت پروژه، نشان‎گرها، کاربردهای نشان‏گرها، مدیریت پروژه اندازه گیری محور به ترتیب هشت فصل این کتاب را تشکیل می‏دهند.

هر فصلی دارای مقدمه جداگانه و موضوعات مختلف مرتبطی است و در آخر این کتاب 496 صفحه‏ای، نمایه به زبان انگلیسی آورده شده است.