رودان - خبرگزاری مهر: بارش باران همانگونه که موجب خوشحالی و شادی مردم رودان و روستاهای اطراف می شود همانگونه خبر از طغیان رودخانه زیارتعلی می دهد و وعده های عملی نشده مسئولان دوباره جان می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مطابق پیش بینی های سازمان هواشناسی همه منتظر نزول دوباره رحمت الهی بودند و از ساعت حوالی چهار بامداد، نغمه خوانی باران و شروع ریزش های پیاپی، جان دوباره ای به بهار نیامده داد و شورش ناودان ها در پهنه زمین دیدنی شد.

با شدت گرفتن باران، طغیان 20 رودخانه دائمی و فصلی قطعی شد و حدود ساعت 6:30 صبح نخستین طغیان ها که با گل آلود شدن آب، هویدا می شد از بسته شدن راهها و خسته شدن دوباره مردم پشت رودخانه های مختلف خبر می داد.

خبر طغیان با همه نگرانی هایی که دارد، قابل پیش بینی و به نحوی میهمان ناخوانده مردم رودخانه در طی سال های متمادی بوده است، اما آنچه مردم را به ساحل رودخانه ی زیارتعلی – ماروکی در حوالی روستای نیمکار کشانده بود غرق شدن جوانی 18 ساله به نام میثم فکری اهل روستای چیرم آباد بود که بر شدت نگرانی مردم افزوده بود.

حوالی ساعت شش و 30 دقیقه صبح یک اتومبیل پژو405 متعلق به فردی به نام مسعود معلمی از فرهنگیان بومی ساکن شهرک شهر زیارتعلی که دو سرنشین به نام های مهرداد و کامبیز مهرانی داشت حین بازگشت از روستای چیرم آباد به سمت شهر زیارتعلی در رودخانه چیرم آباد متوقف می شود.

نامبرده با احمد فروزانفر فرهنگی فعال حوزه ساخت و ساز که یک دستگاه لودر دارد، تماس می گیرد که ماشین شان را از رودخانه خارج کند، فروزانفر، خواهرزاده اش را به محل می فرستد و حین اتصال سیم بکسل به لودر به ناگهان، آب رودخانه بیشتر می شود و ماشین پژو و سرنشینانش را با خود می برد و سرنشینان پژو405 با گرفتاری فروان 100 متر پایین تر با کمک درختچه های گز کنار رودخانه، خود را به سختی به ساحل می رسانند و سیلاب رودخانه، ماشین را با خودش می برد.

راننده لودر به خاطر سنگینی و ارتفاع لودر، راهی جز رفتن به کابین راننده، نمی یابد و لحظاتی بعد فشار آب لودر را واژگون می کند و میثم فکری زیر لودر می افتد، هراس عجیبی سراپای فروزانفر را فرا می گیرد و بی آنکه بتواند کاری برای خواهرزاده اش بکند، در دقایقی سخت و وحشت زا، ماجرا را نظاره می کند.

کامبیز مهرانی به معرکه طغیان برگشته و تنها میثم را از زیر لودر واژگون بیرون می کشد و ناچار، صحنه را ترک می کند و جریان شدید آب "فکری" را با خود می برد. مسئولان محلی و مردم زیادی به هر سختی خودشان را به ساحل رودخانه ماروکی – چیرم آباد و در حد فاصل روستاهای دهلیان، چکری و نیمکار رسانده اند و پس از تماس با ستاد بحران استان، فرستادن بالگرد را غیرمقدور تشخیص داده و گروه امداد و نجات به سرپرستی نجفی رئیس اداره هلال احمر شهرستان رودان با همکاری ویژه اهالی وارد میدان می شوند.

حدود یک کیلومتر پایین تر با استفاده از یک دوربین شکاری یکی از اهالی "میثم فکری" را، خسته از نبرد آب در بین درختچه های گز در وسط رودخانه مشرف به روستای نیمکار می یابد و گروه امداد و نجات هلال احمر رودان با استفاده از بند به داخل آب می روند و در یورش های اولیه، و فریاد مردم حاضر در صحنه، خبر از خطری تازه می دهد، آب، یورش دوباره ای دارد و این بار از نیروهای امداد و نجات، زهر چشم می گیرد.

نزدیک به سه ساعت از زمان حادثه می گذرد، یکی از حاضرین خبر کمک به زن زائویی در روستایی دور افتاده در غرب کشور را مرور می کند و از اینکه به یک هموطن دیگر در جایی دیگر که نیازمند امداد است با فرستادن یک بالگرد کمک نشده است، گله و شکایت دارد.

التهاب غریبی بین مردم جاخوش کرده است و هرکسی در حال خودش است در بین ناظران احمد فروزانفر صاحب لودر اسیر طغیان و دایی مصدوم غرق شده، بیشتر جلب توجه می کند، یکسره اشک می ریزد و با پارچه ای چشمان سرخ شده اش را پنهان می کند، 

پنج ساعت از حادثه گذشته و حالا ابتدا دو نفر و در ادامه هفت نفر دیگر از اهالی که در بینشان سنین و صنوف مختلف دیده می شود وارد رودخانه خشمگین می شوند و "میثم فکری" پس از پنج ساعت در حالی که رمقی ندارد و سرما لرزه بر اندامش انداخته است، پیدا می شود. 

عادل میرزایی 32 ساله  داور فوتبال در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: تا کی باید پس از هر طغیان، مردم گرفتار و مضطرب باشند، کدام مسئول می پسندد، دخترش با لباس خیس از رودخانه گذشته، سر کلاس برود، آیا آن روز چیزی یاد می گیرد؟ آیا پس از 34 سال ، نباید مسئولین چاره ای بیندیشند؟ ما از فرصت سوزی ها و بی توجهی ها گله داریم،

حسین ذاکری 33 ساله، کارگر هم به خبرنگار مهر گفت: طغیان رودخانه یک حادثه ی طبیعی است و نمی شود مانع آن شد، ولی می توان با ساخت پل استاندارد، سیلاب را مدیریت کرد.

یحیی درویشی 46 ساله، فرهنگی اظهارداشت: وقتی مسئولان می گویند: همه ی مردم یک رأی مساوی دارند، آیا یک حق مساوی ندارند؟ چرا مردم باید احساس کنند که ابزار می شوند و به بعضی جاها نگاه ویژه تر می شود، لطفاً به داد مردم برسید.

خلاصه این داستان تلخ و تکراری همچنان ادامه دارد و هر باران، هر طغیان یعنی قطع ارتباط 110 روستا با مرکز بخش ، یعنی اگر در جایی مثل خودروگان، زمینان باشی اگر مریض اورژانسی یا زن در آستانه ی زایمان داشتی، چه باید بکنی ؟ پُلی ساخته شد و آب، بُردش، خرابش کردند و این باز خواب، بُردش، 11 ماه است که پل زیارتعلی به حال خودش رها شده و فقط به درد عملیات ضدهلی بُرن می خورد میلگردهای لُخت که بر پایه های بتنی معطّل مانده اند.

استاندار هرمزگان قبل از رفتن به گوانگ جوی چین به رودخانه سری بزند و مثل پل شهر تخت که با همت مدیران ارشد استان ساخته شد، پل زیارتعلی را هم بسازند.

هر بار که رودخانه زیارتعلی طغیان می کند به دلیل گذشتن لوله های آب شُرب شهر از مسیر رودخانه زیارتعلی، تا 48 ساعت آب هم قطع می شود و برق هم کمتر، واقعاً تراژدی مضحکی است.