به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر،فاز نخست اسكله كاوه با قابليت پهلودهي شناورهايي با ظرفيت 40 هزار تن اسفند ماه سال گذشته به بهره برداري رسيد كه به علت جريان هاي آبي مساعد و كرانه بسيار عميق با 5/23 متر ، قابليت پهلودهي شناورهاي تا يكصد هزار تن را دارا است.
بر اساس اين گزارش، با بهره برداري كامل از اين اسكله ، شناورهاي بزرگ - مانند پاناماكس- امكان پهلوگيري مستقيم در اسكله هاي ايران را خواهند يافت.اين بدان معني است كه شاخص L.D.F در كرانه هاي ايران ، براي واردات وصادرات ، افزايش يافته و شرايط جديدي از اقتصاد حمل و نقل دريايي براي كشور به وجود خواهد آورد.
سرپرست بخش نظارت بر حسن اجراي كار و طراحي اسكله كاوه، نياز نداشتن به موج شكن، لايروبي، كرانه عمق بيش از 20 متر و نزديكي به سرزمين اصلي را از جمله مزاياي اسكله كاوه برشمرد.
رضا شيخ الاسلام در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر، هزينه ساخت اسكله كاوه را 120ميليارد ريال ذكر كرد و افزود: اسكله چند منظوره كاوه اگر چه با هزينه كمي ساخته شد اما مطابق با استانداردهاي جهاني و قابليت رقابت با اسكله هاي بزرگ منطقه را دارد.
به گفته وي، اين اسكله در ساحل شمالي جزيره قشم به فاصله 30 كيلومتري از شهر قشم و هشت كيلومتري با سرزمين اصلي قرار دارد كه در طرح توسعه آن امكان احداث ترمينال نفتي در ضلع شرقي اسكله برنامه ريزي شده است.
وي گفت: اسكله كاوه با توجه به شرايط ويژه منطقه براي ترانزيت كالا طراحي شده و براي ساخت آن نيز بالاترين استانداردهاي ساخت و ساز رعايت شده است به طوري كه 50 سال عمر مفيد براي اين اسكله پيش بيني مي شود.
شيخ الاسلام افزود: كار اجرايي اين طرح در سال 1377 آغاز و اسفند ماه سال گذشته به اتمام رسيد ولي از آن رو كه اراده اي براي استفاده از اين اسكله وجود ندارد، هنوز به بهره برداري كامل نرسيده است.
وي افزود: اين اسكله به تنهايي براي ترانزيت كالا موثر نبوده بلكه نيازمند هماهنگي هاي نرم افزاري است.
به گفته وي ، اين اسكله 260 متر طول و 36متر عرض داشته و از پل دسترسي به طول 230 متر و عرض 9 متر بهره مي گيرد.
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۸۲ - ۱۶:۱۸
با وجود گذشت پنج ماه از ساخت اسكله كاوه در منطقه آزاد قشم ، به دليل فراهم نشدن بستر نرم افزاري هنوز به بهره برداري نرسيده است.