به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از اظهارات احمدی نژاد رئیس جمهور و بیان مطالبی در خصوص یکی از بستگان رئیس قوه مقننه خطاب به رئیس جمهور گفت: در مجلس بمانید مطالبی هست که باید گوش دهید و برایتانمفید است.
وی افزود: احساس می کنم که آقای رئیس جمهور راجع به من صحبت کردند. موضوعاتی که راجع به فاضل لاریجانی مطرح کردند را می خواستند به من ربط بدهند. استیضاحی در مجلس شده و معلوم نیست ربطش به من چیست.
وی خطاب به نمایندگان مجلس تاکید کرد: اتفاقا طرح این موضوع خوب است بعضی از مشکلات کشور ما از همین سنخ است که باید حل شود من تشکر می کنم از اینکه تحمل کردید و آقای رئیس جمهور نیز حرفشان را زدند.
لاریجانی گفت: اتهاماتی را مطرح کردید که من مطابق آیین نامه باید پاسخ دهم. سرتاپای استیضاح را تبدیل به اتهاماتی به من کردید و من دو برابر آن وقت دارم طبق آیین نامه جواب بدهم.
لاریجانی اضافه کرد: گفتید تنظیم روابط قوا به هم خورده است. در حالیکه اینگونه نیست ما قانون می گذاریم ولی شما رعایت نمی کنید. وقتی قانون مجلس را شورای نگهبان تایید می کند باید رئیس جمهور ابلاغ کند.
رئیس قوه مقننه با اشاره به بخش دیگری از سخنان احمدی نژاد گفت: شما افرادی را به عنوان یاران خود انتخاب کرده اید که پرونده دارند و نمی گذارید به آنها رسیدگی شود. ولی مگر ما از کسی دفاع می کنیم؟ نزدیک ترین فرد ما هم باشد می گوییم رسیدگی شود ولی شما نمی گذارید رسیدگی شود.
وی در خصوص دیگر اظهارات احمدی نژاد در خصوص به بن بست کشیدن کشور گفت: در کشوری که ولایت فقیه است بن بست ایجاد نمی شود شما در بسیاری از موارد به رهبری شکایت کرده اید که ایشان به هیات حل اختلافات ارجاع داده اند. وقتی هیات حل اختلافات نظر داد دیگر کسی نباید حرفی بزند.
لاریجانی با اشاره به اصل 138 قانون اساسی گفت: شما قانون را تمکین نکرده اید. در قانون گفته که مجلس می تواند مصوبه دولت را لغو کند چه کسی باید این را حل کند؟ شورای نگهبان که نظر داده چرا تمکین نمی کنید؟ چرا درباره همین موضوع به رهبری نامه نوشتید؟ چرا نظر رهبری را نمی گویید که به هیات حل اختلاف داده و وقتی رهبری ابلاغ کرد یعنی تمام کرد. یعنی بن بست تمام شد از چه تمکین نمی کنید؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص این گفته احمدی نژاد که چرا رای دیوان عدالت اداری در سال 87 با رای اخیر این دیوان در خصوص رئیس تامین اجتماعی مغایرت دارد گفت: عزیز من! آن برای قبل از سال 88 بوده و دیوان حق داشته اما سال 88 قانونی تصویب شد که بر اساس ماده 113 قانون مدیریت خدمات کشوری سازمان مذکور زیر مجموعه وزارت رفاه قرار گرفت. اما شما قانون را تغییر داده اید و هم رئیس مجلس و هم دیوان گفتند اقدام شما خلاف قانون است یا نمی دانید که اگر نمی دانید بپرسید.
وی در رابطه با اظهارات احمدی نژاد در خصوص صدور حکم توسط دیوان محاسبات و اینکه چرا این دیوان دادگاه دارد، گفت: دیوان محاسبات دادگاه ندارد قوه قضائیه در دیوان شعبه دارد و دادستان دارد و این قانونی است که شورای نگهبان آن را تایید کرده است. نمی توانید بگویید قبول ندارم اگر رئیس جمهور هستید باید نظامات این کشور را قبول داشته باشید.
لاریجانی خاطر نشان کرد: دادسرا برای خیلی ها حکم صادر می کند به چه ایراد دارید؟ چرا هاله ای می گذارید که دادگاه رسیدگی نکند.
رئیس مجلس افزود: رئیس مجلس طبق قانون وظایف روشنی دارد اگر مصوبه ای خلاف باشد تشخیص میدهد و آن را رد می کند این دخالت در کار اجرا نیست. رئیس مجلس به مرتضوی کار ندارد مصوبه ای که شما دور زده اید قانونی ندانسته است چون اداره تامین اجتماعی را زیر نظر معاون اول برده اید که این خلاف قانون است. ما با استقلال قوه مجریه کاری نداریم.
وی ادامه داد: تهمت های زیادی که نثار بنده کردید ربطی به موضوع نداشت. اگر می خواستم مر قانون را اجرا کنم نباید اجازه می دادم صحبت کنید. اما چون مکررا گفتید فیلم دارم اجازه دادم مطالب بیان شود. نمایندگان در جریان هستند. از ابتدایی که بحث استیضاح مطرح شد وساطت کردم تا تشنجی در کشور ایجاد نشود و گفتم استیضاح کنندگان با وزیر جلسه ای داشته باشند تا تفاهم حاصل شود و استیضاح کنندگان متنی را با خوشحالی آوردند که همه آن را امضا کرده بودنداما وزیر امضا نکرده بود اما پذیرفته بود مرتضوی را عوض کند.
لاریجانی خاطر نشان کرد: اینکه وزیر بگوید کاری از من ساخته نیست و وظایف وزارت رفاه به معاون اول رئیس جمهور محول شده مسخره کردن قانون است چرا توقع دارید حرف نزنیم.
رئیس مجلس به بیان جزئیاتی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل بحث استیضاح وزیر کار با برکنار شدن مرتضوی اشاره کرد و گفت: روز دوشنبه برای کار دیگری خدمت رئیس جمهور رفتم. گفتم یا من یا شما وساطت کنیم و راهش این است که به مرتضوی کار دیگری بدهید که ایشان نپذیرفت بنابراین قدری که ما وظیفه داشتیم انجام شد رئیس جمهور نپذیرفت.
لاریجانی گفت: امروز صبح آقای فروزنده گفت پیغام فوری از رئیس جمهور دارد که ممکن است در جلسه مجلس حرف هایی بزند من گفتم کار بیشتری از من ساخته نیست اما آقای فروزنده نکته ای گفت که رئیس جمهور گفته است اگر موضوع حل نشود نواری از بستگان شما دارم که پخش می کنم و من گفتم نمی دانم موضوع نوار چیست برای من فرقی ندارد چه باشد.
وی ادامه داد: من اطلاعات زیادی از اطرافیان شما دارم اما مصلحت نمی دانم که کشور را متشنج کنم. بنده چون دیدم اظهارات رئیس جمهور تهدید است تا از استیضاح صرفنظر کنیم نپذیرفتم.
لاریجانی افزود: این یک اقدام توطئه آمیز علیه رئیس قوه مقننه نبود؟! که آقای مرتضوی بستگان ما را دعوت می کند بعد فیلم می گیرد؟ دستگاه تحت نظر رئیس جمهور چطور چطور این کار را می کند نمی دانیم ولی ما از این کارها نمی کنیم. خود این کار یک کار مافیایی نیست؟ این اخلاق است؟ ودر سطح یک رئیس جمهور است که دیگران را تهدید کند. آقای رئیس جمهور مشکلات کشور اینهاست.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: بنده با برادرم ارتباطی ندارم اما آقای فرهنگی امروز با ایشان تماس گرفت من از ایشان می خواهم نتیجه را بگوید.
در ادامه محمد حسین فرهنگی عضو هیات رئیسه مجلس گفت: با توجه به اینکه اتاق فرمان عنوان کرد صدا مطلقا روشن نیست ظهر با آقای فاضل لاریجانی تماس گرفتند و در رابطه با این موضوع سئوال کردیم که ایشان گفت عنوان بنده رئیس دانشگاه آزاد آمل و مشاور رئیس دانشگاه پیام نور است و سمت دیگری ندارم. مدتها آقای مرتضوی پیگیر ملاقاتی بود بعد از مدتی در جلسه حضور پیدا کردم و بیشتر جلسه را ایشان صحبت کردند و ضمن ارادت به خاندان لاریجانی درخواست وساطت داشت تا ملاقاتی با رئیس قوه قضائیه داشته باشد و مطالبی را نیز علیه قاضی پرونده خود عنوان کرد و هیچ فیلمبرداری نیز در کار نبود که رئیس قوه قضائیه این ملاقات را نپذیرفت.
در ادامه لاریجانی گفت: این ربطش به جلسه استیضاح چه بود؟ چند بار مرتضوی از من وقت خواست که آقای جهانگیرزاده در جریان است.
لاریجانی در این بخش خطاب به جهانگیرزاده گفت: توضیح دهید.
جواد جهانگیرزاده عضو دیگر هیات رئیسه مجلس نیز در این خصوص توضیح داد که مرتضوی از وی پیگیر ملاقات با رئیس مجلس بوده و چند بار وی مراجعه داشته اما رئیس مجلس نپذیرفته است.
سپس لاریجانی اظهار داشت: مرتضوی دنبال این بود برای پرونده اش پیش رئیس قوه قضائیه برود و برای استیضاحش نزد من بیاید که به مصلحت ندانستیم و اگر عمل می کردیم امروز چیز دیگری مطرح می شد. ما اینها را صداقت نمی دانیم. بداخلاقی بلای جان کشور شده است.فرض کنید بستگان من اشتباهی کرده باشند چه ربطی به من دارد؟
لاریجانی خطاب به احمدی نژاد گفت: اگر جلسه اخوی شما با من در خصوص ارتباط اطرافیان شما و جریان انحرافی با منافقین ، مفاسد مالی و ارتباطات آنان با خارج را فیلم می گرفتم و پخش می کردم برای شما خوب بود؟ شما همین مقدار اخلاق را هم رعایت نکردید. فرق من با شما این است که می گویم اگر کسی از بستگان من تخلف کرده رسیدگی شود اما اطرافیان شما تحت تعقیب هستند و شما همچنان روی آن می ایستید و مانع رسیدگی می شوید و حتی گفتید اینها خط قرمز من هستند.
وی اظهارات احمدی نژاد را خلاف حق و عدالت توصیف کرد و گفت: چه فایده ای دارد از عدالت صحبت کنیم و با این روش ها کیان اخلاق جامعه را به فساد بکشانیم. رئیس جمهور ادبیات اخلاقی را رعایت نمی کند استیضاح یک چیز بود چرا اینها را مطرح کردید؟ اما خوب شد شما که مرتب در جامعه "بگم بگم" راه انداخته اید این فیلم را پخش کردیدو حرفتان را زدید تا مردم شخصیت شما را بیشتر بشناسند.
رئیس مجلس در ادامه با اشاره به حدیثی از رسول اکرم (ص) گفت: از ایشان نقل است که خداوند فرموده: "اگر کسی به مسلمانی اتهامی بزند باید خودش را برای جنگ با من آماده کند" امیدواریم خداوند همه ما را هدایت کند و عدالت تنها به لفظ نباشد.
در ادامه احمدی نژاد که همچنان در جلسه مجلس حضور داشت خواستار پاسخگویی به سخنان رئیس مجلس شد که لاریجانی گفت شما تهمت زدید که جوابتان را دادم دیگر حق صحبت ندارید.
بعد از اصرار احمدی نژاد برای سخن گفت، لاریجانی خطاب به وی گفت: "به سلامت، شئونات جمهوری اسلامی را رعایت نکردید.