ارومیه - خبرگزاری مهر: با وجود ظرفیت های بالای آذربایجان غربی متاسفانه ورزش بانوان از سال‌های گذشته تا کنون با مشکلات زیادی از جمله کمبود اعتبار و امکانات در زمینه ورزش همگانی و قهرمانی مواجه بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عدم تخصیص بودجه مختص بانوان، نبود سالنهای ورزشی اختصاصی و اسپانسر برای حمایت از تیمهای ورزشی به همراه کمبود مربیان حرفه ای در رشته های مختلف در استان موجب شده وزرش بانوان تاکنون حرفی برای گفتن نداشته باشد.

آذربایجان غربی به عنوان یکی از استان های با ظرفیت بالای ورزشی در بین بانوان با مشکلات عدیده ای در این راستا روبرو است که حل آنها می تواند درتوسعه ورزش در استان، افزایش مدالهای قهرمانانی و غنی سازی اوقات فراغت مردم تاثیربسزایی داشته باشد.

یکی از این محیط ها که بانوان می توانند در آن به سالم سازی جسم و روح خود بپردازند، سالنهای ورزشی اختصاصی و رایگان است، اما با این وجود تنها 20 درصد از این مکانها و 30 درصد از اعتبارات اختصاصی برای ورزش در استان در اختیار بانوان قرار دارد.

از دیگر مشکلاتی که ورزش بانوان در این استان از آن رنج می برد اخذ شهریه های بالا توسط باشگاه های خصوصی است این در حالی است که خصوصی سازی و واگذاری فضاهای ورزشی به بخش های غیردولتی بر اساس ماده 88 یکی از عوامل اصلی دلسردی بانوان ورزشکاران و محروم شدن قشر ضعیف و متوسط جامعه از مزایایی ورزش رایگان است.

هر چند تعداد تیمهای ورزشی بانوان حاضر در لیگ کشوری نسبت به سال گذشته از شش تیم به 10 تیم افزایش یافته و از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد 13 نفر از بانوان در رشته های مختلف به عضویت تیم ملی درآمده اند اما ظرفیت ورزش همگانی و قهرمانی بانوان در این استان بسیار بالاست.

بی توجهی مسئولان به حمایت از سرمایه گذاری

عضو تیم ملی فوتبال بانوان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از بی توجهی مسئولان به حمایت از سرمایه گذاری، حمایت های مالی و ارائه وسایل کمک آموزشی گفت: در حال حاضر به ورزش بانوان در استان به صورت تفریحی نگاه می شود که این امر باعث کم توجهی شده است.

پریا خلیل زاده با اشاره به اینکه مشکلات در عرصه ورزش جزئی از زندگی ورزشکاران شده است، عدم وجود امکانات، کمبود حمایتهای مالی و ضعف مدیریتی را از مشکلات مهم پیش روی بانوان ورزشکار استان ذکر کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه تمرکز مسئولان به ورزش بانوان کمتر از آقایان است اظهار داشت: زمین های ورزشی و اسپانسرهای مالی در زمینه ورزش بانوان کمتر است و حتی به 50 درصد نیز نمی رسد.

عضو تیم ملی فوتبال بانوان آذربایجان غربی افزود: بیشتر چالشها در ورزش بانوان بویژه فوتبال، نبود زمین ها و سالنهای ورزشی مناسب برای انجام تمرینات و افزایش توانایی ورزشکاران است.

تنها یک سالن تنیس برای بانوان آذربایجان غربی وجود دارد

نایب رئیس هئیت ورزشی تنیس روی میز آذربایجان غربی در گفتگو با مهر با اشاره به اهمیت ورزش در بین مردم بویژه جوانان اظهار داشت: ورزش تنیس از رشته های فعال در استان به ویژه در بین بانوان است که امسال نیز موفق به کسب مقام های متعددی در این راستا شده است.

خنو یادگاری نبود سالن ورزشی را از مهمترین مشکل در ورزش تنیس روی میز استان عنوان کرد و افزود: در رشته تنیس فقط یک سالن ورزی برای بانوان وجود دارد که این سالن پاسخگوی ورزشکاران فعال استان نیست.

شهریه های بالا در برابر امکانات و تجهیزات نه چندان استاندارد، نگاه سنتی به ورزش بانوان،عدم توازن امکانات ورزشی در محلات و بی توجهی به اهمیت ورزش در بین بانوان از سنین پایین دیگر مشکلاتی است که تعدادی از بانوان ورزشکار آذربایجان غربی در گفتگو با مهر عنوان کردند.

بیش از 80 درصد از سالن های ورزشی در اختیار آقایان است

رئیس هیئت ورزشی تنیس روی میز آذربایجان غربی با اشاره به همت بالای بانوان ورزشکار در استان و تلاشهای آنان در این زمینه اظهار داشت: اگر تنها 50 درصد از امکانات آقایان در اختیار بانوان قرار گیرد شاهد پیشرفتهای بهتری خواهیم بود.

بهمن شکاری با اشاه به اینکه تنها 20 درصد از امکانات در اختیار ورزش بانوان قرار دارد گفت: کمبود امکانات سخت افزاری، حضور کمتر بانوان در ترنمنت ها، کمبود تاسیسات ورزشی و سالنهای اختصاصی از مهمترین مشکلات ورزش بانوان بویژه تنیس استان است.

وی با بیان اینکه اقدامات و فعالیت های ما در استان با توجه به وجود اعتبارات و بودجه انجام می گیرد یادآور شد: اختصاص اعتبار و بودجه برای ورزش بانوان در استان کمتر از آقایان است.

شکاری در ادامه به اقدامات اجرایی مسئولان در زمینه توسعه ورزش بانوان در استان اشاره کرد و افزود: با وجود این تلاشها هنوز موانعی بر سر راه ورزش بانوان وجود دارد که نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان و فدراسیونهای ورزشی است.

وی با اشاره به فرهنگ ایرانی و اسلامی در کشور افزود: برای حضور بیشتر و بهتر در عرصه های مختلف ورزشی بویژه بین اللملی نیازمند توجه بیش از پیش به ایجاد پوششی متناسب با فرهنگ کشور و مورد قبول در میادین بین اللملی هستم.

تنها 30 درصد از اعتبارات اختصاصی به هیئتهای ورزشی به بانوان اختصاص می یابد

مسئول ورزش بانوان اداره ورزش و جوانان آذربایجان غربی کمبود اعتبار را مهمترین مانع پیش روی ورزش بانوان استان عنوان کرد و گفت: بر اساس آیین نامه تنها 30 درصد از اعتبارات اختصاصی به هیئت های ورزشی به ورزش بانوان اختصاص می یابد.

شهلا مومن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه عدم تخصیص بودجه مستقل به ورزش بانوان منشا مشکلات ورزش بانوان در استان است اظهارداشت: با توجه به ادغام هئیت های ورزشی آقایان و بانوان از سال 84 وظایف ورزش بانوان در نقش حمایتی و نظارتی ایفا می شودکه این امر تاثیر بسزایی در تامین اعتبار ورزش بانوان دارد.

وی ماده 88 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را مهمترین چالش پیش روی ورزش بانوان استان عنوان کرد و افزود: بر طبق این ماده نایب رئیسان که به عنوان قائم مقام هیئت انجام وظیفه می کنند و نقش اصلی و بنیادی در برنامه ریزی بخش بانوان دارند، نمی توانند نسبت به اجاره اماکن ورزشی مستقیما اقدام کنند و این مهم تنها از طریق رئیس هیئت انجام می پذیرد.

مسئول امور ورزش بانوان اداره ورزش و جوانان آذربایجان غربی ماده 88 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را مغایر با قانون اساسی عنوان کرد و اظهار داشت: در قانون اساسی کشور، ورزش، درمان و آموزش و پرورش رایگان اعلام شده و نباید پولی دریافت شود.

ورزش بانوان اسپانسر ندارد

وی در ادامه با اشاره به اینکه شرکت ها و صنایع کنونی در استان توان حمایت از تیم های ورزشی استان را ندارند افزود: این امر باعث گسیل شدن نگاه اکثریت ورزش دوستان استان به اداره کل تربیت بدنی برای ورود به عرصه تیم داری است.

مومن یادآور شد: روسای هیئتهای شهرستانی نیز باید در زمینه جذب اعتبار از دستگاه های دولتی و سرمایه گذاران برنامه ریزی مدونی انجام دهند تا بار همه مشکلات تنها بر دوش اداره کل تربیت بدنی آذربایجان غربی نباشد.

مسئول امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی در ادامه، عدم وجود مربیان مجرب در استان را از دیگر مشکلات و موانع توسعه ورزش بانوان در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به دلیل عدم وجود مربیان مجرب ورزشکاران قادر به انجام تمرینات نیستند.

وی در ادامه کمبود مربی مجرب در رشته های مختلف، وجود سالنهای ورزشی در محدوده خارج از شهر، عدم در اختیار گذاشتن سالنها به صورت رایگان بر اساس قانون رایگان بودن ورزش و عدم تخصیص بودجه مختص بانوان را از دیگر مشکلات عرصه ورزش بانوان استان عنون کرد.

مومن با بیان اینکه در زمان حاضر 40 هیئت ورزشی بانوان در استان فعال است اعلام کرد: هم اکنون در سطح استان 26 سالن ورزشی و 196 باشگاه ورزشی در استان وجود دارد که با توجه به تعداد بانوان ورزشکار استان پاسخگو نیست.

سازماندهی 20 هزار ورزشکار زن در آذربایجان غربی

مسئول ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی با اشاره به اقدامات ترویجی برای توسعه ورزش بانوان استان گفت: نظارت بر اردوهای تیم های استانی جهت شرکت و حضور در مسابقات قهرمانی کشور، هماهنگی برای برگزاری هر چه بهتر مسابقات استانی، حمایت برای حضور تیم های بانوان در مسابقات لیگ های کشوری و میزبانی اردوهای تیم های ملی در رشته های مختلف از جمله اقدامات انجام شده در این رابطه است.

مومن با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون یک سوم ورزشکاران شامل بیش از 20 هزارو 718 ورزشکار بیمه شده در استان سازمان یافته است افزود: در سال گذشته بیش از 22 هزار ورزشکار بانوی بیمه شده رسمی تحت پوشش این نهاد بود.

وی با تاکید بر اینکه باید ورزش بانوان در هر دو بعد همگانی و قهرمانی مورد توجه قرار گیرد اضافه کرد: ورزش استان از توسعه بسیار خوبی در قسمت همگانی برخوردار است ولی باید با حمایت از کمیته های تخصصی همگانی تشکیل شده در بین تمامی هیئت ها ورزشی استان در زمینه ورزش قهرمانی نیز تلاش های ویژه ای صورت گیرد.

مسئول امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی در ادامه به حضور 50 درصدی بانوان در ورزش همگانی در استان اشاره کرد و افزود: ایجاد پایگاه ها و ایستگاه های صبحگاهی، توسعه رشته های روستایی، عشایری، بومی و محلی و توسعه ورزش در روستاها از اقدامات اجرایی در این راستا است.

با توجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می دهند و بار مسئولیت های زیادی بر روی دوش این قشر از جامعه سنگینی می کند توجه به اهمیت توسعه ورزش می تواند بار زیادی از این مشکلات را بردارد.
.......................
پریزاد امینی