به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبه شب جشنواره ملی ثاثیر قرآن بر فرهنگ عمومی از مجموعه جشنواره های بین المللی قرآنی آیات با معرفی ده مقاله برگزیده در بجنورد به کار خود پایان داد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی جشنواره ملی تاثیر قرآن بر فرهنگ عمومی در بجنورد، گفت: توجه به این مهم می تواند فرهنگ عمومی جامعه را از صفر تا صد متحول کند.
حجت الاسلام حمید محمدی با اشاره به تاثیرگذاری آموزه های قرآنی بر فرهنگ عمومی جامعه افزود: امروز توجه به اعجاز فرهنگ قرآن یک ضرورت است و باید همه در قلمرو حوزه های تاثیرگذار قرآن در جامعه سرمایه گذاری کنیم.
وی اظهار داشت: اعجاز قرآن کریم در زمینه فرهنگ سازی در جامعه کمتر از معجزه این کتاب آسمانی از نظرگاه متنی نیست.
حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: تدارک برپایی جشنواره های ملی از جمله در خصوص تاثیر قرآن بر فرهنگ عمومی در خراسان شمالی از برنامه های این معاونت در زمینه تحقق توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه است.
دبیر جشنواره ملی تاثیر قرآن بر فرهنگ عمومی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز در این مراسم گفت: درجریان این جشنواره 147 مقاله از 15 استان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که هیات داوران از میان مقالات رسیده 10 مقاله را به عنوان مقالات برتر معرفی نمودند.
حسین ثابت قدم وحید افزود: این جشنواره رهاورد تاسیس معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و منشور توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
وی اهداف این همایش را ارتقای سطح فرهنگ عمومی، تعمیق و تاثیر قرآن کریم، بهره مندی عموم از اقیانوس بی کران کلام حق، رسیدن به تمدن ناب اسلامی و مقابله با جنگ نرم دشمن دانست و افزود: امروز وظیفه همگان شناخت سبک زندگی اسلامی و تاثیرات بر جامعه است.
امام جمعه بجنورد نیز در این مراسم گفت: قرآن ظاهر و باطنی دارد که فهم باطن برای اولیای خاصه خدا میسر است و دست بشر از آن کوتاه است، قرآن فراز است و ما تا رسیدن به عزت قرآن فاصله ها داریم.
حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی افزود: هدف شناسی، راه شناسی، رهبر شناسی، رهزن شناسی از مهم ترین نکات موجود در سوره حمد است که راه روشن و سبک زندگی اسلامی را برای ما ترسیم می کند.
وی با بیان اینکه قرآن سفره ای است که هرچه بتوانیم باید از آن بهره برداری نماییم،افزود: صراط مستقیم مسیر رهروی پیامبران الهی است به طوری که میزان سرعت و سبقت برای ما ترسیم شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در آیین اختتامیه این جشنواره ازنویسندگان 10 مقاله منتخب با رای هیئت داوران این جشنواره با اهدای لوح و جوایز نقدی قدردانی شد.
بنا به نظر هیئت داوران، هیچ مقاله ای موفق به کسب عنوان نخست این جشنواره نشد اما مقاله"بررسی و سنجش ضریب نفوذ و میزان تاثیرگذاری برخی رهنمودهای قرآن کریم در فرهنگ عمومی، آداب و مناسبات اجتماعی مردم"، اثر علی سلیمانپور از خراسان شمالی رتبه دوم جشنواره را از آن خود کرد و مقاله"آیه ان یکاد چشم زخم یا خرافه؟" اثر علی نجفی نژاد از قم رتبه سوم را کسب نمود.
مقالات"تاثیر دیدگاه انسان شناختی قرآن کریم بر ضرب المثل های فارسی" به قلم محسن موحدی از اصفهان و"تاثیر قرآن بر فرهنگ مهمانی و میزبانی" نوشته رضا وطن دوست از خراسان رضوی به طور مشترک مقام چهارم را کسب نمودند.
مقالات"کارکرد فرهنگی هنری مسجد، نشانه ای از تجلی مفاهیم قرآنی" اثر زیبا میرزایی راسخ از خراسان رضوی و"بینامتنی قرآنی در کنایه های عامیانه" به قلم محمد غفوری فر، حسن سفارشی و میثم مهرنیا از خراسان شمالی از سوی هیئت داوران جشنواره به طور مشترک، عنوان پنجم را کسب کرد.
مقاله"سیر منطقی تاثیر قرآن کریم بر فرهنگ عمومی و تظاهرات جامعه شناختی آن" اثر احمد مرجانی از خراسان شمالی ششم شد.
مقاله"تاثیر قرآن بر آداب و رسوم و سبک زندگی ایرانیان بعد از ورود اسلام و بررسی مهجور بودن قرآن در فرهنگ و سبک زندگی معاصر" اثر سیدعقیل نسیمی از تهران رتبه هفتم جشنواره را از آن خود کرد.
دو مقاله"روایت فرهنگی هنری مفاهیم قرآنی بر اساس کاربرد شعر در طراحی فضاهای معماری حرم" اثر آرش قراگزلو از خراسان شمالی و"تاثیر قرآن در ادبیات عامه(ضرب المثل ها، اشعار، داستان ها، باورها و حکایات" به قلم معصومه مقصودی نیز از خراسان شمالی به طور مشترک رتبه هشتم را کسب کردند.