به گزارش خبرگزاری مهر، منیر صفی الدین در کارگاه دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان، همکاری قوه قضاییه ایران را با یونیسف در سطح منطقه بی نظیر عنوان کرد.
وی با بیان اینکه همکاری این نهاد بین المللی با قوه قضاییه ایران حول دو محور استوار است، افزود: یکی از این محورها بحث عدالت برای کودکان بوده که در تعالیم اسلامی به آن اهمیت ویژه ای داده شده است.همچنین تمام پیامبران الهی هدف خود را برقراری و اجرای عدالت عنوان کرده و برای این امر مهم آمدند.
وی با اشاره به اینکه در احادیث و روایات الهی به رافت و مهربانی با کودکان سفارش شده است، افزود: یکی از نشانه های مسلمان رفتار مهربانانه و همراه با رافت با کودکان است.
ایجاد نظام جامع دادرسی اطفال یک ضرورت است
مشاور معاون حقوقی قوه قضاییه، ایجاد یک نظام جامع دادرسی اطفال در کشور را یک ضرورت عنوان کرد.
محسن ربانی زاده در کارگاه دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان برای قضات استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران در خصوص قانون رسیدگی به جرایم اطفال گفت: از حدود 90 سال پیش قانون رسیدگی به جرایم اطفال در قوانین جزایی کشور پیش بینی شده است.
ربانی زاده با بیان اینکه تا اکنون نظام جامعی در خصوص دادرسی اطفال در کشور به تصویب نرسیده است، افزود: در خصوص بازداشت نوجوانان زیر 18 سال نظرات متفاوتی از سوی قضات محترم اعمال می شود و دلیل این موضوع تفاوت تعداد زندانیان در استان های مختلف که دارای شرایط مشابه بودند خواهد بود.
دادگاههای اطفال محرمانه باشد
رئیس کل دادگستری مازندران در کارگاه دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان، بر حفظ و محرمانه بودن اتهامات واسرار اطفال در دادگاهها تاکید کرد.
حجتالاسلام حسین طالبی در افتتاحیه کارگاه چهار روزه دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان، برحفظ و محرمانه بودن اتهامات اطفال در دادگاه تاکید کرد.
وی با تاکید بر اینکه هیچگاه نباید والدین کودکانی را که به سن بلوغ نرسیدند وادار به گناه وکارهای غیر اخلاقی کنند، افزود: نباید هیچگاه در مقابل کودک کار خلاف انجام داد؛ چرا که تاثیر عمل پدر و مادر به مراتب بیش از سخن آنهابوده و با انجام عمل خلاف از سوی والدین قبح عمل زشت در نزد کودک کمرنگ شده و از بین خواهد رفت.