حجم صادرات محصولات پتروشیمی ایران از مرز 10 میلیارد دلار گذشت و پیش بینی می‌شود این رقم تا پایان اسفندماه امسال به 14 میلیارد دلار افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، با راه اندازی طرح‌های جدید و افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری، درآمد ایران از محل صادرات محصولات پتروشیمی در 10 ماهه نخست سالجاری از مرز 10 میلیارد دلار عبور کرده است.

بر این اساس در 2 سال گذشته به طور رسمی 6 طرح جدید پتروشیمی همچون فاز اول مجتمع پتروشیمی کاویان، اروند، پلیمر کرمانشاه، بوتن یک پتروشیمی جم، خط لوله اتیلن غرب و چند طرح جدید تولیدی در منطقه ماهشهر در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است.
 
در حال حاضر با بهره‌برداری از این طرح‌ها و پروژه‌های جدید، ظرفیت نصب شده پتروشیمی کشور به حدود 56 میلیون تن افزایش یافته است که پیش بینی می شود تا پایان فعالیت دولت دهم این ظرفیت به 60 میلیون تن برسد.
 
با افزایش ظرفیت تولید، تولید عملیاتی در مجتمع‌های پتروشیمی هم افزایش یافته است به طوری‌که در 10 ماهه نخست سالجاری بیش از 31 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمیایی و پلیمری تولید شده است.
 
همچنین در این مدت بیش از 10 میلیارد دلار محصول پتروشیمی به بازارهای آسیایی، اروپایی و آفریقایی عرضه شده و در مجموع حجم کل فروش داخلی و خارجی پتروشیمی ایران به حدود 22 میلیون تن افزایش یافته است.
 
در 10 ماهه نخست سالجاری در مجموع بالغ بر 110 هزار میلیارد ریال انواع محصولات پتروشیمی و پلیمری برای توسعه صنایع تکمیلی و پایین دستی به بازارهای داخلی و بورس کالا عرضه شده است.
 
در شرایط فعلی صنعت پتروشیمی حدود 39 درصد از از سهم صادرات غیر نفتی ایران در سال 1391 و حدود 50 درصد از کل صادرات صنایع کشور را در اختیار گرفته است.
 
آمارهای رسمی نشان می دهد که هم اکنون 25 درصد ظرفیت نصب شده پتروشیمی در منطقه خاورمیانه و 2.5 درصد از ظرفیت تولید پتروشیمی جهان در اختیار ایران است.
 
این در حالی است که در سال 1384 و همزمان با آغاز برنامه چهارم توسعه ظرفیت نصب شده پتروشیمی ایران حدود 20.4 میلیون تن، تولید عملیاتی 15.8 میلیون تن در سال بوده و در مجموع 10.1 میلیون تن محصول پتروشیمی به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شده است.
 
در ابتدای آغاز برنامه چهارم توسعه در مجموع 2 میلیارد و 300 میلیون دلار انواع محصولات پتروشیمی توسط ایران به بازارهای جهانی عرضه شده است.