بجنورد - خبرگزاری مهر: مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی گفت: تاکنون 19 انجمن کتابخانه ای با هدف ارتقا سرانه مطالعه در خراسان شمالی راه اندازی شده است.

علی رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد اقدامات اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی برای افزایش سرانه مطالعه در استان عنوان کرد: تدوین برنامه راهبردی اداره کل و شهرستان ها و ترسیم اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بر اساس اهداف سند چشم انداز از جمله شاخص ترین اقدامات این نهاد در راستای توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و در نتیجه افزایش سرانه مطالعه در خراسان شمالی بوده است.

وی با اشاره به فعال نمودن 19 انجمن کتابخانه ای در سطح استان در این راستا، اظهار داشت: انجمن های کتابخانه ای خراسان شمالی به منظور پیگیری مسائل کتابخانه ای و بهبود وضعیت خدمات کتابخانه ها در طول دو سال گذشته بیش از 155 نشست و 800 مصوبه داشته اند و نتیجه این اقدامات نیز ارتقا جایگاه انجمن کتابخانه های عمومی خراسان شمالی از رتبه سی ام کشوری به رتبه سوم بوده است.

رحیمی همچنین تشکیل کمیته نهضت مطالعه مفید در استان و شهرستان ها و بومی سازی سند نهضت مطالعه مفید و تشکیل 5 کارگروه کتابخوانی ذیل کمیته مذکور و نیز پیگیری 28 طرح از سند نهضت مطالعه مفید توسط این کارگروه ها را از دیگر اقدامات نهاد کتابخانه های عمومی استان در راستای ارتقا میزان مطالعه در خراسان شمالی ذکر کرد و افزود: با انجام این اقدامات کمیته نهضت مطالعه مفید استان در سال 90 رتبه برتر کشوری را کسب کرد.

وی ترویج کتابخوانی از طریق شبکه مجازی با تشکیل بیش از 25 گروه کتابخوان حرفه ای، فعالیت در شبکه اجتماعی کتابخوان حرفه ای، تکریم مخاطبان و مراجعان به کتابخانه های عمومی با نیازسنجی منابع مورد نیاز بر اساس تقاضای اعضا از طریق اجرای طرح"کتاب من" و انجام فعالیت های فرهنگی و تبلیغاتی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی را از دیگر اقدامات این نهاد در این زمینه عنوان کرد.

این مسئول در زمینه فعالیت های فرهنگی و تبلیغاتی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی اضافه کرد: برگزاری بیش از 180 مسابقه کتابخوانی، معرفی هزار کتاب برتر، فعالیت های کتابخوانی از طریق 17 برنامه تلویزیونی و رادیویی، تبلیغ کتابخوانی از طریق مطبوعات و روزنامه ها و ... از جمله اقدامات تبلیغی در راستای افزایش میزان مطالعه در استان محسوب می شود.

وی همچنین ایجاد مرکز چندرسانه ای در کتابخانه های عمومی خراسان شمالی برای اولین بار در کشور با امکانات بیش از یک میلیون و 500 هزار فایل و توجه به نهادینه کردن فرهنگ مطالعه از سنین کودکی با ایجاد بخش کودک در کتابخانه های عمومی را از دیگر اقدامات انجام شده در این راستا دانست.

رحیمی اظهار داشت: با اقدمات انجام شده در ارزیابی سال 88 سرانه مطالعه در استان 43 دقیقه و 58 ثانیه بوده و این میزان در سال 89 به 69 دقیقه و 41 افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: همچنین در سنجشی که در سال 90 صورت گرفت و در اردیبهشت سال 91 استخراج شد سرانه مطالعه استان به 75 دقیقه و 19 ثانیه افزایش پیدا کرده است که در این خصوص خراسان شمالی با رشد 71 درصدی بیشترین رشد را در بین استان های کشور داشته است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر در استان در مجموع 61 باب کتابخانه نهادی و مشارکتی وجود دارد و علاوه بر این هم اکنون 34 پروژه کتابخانه شهری و روستایی دیگر نیز در مناطق مختلف خراسان شمالی در دست ساخت است.