حسن انسان دوست در گفتگوبا خبرنگار مهر افزود: کمپوست یا تولید کود از زباله به عمل تجزیه بیولوژیکی مواد آلی موجود در زباله های فسادپذیر در شرایط هوازی و مورد کنترل و تبدیل آن به مواد پایدار مانند هوموس گفته می شود.
وی همچنین با اعلام اینکه از یک تن زباله با توجه به مکان تولید و آب و هوا 250 کیلو کود آلی تولید می شود، اظهارداشت: بازیافت مواد فسادپذیر از طریق تهیه کود از زباله ارزش افزوده بالایی از حیث مالی دارد.
مدیر عامل شرکت کود آلی گیلان با بیان اینکه تولید کمپوست به عنوان یک شیوه دفع مواد زائد شهری است، گفت: تولید کود آلی، جداسازی کاغذ و پلاستیک باید در زمره مهمترین برنامه های مدیریت مواد زائد جامد قرار گیرد.
وی بر ضرورت کنترل کیفی تولید کود آلی تاکید کرد و افزود: کاهش حجم و وزن مواد، کاهش انتشار بو و شیرابه، بازیافت منابع با کاهش هزینه های احتمالی دفع از اهداف اصلی تولید کود از زباله است.
انساندوست اظهارداشت: کمپوست یا کود آلی بقایای تخمیر شده زباله های شهری یا ضایعات زراعی، کشاورزی و کود دامی است بی آنکه زیانی برای خاک های کشاورزی داشته باشد باعث حاصلخیزی و توان بیشتر آن می شود.
وی یادآورشد: از عوامل مهم استفاده مواد آلی جلوگیری از آلودگی خاک و آب بوسیله مواد شیمیایی بوده است زیرا کودهای آلی فرآورده های طبیعی اصیل و بدون خطر هستند که به تنهایی می توانند برای پایداری کشاورزی مناسب باشد.