به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمدرضا زائری، قبل از ظهر شنبه در نهمین جلسه توانمندسازی خادمین شهر بهشت و فعالان فرهنگی مساجد در سطح شهر، که با موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی در فرهنگسرای غدیر برگزار شد، اظهار داشت: اسلام به خودی خود واقعیت عینی ندارد لذا سبک زندگی اسلامی سبک زندگی مسلمانان و انسان های مسجدی را تشکیل می دهد.
شیوه زندگی از باورها و عقاید انسان نشات می گیرد
وی با بیان اینکه سبک زندگی دارای فرمول خاصی نیست، تصریح کرد: شیوه زندگی از باورها و عقاید انسان نشأت می گیرد، به مرور در اذهان مستقر می شود و پس از نفوذ در وجود فرد، سبک زندگی او را به وجود می آورد.
حجت الاسلام زائری خطاب به فعالان مسجدی گفت: سبک زندگی اسلامی شیوه زندگی مسلمانان واقعی، انقلابی و افرادی که در مسجد رفت و آمد می کنند است و ما باید این شیوه زندگی را به مردم نشان دهیم وگرنه صرفاً با حرف زدن چیزی درست نمی شود.
حجت الاسلام زائری سخنان خود تاثیر و نفوذ آنچه مردم می بینند را بر آنچه می شنوند، بیشتر دانست و افزود: می توان سخنرانی های مکرر و پی در پی درباره سبک زندگی دینی واسلامی داشت اما در نهایت برنامه های سینما و تلویزیون است که سبک زندگی مردم به ویژه کودکان را شکل می دهد.
این استاد حوزه و دانشگاه سبک زندگی را شامل رفتارها و برخوردهای ما با اطرافیان و موقعیت های پیرامون و ...دانست و به اهمیت رفتارهای صحیح و اسلامی در توسعه و ترویج سبک زندگی اسلامی تاکید کرد.
وی افزود: با محبت می توان انسان ها را خرید و قلب هایشان را تسخیر کرد، اگر مردم رفتارهای محبت آمیز و صحیح اسلامی را از انسان ببینند، دین داری و اسلام را درک می کنند.
حجت الاسلام زائری به بیان احادیثی از امام صادق(ع) در مورد اهمیت رفتارهای صحیح و اسلامی پرداخت و عنوان کرد: امام می فرمایند که مردم را بدون حرف زدن به طرف ما و با رفتار درست و صحیح به سمت ما دعوت کنید.
وی در حالیکه در جمع فعالان فرهنگی سخن می گفت، ادامه داد: طبق این احادیث ما باید مردم را با رفتارمان به طرف اسلام و ائمه اطهار(ع) جذب کنیم و رفتار ما باید به گونه ای باشد که موجب افتخار ائمه(ع) باشد.
حجت الاسلام زائری تصریح کرد: اگر رفتار انسان توانست زمینه سازی کند آنگاه سخنرانی و صحبت ها تاثیرگذار خواهد بود و می توان فرد را پای منبرها و سخنرانی ها نشاند و تحت تاثیر قرار داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اهمیت مساجد، با بیان اینکه امروز دستاوردهای بزرگی از انقلاب اسلامی به دست آمده است، گفت: انسان اگربه نقاط مثبت و دستاوردهای زندگی اش توجه نکند انرژی و امیدی برای زندگی نخواهد داشت و اگر نقاط منفی را مد نظر قرار ندهد نمی تواند از بروز آسیب ها جلوگیری کند.
وی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: ایران باید دستاوردها و افتخارات ارزشمند گذشته را مورد توجه قرار دهد، با این وجود نقاط ضعف و مشکلاتی هم وجود دارد که باید به آن پرداخته شود که از جمله این مشکلات کم توجهی به مساجد و قدر آن ها را ندانستن است.
مشکل مساجد با برگزاری همایش حل نمی شود
حجت الاسلام زائری به سخنی از معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران اشاره و ابراز کرد: امام خمینی(ره) مساجد را به سنگرهای جنگ احد تشبیه کردند و حفظ دستاوردها و ارزش های انقلاب را در گروی حفظ مساجد دانستند.
وی ادامه داد: متاسفانه ما قدر مساجد را ندانستیم و امروز وضعیتی مشابه وضعیت یاران پیامبر(ص) در جنگ احد داریم که با دیدن غنایم و احساس پیروزی، سنگرهای حساس و استراتژیک را رها کردند و دشمن نیز دقیقاً از همان نقطه به سپاه اسلام ضربه وارد کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تصریح کرد: ما پس از پیروزی انقلاب احساس کردیم توقعاتمان برآورده شده و این باعث شد روحانیون و ائمه جماعت و نمازگذاران وارد سایر عرصه ها شده و به کارهای دیگری مشغول شوند و وقت و توجه کمتری به مساجد اختصاص دهند و این درحالی است که فضای پرارزش مسجد می تواند مردم را جذب خود کند.
وی تاکید کرد: ما مساجد را رها کردیم و به دنبال آن دچار مشکلات و گرفتاری های مختلفی شدیم و قصد داریم آن مشکلات را با همایش، سخنرانی، کتاب و بیانیه برطرف کنیم.
وی تاکید کرد: مسجد الگو به افراد مسجدی الگو نیاز دارد تا مردم احساس کنند مسجد بر روی افراد مسجدی تاثیر گذاشته و رفتار آن ها را عوض کرده است وگرنه دیوارها و ساختمان مساجد به تنهایی اهمیتی ندارند.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: اگر نماز و حضور در مسجد ما را تحت تاثیر قرار دهد و در ما تغییر ایجاد کند، نه تنها سایر مسلمانان بلکه افراد بی دین هم به سمت مساجد جذب می شوند.