ابرکوه - خبرگزاری مهر: دهه فجر خاطره ای فراموش نشدنی برای هر فرد ایرانی است و برای یک ایرانی مسلمان تفاوتی ندارد که جشن پیروزی انقلابش را کجا برگزار کند همین که یاد انقلاب زنده نگه داشته شود، برای او کافی است و آزادگان نیز از افرادی بودند که همواره یاد و خاطره انقلاب را در هر شرایطی حتی در اردوگاه‌های عراق نیز گرامی داشتند.

به گزارش خبرنگار مهر، انقلاب اسلامی و گرامیداشت ایام آن نه تنها در طول سالیان بعد از انقلاب اسلامی کمرنگ نشده بلکه روز به روز بر شکوه برگزاری این مراسم مردمی افزوده شده است.

رزمندگان در اسارت ایرانی چون دیگر مردم ایران، در اردوگاه های عراق یاد و خاطره آن ایام را با وجود تمام مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می کردند، گرامی می داشتند.

علی اصغر افضلی، آزاده سرافراز ابرکوهی که حدود 10 سال از عمر خود را در این اردوگاه ها سپری کرده است در گفتگو با خبرنگار مهر به بازگویی گوشه هایی از خاطرات خود از برپایی مراسم دهه فجر در بین اسرای ایرانی پرداخت.

در اردوگاه ما یعنی اردوگاه موصل 4، حدود یک ماه مانده به ایام دهه فجر، اسرای ایرانی با توجه به امکانات کمی که داشتند برنامه هایی را برای آن ایام مبارک تدارک می دیدند و چند نفر از برادران با تجربه و دلسوز مسئول برنامه ریزی امور می شدند.

وی افزود: برنامه ها نیز متنوع بود و شامل صوت و حفظ قرآن، احکام، کلمات قصار نهج البلاغه، سرود، تئا تر، ورزش رزمی، فوتبال، والیبال، بسکتبال، پینگ پنگ و کشتی، دکلمه و شعر می شد.

همه برنامه ها به جز تئا تر و سرود، به صورت مسابقه برگزار می شدند. البته این برنامه ها ابتدا در آسایشگاه‌ها شروع می شد و سپس برندگان و نفرات برتربه اردوگاه معرفی می شدند تا با رقبای خود از نفرات برتر آسا یشگاه‌های دیگر به رقابت بپردازند.

برنامه ها طوری تنظیم می شدند که تا قبل از دهه فجر، مسابقات آسایشگاهی تمام و از همان روز اول دهه فجر مسا بقات اردوگاهی شروع شود.

در پایان مسابقات نیز که همزمان با پایان ایام مبارک دهه فجر بود به نفرات اول تا سوم مسابقات جوایزی اهدا می شد .

در آن روزهای فراموش نشدنی، برنامه ها با شور و حال وصف ناپذیری برگزار می شدند. آن هم در آن شرایط سخت و مملو از رعب و وحشتی که دشمن ایجاد کرده بود.

عراقی ها از اخبار و اوضاع داخل ایران آگاه بودند. آنها می دانستند که ایام دهه فجر برای ایرانیان چه ایام فرخنده و مبارکی است و به خاطر همین مسئله در آن ایام، بر حراست و نظارت اردوگاه شدیدا افزوده می شد ولی به کوری چشم دشمن، همه برنامه ها به نحو احسن و عالی برگزار می شدند.

برای اجرای برنامه ها عده ای ازبرادران داوطلبانه مسئولیت نگهبانی آسایشگاه ها را بر عهده می گرفتند و چهارچشمی مواظب سربازان عراقی بودند تا سایر اسرا بتوانند در آرامش کامل برنامه های خود را اجرا کنند.

خوب یادم هست که در 22 بهمن یکی از سالهای خا طره انگیز اسارت، یک گروه سرود 100 تا 150 نفری از برادران خوش صدا، سرود خاطره انگیز و فراموش نشدنی ( الله الله الله ، لااله الا الله ، ایران ایران ایران ، رگبار مسلسلها .....) را آن چنان زیبا ، پر شکوه و با صلابت اجرا کردند که اردوگاه را به لرزه درآورد.

همه اسرای ایرانی به وجد آمده بودند، گویا 22 بهمن ماه 57 برای آنها تداعی شده بود. ولی متأسفانه هنوز سرود به پایان نرسیده بود که عراقیها متوجه غرش دلیرمندان خمینی کبیر (ره) شدند و سراسیمه به داخل اردوگاه هجوم آوردند و برنامه اسرا را برهم زدند .

افضلی البته هدف اسرا از برگزاری این مراسم را هم بیان می کند و می گوید: گرامیداشت ایام مبارک دهه فجر و اجرای برنامه های یاد شده، اهدافی مانند همسویی و مشارکت اسرا با مردم شریف ایران در برگزاری جشن پیروزی انقلاب اسلامی، بیعت مجدد با امام، مقابله با دسیسه ها و توطئه های دشمن مکار، ایجاد شور و شعف در بین اسرا و غلبه بر روزهای سخت و یکنواخت اسارت از جمله اهداف ما برای برگزاری با شکوه این مراسم بود.

----------------

گزارش: رحیم میرعظیم