بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی از آبرسانی سیار به 393 روستای استان خبر داد و گفت: 35 درصد شبکه های آبرسانی استان فرسوده و نیازمند نوسازی است.

علی اکبر بسکابادی در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه 162 روستای بالای 20 خانوار استان فاقد شبکه آبرسانی هستند، اظهارکرد: منابع آبی 56 روستا نیز به صورت راکد در آمده است.

وی ضریب بهره مندی از آب در روستاها را 72 درصد اعلام کرد و افزود: این رقم تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به 89.3 درصد برسد.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه آب مورد نیاز روستاهای استان از 422 منبع آبی تامین می شود، ادامه داد: پراکندگی روستاها موجب شده تا انتقال آب به روستاهای استان با سختی انجام شود.

وی سرانه مصرف آب در روستاهای کشور را 140 لیتر اعلام کرد و افزود: این رقم در استان خراسان جنوبی 101 لیتر است که نشان از صرفه جویی روستائیان در مصرف آب دارد.

70 میلیون ریال برای آبرسانی به هر خانوار روستایی

بسکابادی با بیان اینکه فاصله زیاد منابع آبی مطمئن از روستاها هزینه دولت برای آبرسانی را افزایش داده است، گفت: به طور میانگین دولت برای آبرسانی به هر خانوار روستایی در استان 70 میلیون ریال هزینه کرده است.

 وی با اشاره به عدم کیفیت مناسب برخی منابع آبی روستا ادامه داد: با خشکسالی های 14 ساله در استان کیفیت آب به سمت نامطلوب شدن می رود و ناچار به نصب سیستم های آب شیرین کن هستیم.

 وی با بیان اینکه نصب آب شیرین کن برای هشت روستا پیشنهاد شده است، تصریح کرد: اجرای این طرح نیازمند هفت میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار است.

 بسکابادی با اشاره به بالا بودن هدر رفت آب در شبکه های آب روستایی استان بیان کرد: هم اکنون هدر رفت آب در استان 35 درصد است که این رقم پنج درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

 وی فرسودگی شبکه های آبرسانی را از دیگر مشکلات آب روستایی عنوان کرد و گفت: هزار و 632 کیلیومتر از شبکه های آبرسانی روستایی استان فرسوده است که  31.28 درصد شبکه ها را شامل می شود و باید اصلاح و نوسازی شوند.

 

 وی با بیان اینکه 393 روستای استان با تانکر آبرسانی می شوند، عنوان کرد: سالانه 349 هزار متر مکعب آب با 14 دستگاه تانکر دولتی و 12 دستگاه تانکر خصوصی به این روستاها حمل می شود.

به گفته وی سالانه بیش از 15 هزار میلیون ریال برای آبرسانی سیار به روستاهای استان هزینه می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه شاخص برخورداری از آب روستایی در افق برنامه پنجم توسعه باید به 95.15 درصد برسد، تصریح کرد: این رقم هم اکنون 88.68 درصد است.

 وی با اشاره به در دست اجرا بودن 52 مجتمع آبرسانی روستایی در استان گفت: تکمیل این مجتمع ها نیازمند 704 میلیارد ریال اعتبار است.

 وی به تعامل آب و فاضلاب روستایی استان با سازمان بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: در سال جاری بیش از 10 میلیارد و 742 میلیون ریال  با همکاری بسیج سازندگی برای آبرسانی روستایی و طرح های آن هزینه شده است.

 وی ادامه داد: آبرسانی به شهرک هاشمیه در شهرستان قاین، آبرسانی به روستای رستونند نهبندان، روستای چنشت در سربیشه و آبرسانی سیار  به روستاهای استان از جمله طرح هایی است که با همکاری بسیج سازندگی استان انجام می شود.

 وی خواستار مشارکت بسیج سازندگی برای اتمام مجتمع های آبرسانی تک روستایی شد و افزود: 21 میلیارد ریال برای تکمیل این مجتمع ها اعتبار مورد نیاز است.

 وی با بیان اینکه 11 روستا در اطراف شهر بیرجند فاقد آب شرب سالم هستند، گفت: انتظار داریم با همکاری مسئولان و از محل اعتبارات محرومیت زدایی برای آبرسانی به این روستاها به آبفار کمک شود.

بسکابادی خواستار اختصاص اعتبار برای خرید و نصب دستگاه بسته بندی آب  برای حمل آب بهداشتی به روستاهای استان شد و افزود: 10 میلیارد ریال اعتبار برای خرید این دستگاه اعتبار مورد نیاز است.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: بیش از 120 میلیارد تومان اعتبار برای رسیدن به اهداف برنامه پنجم توسعه مورد نیاز  این شرکت است.