fi گزارش خبرنگار مهر، ثبت بیش از 40 گروه موسیقی و گویش های مختلف غنای موسیقی در گلستان زمین را افزایش داده و هنرمندان چیره دستی از این استان به عرصه هنر و موسیقی کشور پا گذاشته اند.
به رغم تنوع موسیقی در گلستان، به تاکید بسیاری از فعالان و هنرمندان این رشته برنامه ریزی برای تقویت موسیقی اقوام ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
غنای موسیقی در گلستان
خواننده پیشکسوت و هنرمند موسیقی فولکلور غرب گلستان اظهار کرد: در منطقه استرآباد و استان گلستان سه نوع موسیقی فولکلور استرابادی با گویش طبری، موسیقی فولکلور ترکمن و موسیقی ملی یا همان سنتی را داریم که در هیچ منطقه ای از کشور وجود ندارد.
محمد تقی رفیع زاده در حاشیه بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: شهر گرگان از سال های بسیار دور یکی از مراکز موسیقی کشور بود و استادان و کارشناسان بزرگی در این منطقه وجود داشت اما طی دهه های اخیر به دلایلی به موسیقی اقوام بی توجهی شده است.
وی گفت: با توجه به قدمت موسیقی در این منطقه و وجود نوعی از موسیقی خاص که در دیگر مناطق کشور وجود ندارد مسئولان استانی بایستی با انجام برنامه ریزی لازم موسیقی اقوام را تقویت کرده و جان دوباره ای به موسیقی استان دهند.
موسیقی فجر همبستگی ایجاد می کند
رفیع زاده درباره برگزاری جشنواره فجر گفت: برگزاری این گونه جشنواره ها بسیار جالب بوده و برای پیشرفت موسیقی بسیار خوب است چراکه برپایی جشنواره موسیقی زمینه لازم برای معرفی فرهنگ و اقوام مختلف را فراهم کرده و به نوعی همبستگی را به وجود می آورد.
وی بیان کرد: در حال حاضر در زمینه آموزش موسیقی یکی از بهترین دوران ها را داریم و می توان گفت یکی از دوره های شکوفایی آموزش موسیقی در زمان حال است و در آموزش موسیقی کلاسیک بسیار پیشرفته هستیم.
این هنرمند پیشکسوت گفت: مردم ما مردم حساس و باگذشتی بوده و تحمل فشار و ناملایمتی بیش از حد را ندارند و در این میان موسیقی آرامش بخش بوده و از بار بسیاری از تنش های روانی می کاهد و آثار مثبت آن در جامعه قابل لمس است.
رفیع زاده اظهار کرد: موسیقی را بر مبنای سه فرهنگ قومی، دینی و ملی می توان بررسی کرد در فرهنگ قومی پایه و اساس رشد انسان ها بوده، بعد فرهنگ پرستش به وجود آمد و سپس فرهنگ ملی که همان فرهنگ عقلانی بوده و این که افراد از قوم های مختلف بدون مشکل در کنار هم زندگی می کنند.
وی درباره رشد موسیقی کشور گفت: من معتقدم تمام کارشناسان موسیقی که می توانند برای پیش برد سلامت جامعه کوشا باشند باید با هماهنگی مدیران و مسئولان ذی ربط در کشور یک فرهنگ موسیقی مناسب مانند موسیقی فولکلور و موسیقی سنتی را با روش های جدید به وجود بیاورند تا موجبات رشد موسیقی در کشور فراهم شود.
بازگشت اساتید سبب تحول موسیقی گلستان می شود
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان تصریح کرد: استان ما در عرصه موسیقی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و وجود استاید بزرگ و چهره های نام آشنای موسیقی مانند استاد محمد رضا لطفی بیانگر این حقیقت است و بازگشت این اساتید به گلستان قطعا موجب تحول در عرصه موسیقی استان می شود.
وی ادامه داد: شیطان پس از رانده شدن از درگاه خداوند گفت برای گمراهی انسان ها تلاش می کنم همه چیز را زیبا جلوه دهم بر همین اساس هنر و به ویژه موسیقی به دلیل زیبایی و جذابیت می تواند زمینه ساز خوشبختی یا بدبختی افراد شود.
وی گفت: هنر موسیقی داری منزلتی ویژه است و اگر برخواسته از اندیشه، فکر و ندای فطرت انسانی باشد رشد دهنده بوده و موجب تعالی انسان می شود و چقدر زیباست که هنرمند همزمان با کوک کردن ساز خود، دل انسانها را نیز کوک کرده و آن ها را به فطرت و حقیقت واقعی خودشان نزدیک کند.