کمیته راهبری چهار طرح کلان ملی فناوری و نوآوری در حال اجرا بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، با حضور دکتر سلطانخواه، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و دکتر طریقت منفرد، سرپرست وزارت بهداشت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر نسرین سلطانخواه در این جلسه با بیان اینکه طی سه سال گذشته با همکاری های مشترک بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت قرارداد اجرای چهار طرح کلان ملی فناوری و نوآوری منعقد شده است، گفت: اجرای این طرح‌‌ها، تجربه موفقی را در تعامل و همکاری بین این دو دستگاه اجرایی کشور رقم زده است.

وی ادامه داد: سلول درمانی بیماری‌های صعب العلاج، کسب دانش فنی و انتقال فناوری تولید واکسن آنفلوانزا نوع A و فصلی، کسب دانش فنی و طراحی، ساخت و تولید تجهیزات پزشکی (مصرفی و غیر مصرفی) در کشور مطابق با معیارهای جهانی و کسب دانش فنی و تولید داروها و مواد اولیه وارداتی با همکاری دانشگاه و صنعت چهار طرح کلان ملی فناوری و نوآوری در حال اجرای بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد:معمولا وزارت بهداشت را به عنوان یک دستگاه خدماتی می‌شناسند اما اجرای طرح‌های فناورانه که منجر به خودکفایی در بخش‌های مهم و تکنولوژیک بهداشت ،دارو و درمان شده است جایگاه و منزلت این وزارتخانه را در میان سایر وزارتخانه‌ها در دولت بالا برده است.

سلطانخواه ابراز امیدواری کرد صندوق نوآوری و شکوفایی در آینده منبع تامین منابع مالی این طرح‌ها شود و افزود: اجرای قراردادهای تولید داروهای وارداتی، تجهیزات پزشکی و سایر طرح‌های کلان ملی بین معاونت علمی و وزارت بهداشت مورد تاکید است.

همچنین دکتر طریقت منفرد سرپرست وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در این جلسه با تشکر از اقدامات معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در راهبری و اجرای طرح‌های کلان ملی فناوری و نوآوری، بر ادامه اجرای چهار طرح کلان ملی در حال اجرا توسط وزارت بهداشت و پیگیری آن از سوی مسئولان ذیربط در این وزارتخانه تاکید کرد.

در ادامه دکتر مصطفی قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اجرای طرح‌های کلان ملی فناوری و نوآوری توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کشور الگو شده است، گفت: در این راستا شورای عالی عتف هم با الگو گرفتن از اقدامات معاونت علمی اقدام به تعریف طرح‌های کلان با همکاری سایر دستگاه‌ها و دانشگاه‌های سراسر کشور کرده است.

قانعی اظهار داشت: با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در 6 دانشگاه علوم پزشکی اتاق تمیز (clean room) راه اندازی شده است که برای هر یک آنها، طرح‌های دارویی جهت خودکفایی تعریف شده است.

همچنین دکتر شیبانی رئیس سازمان غذا و دارو اجرای طرح‌های کلان ملی فناوری و نوآوری را مصداق بارز ارتباط بین دانشگاه و صنعت برشمرد و گفت: اجرای طرح‌های کلان ملی در حوزه تولید داروها و تجهیزات پزشکی نمونه های عینی آن است.

شیبانی با اشاره به تولید داروی فاکتور7 توسط متخصصان ایرانی در قالب طرح‌کلان ملی فناوری تولید داروهای وارداتی گفت: این دارو تا پیش از این تنها توسط یک شرکت دانمارکی تولید می‌شد اما متخصصان ایرانی با خودباوری موفق به تولید این دارو استراتژیک شدند و هم اکنون این شرکت که در گذشته اصلا اعتنایی به تولید کنندگان ایرانی نداشت در خواست همکاری کرده است.