دكتر حسن آذري پور در گفتگو خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: احتمال سيگاري شدن اين افراد پس از 25 سالگي به طور فاحشي و به ميزان10 برابر كاهش مي يابد ، چون اين فاصله سني زمان شروع استعمال دخانيات است.
وي گفت: تحقيقات انجام در ميان دانشجويان سيگاري نشان مي دهد كه نخستين علت مصرف سيگار را تفنن عنوان كرده به گونه اي كه اين افراد كشيدن سيگار را در نوجواناني نوعي سرگرمي محسوب كرده اند، بنابراين مهمترين موردي كه بايد به آن توجه شود برنامه ريزي براي اوقات فراغت نوجوانان و جوانان است.
وي با بيان اينكه وجود تفريحات سالم باعث مي شود كه نوجوانان به مصرف سيگار روي نياورند، اظهار داشت: از ديگر عوامل مهم سيگاري شدن نوجونان تاثير گروه همسالان و دوستان است چون برخي از اين نوجونان در جمع خود به يكديگر سيگار تعارف مي كنند بنابراين ضروري است كه والدين به فرزندان خود در همان دوران نوجواني آموزش بدهند كه در برابر برخي از تعارفات توانايي گفتن "نه" را داشته باشند.
آذري پور با بيان اينكه اگر نوجوانان آموزش هاي لازم را براي رد كردن برخي تعارفات نامناسب فراگرفته باشند حتي در صورت تحت فشار بودن از سوي گروه همسالان نيز، سيگار نخواهند كشيد، گفت: سيگاري بودن والدين هم از ديگر عوامل مهم و تاثير گذار در سيگاري شدن فرزندان است.
وي با اشاره به اينكه از آنجا كه دوره نوجواني دوره اي است كه نوجوان تمايل به استقلال و كسب شخصيت اجتماعي دارند بنابراين مصرف سيگار در ميان آنها نوعي بلوغ شخصيتي محسوب مي شود، تصريح كرد: تمامي آموزش ها و برنامه ريزي ها بايد از دوران كودكي و نوجواني صورت گيرد تا بتوان از سيگاري شدن افراد در آينده جلوگيري كرد.
آذري پور گفت: وزارت بهداشت و درمان و آموزش و پرورش برنامه مشتركي را در خصوص ارائه آموزش و مهارت به نوجوانان در دست دارند كه برخي از اين مهارت ها در كتاب هاي درسي و يا به صورت فوق برنامه براي دانش آموزان در نظر گرفته مي شود.