حجت الاسلام والمسلمين عزت الله واعظي ، معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد كشور در گفت وگو باخبرنگار"مهر" يادآور شد : با سيري اجمالي در مي يابيم كه بعد از حكومت پيامبر اكرم (ص) ، علي رغم حاكميت حكام جور ، مساجد، توسط علما ، مركز رسيدگي و سامان دادن به امور مردم بوده و درتاريخ معاصرنيز ، اين اماكن خواستگاه انقلاب اسلامي ايران است .
معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجدكشور ، باتأكيد بر جايگاه والا و ارزنده مساجد در ميان مسلمانان ايران ، اظهار داشت : اين مكان هاي مقدس از چنان ارج و منزلتي در ميان ايرانيان برخوردار هستند كه همواره سعي مي شود تمام امورمملكتي كه به حمايتها و مساعدتهاي الهي نيازمند است ، در مساجد صورت گيرد كه نمونه بارز آنها ، انتخابات است .
حجت الاسلام واعظي در ادامه تصريح كرد : اگر بخواهيم اقشار مختلف مردم ، به ويژه جوانان را از تهاجم فرهنگي حفظ كنيم ، لازم است با تجديد نظر جدي و ريشه اي ، مساجد را تقويت كرده و شرايط آنها را مطابق با مقتضيات زمان فراهم كنيم .
وي نخستين اقدام براي تقويت مساجد را ، عوامل دروني مسجد عنوان كرد و گفت : در وهله اول لازم است كساني كه دست اندركار مساجد هستند ، داراي حسن برخورد ، مرتب ، حتي الامكان جوان ، تحصيلكرده ، آشنا به امور جاري كشور بوده و به راحتي بتوانند با اقشار مختلف مردم ارتباط برقرار كنند .
معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد كشور تأكيد كرد : بي ترديد در صورتي كه نيروهاي فرهنگي فعال در مساجد از چنين ويژگي هايي برخوردار باشند عموم مردم را به شايستگي جذب مساجد كرده و آنان را در پيمودن راه كمال و سعادت ياري خواهند كرد .
وي همچنين عوامل بيروني را در جلب و جذب هر چه بيشتر عموم به مساجد بسيار مهم اعلام كرد وگفت : صدا و سيما و مطبوعات ، به خوبي مي توانند با پخش و درج مطالب ، به نحوي گيرا و تأثير گذار ، نقش ارزنده اي در اين مورد ايفا كنند .
حجت الاسلام والمسلمين در ادامه گفت وگو با خبرنگار "مهر" همچنين بر ضرورت احياي فيزيكي مساجد و ايجاد فضاهاي بصري مطلوب تأكيد كرد و افزود : متأسفانه با وجود گذشت يك ربع قرن از پيروزي انقلاب اسلامي ، هنوز مساجد رديف بودجه اي ندارند و همين امر موجب شده ، نتوانيم آنگونه كه شايسته است به مساجد رسيدگي كنيم و در حال حاضر، اغلب مساجد كشور به لحاظ ساختماني وضعيت مطلوبي ندارند .
معاون پژوهشي مركز رسيدگي به امور مساجد كشور، تنها راه رفع مشكل موجود را كشوري شدن فعاليت مركز و اختصاص رديف بودجه اي اعلام كرد وگفت : به جرأت بايد گفت كشوري شدن و رسيدن مساجد به شرايط مناسب ، عزم جدي مسئولان امر را مي طلبد .
وي در ادامه با اشاره به توقعات به جاي مردم از مساجد ، اظهار داشت : با توجه به اينكه كشور ما اسلامي است، مردم توقع دارند مساجد چنين كشوري، در شرايط مطلوب و مناسبي باشند و به طور طبيعي خود از ارائه كمك اجتناب كرده وهمه را به عهده دولت مي گذارند . پس بسيار ضروري است كه مسئولان امر با نگرش و بينشي جديد ، مساجد را در ارتقاء كمي و كيفي و تأثير گذاري هر چه بيشتر بر جامعه ، ياري دهند .