به گزارش خبرنگار اعزامي گروه دين و انديشه "مهر" به قم ، كاترين براون از بخش سياست و روابط بين الملل دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه ساوت همتون در اين مورد صحبت كرد .
وي با اشاره به اينكه تحقيقات مردم شناختي و جامعه شناختي اخير ، تحت عنوان تكثر گرايي فرهنگي و روابط نژادي انجام گرفته است ، افزود : اين تحقيقات تأكيد مي كند كه جوامع ، از پيش تعيين شده نيستند بلكه به واسطه ايجاد پيوندهاي جهاني و محلي از ميان تفاوتها و از طريق شبكه هاي برون گرا متصور و ايجاد شده اند .
براون در بخش ديگري از سخنان خود گفت : در انگلستان از زمان ماجراي سلمان رشدي تاكنون پيشرفت چشمگيري در يك هويت نوظهور سياسي اسلامي بوجود آمده است كه سازه هاي هويت و جامعه مبتني بر نژاد و هويت را به چالش مي كشد .
وي اين هويت نوين اسلامي را ماندگار و خودآگاهانه معرفي كرد و يادآورشد : اين هويت به تازگي در فضاي عمومي يا نمادها و روايات نويني كه در تصميمات گسترده تر سياست اثر مي گذارند به روشني اظهار مي شود ، گاهي اين هويت اسلامي با موقعيت هاي ديگري كه افراد و گروه ها دارند در تضاد و تنش قرار مي گيرد .
براون با اعلام اينكه ، اين تنش در عزم زنان مسلمان براي جداسازي فرهنگ از دين بمنظور دستيابي به حقوق بسيار مشهود است ، گفت : به عبارت ديگر اين يك پيامد سياسي سازي هويت هاي اسلامي و مسلمانان و همچنين مطالبه حقوق زنان از درون يك بافت اسلامي است .
وي افزود : با شناخت تأثير متقابل دين ، جنسيت و قدمت در زندگي روزانه زنان مسلمانان انگلستان ، مي توان نشان داد كه چگونه مفاهيم خويشتن و هويت ، حقوق زنان مسلمان را از نو بنا نموده و براي زنان مسلمان در انگلستان تريبوني فراهم مي سازد كه با استفاده از آن حقوق خويش را بدست آورند .
براون در پايان براي جمع بندي بحث خود گفت : گرچه زنان مسلمان يك گروه همگن نيستند اما شكل گيري يك هويت اسلامي تعديل شده در قلمروهاي خصوصي و عمومي ، زنان مسلمان را قادر مي سازد تا به شيوه هاي نوين و متغير در مورد حقوق خود به گفتگو پرداخته و به آنها دست يابند .