به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، به نقل ازسايت سخنگوي دولت، دكتر توفيقي ضمن بيان اين مطلب به تشريح وضعيت آموزش عالي در ايران پرداخت و افزود : از پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون گامي هاي بزرگي در عرصه آموزش و تحقيقات برداشته ايم كه روز به روز اثرگذاري آن در جهان بيشتر مشاهده مي شود.
وزير علوم، تحقيقات و فناروي ايران افزود: هم اكنون دو ميليون و 300 هزار دانشجو در يك هزار و 350 مركز آموزش عالي در ايران مشغول به تحصيلند و بنا داريم در پايان برنامه چهارم توسعه، زمينه را براي ادامه تحصيل همه متقاضيان ورود به دانشگاه فراهم كنيم.
وي خاطرنشان كرد : در بهمن ماه سال 1357فقط نيم درصد جمعيت كشور دانشجو بودند. اكنون اين رقم به چهار درصد رسيده است و 30 درصد جمعيت كشور نيز در سطوح مختلف به تحصيل اشتغال دارند.
توفيقي به گستردگي آموزش عالي از راه دور، آموزش مجازي از طريق اينترنت و دانشگاه هاي علمي كاربردي اشاره كرد و افزود : هدف از اعزام دانشجويان ايراني به خارج از كشور، نه رفع نياز بلكه تاكيدي بر حضور ايران به عنوان يك قطب مطرح در زمينه تحقيقات در سطح جهان است.
وزير علوم يادآور شد : از طريق اجراي طرح پذيرش دانشجوي متقابل با چندين دانشگاه معتبر دنيا در استراليا و اروپا استانداردهاي مدارك تحصيلي خود را نيز ارتقا ميدهيم.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري ايران جمعه شب در راس يك هيات بلند پايه علمي وارد سوريه شد و به مناسبت روز يكشنبه، در مراسم رسمي راه اندازي گروه زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه دمشق شركت جويد.
گفتني است، بر اساس توافقنامه فرهنگي ميان ايران و سوريه، دو كشور سالانه 35 دانشجو در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد به صورت بورسيه مبادله مي كنند. هم اكنون حدود 150دانشجوي ايراني در رشتههاي مختلف در دانشگاه هاي سوريه مشغول به تحصيلند كه بخشي از آنها را ايرانيان مقيم سوريه تشكيل مي دهند.