به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، در اين ميزگرد كه ازسوي جبهه مشاركت حوزه شمال تهران برگزارشد، احمد زيدآبادي با طرح اين ديدگاه كه رييس جمهور آينده با سه چالش عمده بين المللي اعم از غني سازي اورانيوم، موجوديت دولت اسراييل و همكاري با كشورهاي غربي در زمينه مبارزه با تروريسم مواجه است، تصريح كرد: دولت آينده بايد در مورد اين سه گزينه تصميم گيري كند و نوع تصميماتش در اين مسايل نوع رابطه كشور با نظام بين المللي را تعيين مي كند.
وي معتقد است برخورد مثبت يا منفي با اين سه موضوع در هر دو صورت به ضرر رييس جمهور آينده و گروههاي حامي است و به طور قطع، دولت آينده را با چالش هاي بين المللي مواجه مي سازد لذا جناح مقابل اصلاحات بدنبال واگذاري امور به اصلاح طلبان و تضعيف آنها از طريق تصميم گيري در اين مسايل است زيرا ايستادگي در مواضع مذكور موجب انزواي بيشتر ايران، اعمال تحريم هاي اقتصادي و سياسي و حتي تجويز جنگ مي شود و با قبول خواسته هاي ديگران در زمينه هاي مذكور نيز به سازش و وابستگي متهم خواهد شد.
وي تاكيد كرد: بهتر است توپ را به ميدان جناح مقابل انداخته و بگذاريم آنها در مورد سه موضوع مذكور تصميم گيري كنند تا در داخل نيروهاي خودشان يا در مواجهه با جامعه بين المللي، دچار چالش شوند و جناح مقابل به نقطه درگيري تبديل شود و در نهايت به نفع اصلاح طلبان پايان پذيرد لذا با توجه به وضعيت ويژه ايران و فضاي بين المللي اعتقاد دارم كناره گيري اصلاح طلبان از انتخابات براي نيروهاي سياسي شان كم هزينه تر خواهد بود و لذا تشويق به راي دادن به اصلاح طلبان نمي كنم.
دكتر سليمي يكي ديگر از سخنرانان اين ميزگرد نيز در ادامه بحث با ويژه خواندن شرايط فعلي كشور و اشاره به گره خوردن تمام عرصه هاي زندگي با فرآيندهاي جهاني، تصريح كرد: خاورميانه قلب امنيت جهاني است و سياست خارجي و امنيت داخلي ايران به شدت بر فرآيندهاي بين المللي تاثير خواهد گذاشت و تصميم گيري هاي آينده، تعيين كننده فرآيند امنيت جهاني است.
وي در خاتمه، دادن امتياز در زمينه پرونده هسته اي و طرح خاورميانه را امري ضروري توصيف كرد و گفت: براي اينكه ايران با شكل گيري چالش هاي امنيتي جديد در حوزه درياي خزر، خليج فارس، جزاير سه گانه و.. مواجه نباشد بايد امتيازاتي را بدهد.
در ادامه اين ميزگرد، الهه كولايي يكي ديگر از سخنگويان با تاكيد بر اينكه شرايط كشوري و جهاني ايران امروز با سالهاي اوايل انقلاب اسلامي كاملا متفاوت است افزود: بعد از حادثه 11 سپتامبر، تغييرات و تحولاتي در منطقه روي داد و منافعي ايجاد شد كه رويكرد ايران با اين تغييرات تطبيق ندارد و در نتيجه سهمي از منافع بوجود آمده نيز نخواهد برد.
به گفته وي، جهان امنيتي شده است و به دنبال وقوع حوادثي در كشورهاي منطقه، آمريكا قصد دارد بر روي موج دموكراسي خواهي و امنيت هاي جهاني در پي تبديل تهديد 11 سپتامبر به فرصت بي نظير از طريق ايجاد تحولاتي در كشورهاي منطقه سوار شود.
كولايي ادامه داد: براي بدست آوردن سهم مناسب از اين منافع در حال توزيع در منطقه بايد بدنبال تحكيم ، تقويت و تسهيل فرآيند دموكراتيزه كردن كشور از طريق نيروهاي داخلي بود و عاملي هم كه به ما امنيت مي بخشد اين است كه نمايشي از پيشرفت دموكراتيزه شدن ايران را به جهانيان نشان دهيم و برگزاري انتخابات آزاد و عادلانه، گام تعيين كننده اي در اين زمينه است.
به اعتقاد وي، برگزاري انتخابات مطلوب با مديريت مناسب، قدرت دفاع از منافع كشور در سطح منطقه و چانه زني در سياست خارجي مان را افزايش مي دهد در نتيجه سهم بيشتري از عوايد منطقه را به خود اختصاص مي دهيم و در اين مسير راهي جز حضور فعال و موثر نيروهاي اصلاح طلب نيست.