عضو هيات علمي دانشكده توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: حدود 15 پيش، اغلب مراجعه كنندگان براي آرتروز، بيماراني با سنين 45 تا 50 سال بودند اما امروزه سن اين بيماران به 17 سال كاهش يافته است.

به گزارش  خبرنگار اجحتماعي خبرگزاري مهر، دكتر عباس رحيمي در شانزدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران افزود: ماشيني شدن زندگي و كاهش حركات فيزيكي نظير كاهش ميزان پياده روي و ورزش در جوانان باعث كاهش سن بيماران دچار آرتروز شده كه با عدم توجه به درمان مناسب اين افراد به نوع حاد بيماري مبتلا مي شود.

وي اظهار داشت: آرتروز بيماري نيست و با افزايش سن اين مشكل در مفاصل ايجاد مي شود اما اگر مفصل يك فرد در مقايسه با سنش از وضعيت بدتري برخوردار باشد به گونه اي كه وضعيت مفصل فردي نشان دهنده اين باشد كه اين فرد 70 ساله است اما در واقع فردي 50 ساله باشد، در اين صورت اين فرد دچار بيماري آرتروز حاد مفصلي شده است.

دكتر رحيمي گفت: با مراقبت هاي بيشتر و كاهش فشار وارد شده بر مفصل و استفاده از روش هاي دارو درماني و تكنيك هاي پيشرفته و نوين فيزيوتراپي مي توان از آرتروز حاد جلوگيري كرده و سن مفصلي و سن واقعي افراد را به هم نزديك كرد.

وي ادامه داد: انجام نرمش در صبح و شب به مدت 15 دقيقه، انجام حركات ساده نظير انقباض و انبساط عضلات به تعداد 30 تا 40 بار حتي در رختخواب و پشت ميز كار همچنين دوچرخه سواري مي تواند باعث تغذيه بهتر غضروف مفصلي و مانع از خسك شدن مفصل و در نهايت موجب جلوگيري از تخريب بيشتر غضروف و ابتلا به آرتروز حاد مفصلي شود.

وي اظهار داشت: عليرغم پيشرفت متدهاي فيزيوتراپي و روش هاي جراحي در داخل كشور، امروزه حركت جامعه به سمت بيمار پروري بوده و كشور به يك جامعه بيمار پرور تبديل شده است و تنها راه جلوگيري از اين نوع حركت، توجه اساسي به ورزش هاي همگاني و كسب آمادگي هاي بدني است كه دراين صورت با ارتقاي فرهنگ سلامت در جامعه و حساسيت همگان نسبت به فعاليت هاي فيزيكي خود و توجه به دو اصل آگاهي و اراده مي توان به سمت جامعه اي سالمتر حركت كرد.