هم انديشي ادبي جايگاه افكار فردوسي در شعر و ادب فارسي ، با حضور جمعي از استادان و انديشمندان ايراني و پاكستاني ، روز شنبه -31/2/84 در اسلام آباد پاكستان برگزار شد .

به گزارش گروه فرهنگ و ادب مهر ، دراين نشست 12 نفر ازاستادان مقالات خود را با موضوع  فردوسي به حاضران ارائه كردند.

جايگاه افكار فردوسي و نفوذ شاهنامه در شبه قاره، فردوسي ،  سخنور جهان و جهان سخن ،  فردوسي شاعر بزرگ ،  فردوسي خداوندگار حماسه و خرد ،  فردوسي شناسي در شبه قاره ،  رستم و پهلوانان شاهنامه ،  شاهنامه بر اساس نسخه شبه قاره  و ... از جمله مقالات ارائه شده به اين هم انديشي ادبي بود.

دراين نشست از اقدام فرهنگي ارشاد الله خان نسبت به مردم ايران و بم نيز قدرداني به عمل آمد. همچنين ده استاد ديگر پيرامون شعر فارسي و فردوسي شناسي سخنراني كردند ، اين نشست با همكاري مركز تحقيقات فارسي ايران و پاكستان و انجمن ادبي فارسي اسلام آباد و راولپندي برگزار شد.

برگزاري سمينار حافظ در اسلام آباد

سمينار بزرگداشت خواجه شمس الدين محمد حافظ شيرازي، با حضور جمعي از استادان و فرهيختگان روز جمعه (30/2/84) در اسلام آباد برگزار شد.

در اين سمينار يك روزه چند تن از انديشمندان از كشورهاي ايران، تركمنستان، جمهوري آذربايجان و پاكستان پيرامون آثار و زندگي حافظ شيرازي به ارائه مقاله و سخنراني پرداختند.

پروفسوراكبرثاقب مقاله خود را با عنوان " احوال، آثار و افكار حافظ در دوره حافظ و بعد از آن " به زبان اردو ارائه كرد، دكتر حسين نجاري درباره غزليات حافظ و فال حافظ مطالبي به انگليسي و اردو بيان كرد، علامه سبطين شيرازي پيرامون حافظ شناسي و حافظ دوستي سخن راند و دكتر نعمت الله ايران زاده رئيس مركز تحقيقات فارسي ايران و پاكستان، حافظ را لسان الغيب دانست كه با عشق، معارف الهي و قرآني را فرا گرفته است.

در ادامه اين نشست، مهرداد رخشنده، وابسته فرهنگي كشورمان در راولپندي پيرامون حافظ و برنامه هاي خانه فرهنگ درباره بزرگداشت سمينار حافظ مطالبي بيان كرد.